Ja upam da urediš to. Jz mam po 4 mesecih še vedno te probleme. Zdaj je en mesec delovalo in se je ugašala, ko pred enim tednom se je pa spet pržgala Popravljajo pa mi v MB na Avtocomerce ker lahko tam koristim garancijo. Zdaj še 1x peljem tja da mi zrihtajo drugače pa grem drugam pa plačam sam da končno se to enkrat popravi.
Imam podoben problem. V nedeljo sem zamenjal sedeže v svoji 166 in mi sedaj sveti lučka za airbag, konektorje sem vse pregledal imajo stik tako da mislim da niso krivi konektorji. Seveda sem vse setavil tako kot je bilo. Mogoče kateri ve kaj bi bilo?
samo da opomnim .morda celo ze veste, dokler racunalnik ne zazna airbaga (ce lucka za airbag gori) se le ta nebo sprozil v primeru nesrece... previdno!
Kupil sem 1 leto staro alfo 147,ko se mi je pred kakšnim mesecem prižgala lučka za airbag.Klical sem na autocommerce in vprašal kako i kaj bi lahko bilo narobe,ko mi je rekel možakar na drugi strani da samo malo poskusim z roko stisnit vezovje/kable pod zicem.To sem tudi nardil in lučka je ugasnila!ni se prižgala od takrat!
ko smo pri luckah me zanima ce kdo ve kaj pomen tista lucka nad obratomerom pri alfi 156 ker se mi je zadnjic prizgala 20 min. gorela in se je nato izklopila.Servisne knjige nimam ker je avto uvozen... v tistih minutah ko se mi je prizgala je bil hud naliv.Malo imam havbo odprto cca. 3 cm na eni strani od karambola.Ve kdo kaj bi lahko blo to?
10 mi jih je reklo:"ne kupuj AR", ampak jaz sem jo vseeno kupil
Ze kak mesec se mi noce ugasnit (kak dan ja - kak dan ne) ta rumena lucka Airbaga (kot da bi ga za sovoznika izklopil). Zanimivo je da istocasno ko se to zgodi se mi ugasne komplet obratomer (kazalec gre na 0 + nic svetlobe) in ne delajo zadnje meglenke!
Ko se lucka za izklopljen airbag ne vzge, dela vse normalno, obratomer in zadnje meglenke.
Kje je tukaj fora?
(ze odprl skatlico pod sedezem in ze odprl obratomer in staknil/vtaknil konektorje....nimam vec domisljije)
Kako pa ves ce je skurjena centrala za airbage?? Jaz sem ze ene 4x vzigal avto na kable pa je se vse OK. Nobena lucka ne sveti. Sam bi pa rad vedu kako vem da je centrala OK. Da ne bom kdaj obiskal malin, pa se airbagi ne bodo odprli, kar nebi blo kul
capirex napisal/-a:Ze kak mesec se mi noce ugasnit (kak dan ja - kak dan ne) ta rumena lucka Airbaga (kot da bi ga za sovoznika izklopil). Zanimivo je da istocasno ko se to zgodi se mi ugasne komplet obratomer (kazalec gre na 0 + nic svetlobe) in ne delajo zadnje meglenke!
Ko se lucka za izklopljen airbag ne vzge, dela vse normalno, obratomer in zadnje meglenke.
Kje je tukaj fora?
(ze odprl skatlico pod sedezem in ze odprl obratomer in staknil/vtaknil konektorje....nimam vec domisljije)
hvala za mnenja
Tole je pa skorajda gotovo težava v kakem stiku ali slabem kontaktu kakega konektorja za števce. Dvomim, da bi bilo karkoli povezanega z airbagi. Glede nato, da si že sam poizkušal pretikat zadevo svetujem, da se ti kak štromar zakadi med kable in najde izvor problema. Elektrika je zamene tako ali tako en velik hudič. Nikoli ne bom razumel kako so možni takšni ekstremi, ko ti prenehajo delat brisalci zato ker je bil kabel za pomik električnih stekel v zadnjih vratih v stiku (to se sicer ni zgodilo ampak, da bolj ekstremno ponazorim kako bedast zna biti včasih izvor problema).
stuntz napisal/-a:Poznam simpl rešitev ne greš v maline ježev jebat pa je !
Veš včasih nimaš ravno možnosti izbire in če je že tako hudo, je potem res fino, da airbagi delujejo. Konec koncev, si jih tudi plačal.
al kdo ve kje ma 146ka konektorje za AB? Pod sedeži jih ne najdem!Sm dans tut menjal žarnice u števcu,pa mi je začela svetit
sm pa bral u par temah...zatezovalnik,tester itd... AB mam pa sam v volanu.
help!
aja ,mogoč pripomore k svetlikanju tut to da mam probleme s voznikovim pasom?