Torej kupujem 156 in ker sem iz okolice MB in bi rad eno strokovno oceno me zanima s kom se je najlazje kaj dogovorit pri Petrovcicu... pac rad bi nekoga ki ni ravno zatezen karakter in seveda ki ve kaj govori, da stvar vzame malo pod drobnogled in pove ali se splaca ali ne in kaj vse bi bilo treba ustimat.
Ste pa seveda vsi mariborcani vabljeni da se dobimo na pijacki pa se vi svoje poveste..
LP!
H3llAng3l napisal/-a:Torej kupujem 156 in ker sem iz okolice MB in bi rad eno strokovno oceno me zanima s kom se je najlazje kaj dogovorit pri Petrovcicu... pac rad bi nekoga ki ni ravno zatezen karakter in seveda ki ve kaj govori, da stvar vzame malo pod drobnogled in pove ali se splaca ali ne in kaj vse bi bilo treba ustimat.
Ste pa seveda vsi mariborcani vabljeni da se dobimo na pijacki pa se vi svoje poveste..
LP!
-MAX,to je človek z kom se moraš pogovoriti pri Petrovčiču
-sicer ne morem dati roko v ogenj za njega,ampak je edini ki nekaj velja tam,če bi on odšel,bi Petrovčiču trda predla
Tudi jaz imam slabe izskušnje pri Petrovčiču.Imel sem 156 1.6,ki je bila redno servisirana pri njih.Na zadnjem servisu so mi rekli,da je naslednji pri 160.000 km(veliki servis-jermeni...).Pri 155.000 mi je pa vtrgalo jermen in zvilo ventile.
Vem,da je naivno pričakovat,da bi vse stroške popravila kril servis ali AR.Pričakoval sem pa popust v višini cca 50%,kot je to praksa drugje(npr.Integra-bmw).Seveda se ni dalo nič dogovorit.Sem pa prepričan,da pri Petrovčiču ne bom servisiral nobene svoje Alfe več!
-no to vseeno ni njegova krivda,ker po tov. specifikacijah bi se lahko vozil še in še
-Petrovčič ti je v bistvu priporočil menjavo veliko prej,pa je jermen še njega presenetil
Če servisiraš avto redno po ser. knjigi na pooblaščenem servisu pričakuješ,da se take stvari ne zgodijo. Če pa že,se pa problem reši bolj korektno do stranke.
-če bi ti Petrovčič servisiral po servisni knjigi bi zamenjal jermen na 120 000km,potem na 240 000 itn,je pa res da bi lahko serviser poskušal redni stranki čim bolj ugodno rešit zadevo ,samo 50% je pa malo preoptimistično
Servisni intervali so od servisa do servisa očitno različni.Poklical sem na servis v LJ-tam jermen zamenjajo na 100.000,Petrovčič pač na 80.000,kar je seveda dobro,ampak očitno še to prepozno.Ko mi je potem moj mehanik pokazal jermen,je bil tako zdelan,kot da še ni bil nikoli zamenjen
kar se tiče mojega mišlenja glede servisov je zame STEPANČIČ pri CELJU kajti jaz sem se odločil zanj in samo tam vozim auto .
ostali pa kakor kdo samo ne vozit nekim , ki mislijo da znajo ali pa da imajo pogoje za razne servise .
Torej: Z Alfami zaenkrat nimam izkusenj, me pa zadeva zanima. Kako pa je s servisi v Italiji? Jaz sem npr. Imel Moto Guzzija namen voziti v Italijo, ko sem videl kaj pocne (sedaj bivsi) pooblascenec v MB, Cajger. Sem se ze dogovoril s serviserjem v Porcii, vendar mi je ta kasneje predlagal, da je enostavneje iti k Urosu v Ljubljano, saj mu je za zaupat. Bil sem vec kot zadovoljen-s postenostjo Italijanskega serviserja in kvalitetnimi uslugami serviserja v Lj. Ampak clovek dela con il cuore!
Torej, kaksne so vase izkusnje z uslugami in organizacijo v Italiji! Avto Triglav se tukaj ocitno bolj po balkansko loteva stvari....