Audi prevzema Ducati

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Odgovori
Scremer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: AR159, AR spider veloce
Kraj: Kransterdam
Kontakt:

Delam v firmi, ki jo je v preteklosti prevzel švaba.... Optimizacija stroškov na vrhuncu, številke gor/dol, ne jebhe pet posto... Zanima ga samo koliko je delnica vredna.

Sicer je vprašanje kako bi se zadeve obrnile, če prevzamejo Alfo, ampak domnevam da velike razlike med zgoraj omenjenim primerom in Alfo pod Audijem, ne bo. Bržda se bodo poslovni kazalci obrnili na bolje, Alfa pa ne bo več Alfa. Optimizacija bo prioriteta, deljenje platform, motorjev in številnih drugih delov ter tehnike se zagotov zgodi, tako da... Značka bo Alfina, ampak dizel zagotovo ne bo več JTD, marveč TDI, bencinar ne bo več TB, TB Multiair, TBi, ampak TSI...

Kaj mi je ljubše, da Alfa ostane pod Fiatom in propade na obroke, ali da jo prevzame Audi in živi dalje? Ne vem. Rad imam Alfo. Vem, pa da me ne bo več zanimala ko se bo enkrat vozila kot VW/Audi.

Zadnje leto se vozim naokoli z VWjem. Je mlajši od Alfe, ima manjšo porabo, ima par zanimivih rešitev,... Nima duše, ne prinaša veselja. Rajši imam kak čriček več, rajši dam (dokler lahko) kak € več za neprestano servisiranje podvozja, kot pa da se dolgočasim v VWju. Če me razumete.
Uporabniški avatar
spartan
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Slovenska Bistrica

carlo napisal/-a:
fiatista napisal/-a:če bi bila alfa pod nemci, to je zame tako kot da bi messi prestopil v real - še vedno bo dober igralec, a maral ga ne bo nihče več.... isto z ducatijem
Se strinjam. 8)
Jaz pa se ne bi strinjal. Kot primer lahko dam Mini, ki se je razcvetel pod BMW-jem. Samo poglej kaj naredi dobra organizacija in določen nivo kvalitete.
Uporabniški avatar
aaxxx
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Macau, SAR China

Scremer napisal/-a:Delam v firmi, ki jo je v preteklosti prevzel švaba.... Optimizacija stroškov na vrhuncu, številke gor/dol, ne jebhe pet posto... Zanima ga samo koliko je delnica vredna.

Sicer je vprašanje kako bi se zadeve obrnile, če prevzamejo Alfo, ampak domnevam da velike razlike med zgoraj omenjenim primerom in Alfo pod Audijem, ne bo. Bržda se bodo poslovni kazalci obrnili na bolje, Alfa pa ne bo več Alfa. Optimizacija bo prioriteta, deljenje platform, motorjev in številnih drugih delov ter tehnike se zagotov zgodi, tako da... Značka bo Alfina, ampak dizel zagotovo ne bo več JTD, marveč TDI, bencinar ne bo več TB, TB Multiair, TBi, ampak TSI...

Kaj mi je ljubše, da Alfa ostane pod Fiatom in propade na obroke, ali da jo prevzame Audi in živi dalje? Ne vem. Rad imam Alfo. Vem, pa da me ne bo več zanimala ko se bo enkrat vozila kot VW/Audi.

Zadnje leto se vozim naokoli z VWjem. Je mlajši od Alfe, ima manjšo porabo, ima par zanimivih rešitev,... Nima duše, ne prinaša veselja. Rajši imam kak čriček več, rajši dam (dokler lahko) kak € več za neprestano servisiranje podvozja, kot pa da se dolgočasim v VWju. Če me razumete.
No ja tole je pa zame malo "bull", pa tudi ne verjamem da si tak mazohist, če me razumeš.
Sicer pa tudi jaz delam v firmi ki ima tujega lastnika, pa tako pač je v kapitalizmu. To smo hoteli sedaj pa imamo.
Da gre pa Alfa pot, nemca, korejca, američana, je pa prav. Kar se dogaja sedaj je bolje da je ni
Uporabniški avatar
carlo
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Lancia 844
Kraj: Ljubljana

Sem prepričan, da bo alfa tudi pod fiatom doživela boljše trenutke. Pač situacija je takšna, kot je. V Italiji in pa tudi drugod po svetu se kriza zelo močno občuti (v Italiji, ki je za fiata ključni trg še posebej). Povrhu vsega pa je fiat investiral zelo veliko v nakup chryslerja. Tako da bo potrebno na sonce počakati še malo, ampak sam mislim da bo ključno za alfo leto 2013 (konkretna osvežitev za mito-ta, prihod 4C, prihod suva-a, ...). 8)
ROBERTH
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Kranj

Miholl napisal/-a:
fiatista napisal/-a:če bi bila alfa pod nemci, to je zame tako kot da bi messi prestopil v real - še vedno bo dober igralec, a maral ga ne bo nihče več.... isto z ducatijem
Še dobro da tako ne razmišljajo lastniki bugatijev,rollsov,jaguarjev,bentlyev,ferrarijev,lambotov itd itd
No tukaj sva pa na isti frekvenci.

:wink:
ROBERTH
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

carlo napisal/-a:...................a alfo leto 2013 (konkretna osvežitev za mito-ta, prihod 4C, prihod suva-a, ...). 8)
Tole je pa podobno sledeči sliki

Slika

Paše za tiste, ki ne vedo kaj naj bi slika predstavljala.

http://en.wikipedia.org/wiki/Fata_Morgana_%28mirage%29
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Miholl napisal/-a:
Še dobro da tako ne razmišljajo lastniki bugatijev,rollsov,jaguarjev,bentlyev,ferrarijev,lambotov itd itd
Mogoče zato, ker nimajo razloga da bi tako razmišljali? Primerjava fiatiste je zelo posrečena, tvoja analogija pa povsem napačna - upam, da je jasno zakaj.
Zdaj dogajanje o Alfi celo malo povoham tu pa tam, pod VW-jem pa bi mi bilo enako kot sedaj s Seatom; ne zanima me kakšne modele ima, kakšne bo imel in kako izgledajo.

Če hočem VW-ja, si VW-ja kupim, zakaj bi želel VW-ja ki zgleda kot Alfa? Kje je fora tega? Komu paše voziti Golfa, naj mu, njega stvar. Če hoče Golfa, ki ne izgleda smrtno dolgočasno ima na voljo Scirocca - torej kje je problem? oz. čemu se tako posiljuje ljudi na tem forumu s VW prevzemom?

Za moje pojme nista ne Fiat ne VW dober lastnik, ker noben ne strmi k temi kar bi Alfa mogla biti. Eden malo preoblači fiate, drugi VW-je, isto sranje, drugo pakovanje.
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time."
Alfa Romeo. Engineered to Excite.
Uporabniški avatar
carlo
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

ROBERTH napisal/-a:
carlo napisal/-a:...................a alfo leto 2013 (konkretna osvežitev za mito-ta, prihod 4C, prihod suva-a, ...). 8)
Tole je pa podobno sledeči sliki

Slika

Paše za tiste, ki ne vedo kaj naj bi slika predstavljala.

http://en.wikipedia.org/wiki/Fata_Morgana_%28mirage%29
Alfa MiTo
Alfa 4C
Alfa Giulia
Alfa SUV
ROBERTH
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

OK.

I beg to differ!

http://www.topspeed.com/cars/car-news/a ... 27243.html

http://www.mojvideo.com/video-alfa-rome ... 32cf6138ff

http://www.topspeed.com/cars/alfa-romeo ... 48370.html

http://www.youtube.com/watch?v=it3Ijw_Cj-g

Saj kaj bodo naredili, veliko pa zagotovo ne.

4C bo, ker bo šel najbrž dobro v promet.
Giulia - 201?
SUV mnja, pripravljen je bil že pred bumom kvazi terencev, pa ga še vedno ni
.
.
.
Uporabniški avatar
carlo
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

ROBERTH napisal/-a:OK.

I beg to differ!

http://www.topspeed.com/cars/car-news/a ... 27243.html

http://www.mojvideo.com/video-alfa-rome ... 32cf6138ff

http://www.topspeed.com/cars/alfa-romeo ... 48370.html

http://www.youtube.com/watch?v=it3Ijw_Cj-g

Saj kaj bodo naredili, veliko pa zagotovo ne.

4C bo, ker bo šel najbrž dobro v promet.
Giulia - 201?
SUV mnja, pripravljen je bil že pred bumom kvazi terencev, pa ga še vedno ni
.
.
.
Dejstvo je, da je fiat z nakupom chryslerja dobil veliko platform (predvsem terenskih), tako da je sedaj Alfa SUV samo še vprašanje časa (izdelovali naj bi ga v Italiji), rok za guilijo se je pa pomikal v nedogled, vendar mislim da je tudi že zelo blizu, vendar pa so časi za takšne limuzine neusmiljeni, tako da bo verjetno še malenkost za počakati. Prihajajo boljši časi tudi za alfo. 8)
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Dokler ga ne vidiš uradno predstavljenega ne moremo nič rečt.

Sploh pa če bi bilo kaj v paci, bi bile 100% že objavljene kake spy fotografije, tako je pa tema. Torej nič.

Še za 4C se bojim da se bodo posrali...
Uporabniški avatar
Alan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Giulia 2.0t rwd in 156 3.0 24V V6 GTAm

Raje propad kot prodaja.... Alfa je taka kot je zato ker je Italjanska. Že nove so preveč "optimizirane" in sterilne.
Trenutno bi od novejših imel edino 159 tbi in giulietto QV.
Alfa je kot punca, če ne skrbiš za njo te hitro prevara z avtomehanikom :mrgreen:
https://enigma-motorsport.si/" onclick="window.open(this.href);return false;
J1897
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: Alfa Romeo Brera
Kraj: Tolmin

x2 =D>
ROBERTH
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Alan napisal/-a:Raje propad kot prodaja...
Torej sistem - ako se gine, nek se gine otmeno!

Hja, komentarji kaj bi kupil, so ponavadi brezpredmetni, če nimaš toliko €€€€ pripravljenih za nakup avtomobila. Onaniranje na nekaj, kar si ne moreš, ali nr boš privoščil je pa vseeno malo neodraslo.

Je pa seveda tudi res, da imamo na to, kaj naj bi predstavljala znamka Alfa zelo različne poglede.

Pri Ducatiju je pa tako, da ga lahko kupi tudi katerakoli italijanska firma za naveden znesek. v gnilem kapitalizmu ( v katerega smo silili, kot majhni otroci pred dvajsetimi leti ) je pač tako, da se da kupit vse in kupi lahko kdorkoli!
Uporabniški avatar
DucAr
Alfa Member
Alfa Member

Ma jaz še zmeraj upam, da bo Alfo prevzela skupina parih ljudi, ki imajo neko afeniteto do Alfe. Pa Bangla za design, tip bi lahko šokiral. Trdim, da je uspeh zagotovljen le, če se nekega projekta lotiš s strastjo, še bolj zavzeto kot svoj najljubši hobi. Če pa hočeš pri poslu že po enem mesecu obogateti, potem iz te zgodbe ne bo uspeha. Danes je potrebno delati na dolgi rok. Negdo je omenjal Mini. Če me spomin ne vara, na začetku ni bil prav velik boom. No, grd je vsako leto bolj, prodaja pa vsako leto boljša. Zakaj se pa grde nove Alfulje ne prodajajo? Ste zapisali da zato, ker ne znajo prodajati. Čista resnica. Pa paleto modelov razširiti. Saj to ste že vse napisali.
Točno zato je šla Laverda na kahlo, no pa eden od bratov, že pokojni, je vsak vikend v Monte Carlu puščal družinsko srebrnino.
Nove Alfe niti niso tako sterilne, samo malo dodatnega okrasja iz ponudbe dodatkov, pa še kar zgleda. Peljejo se pa čisto solidno.
Meni je bila zadnja "fool" 156 in to čisto prva, malo baročna, fl nič več. Ni skladnosti.
Odgovori
  • Informacija