Če bi kdo rad zamenjal original radio z Android raiom na dotik, rade volje podarim svoj stari radio, ki sem ga imel tri sezone(da mi ne leži brez potrebe doma).
Gre za zanamko ERESIN z naslednjimi specifikacijami:
System
- Operation System: Google Android 10.0
- CPU: MT8227L 1118MHz Cortex A7
- RAM: 2GB
- Internal Memory: 16GB
- Extended Card/USB: Support USB/SD up to 64GB
https://www.erisin.com/erisin-es3020r-7 ... p0498.html
Zraven pa dodam še zunanje senzorje tlaka v pnevmatikah, ki delajo samo z aplikacijo s tem radiem in mikrofon za prostoročno telefoniranje. Naj bi podpiral tudi Apple carplay preko kabla(nisem to nikoli testiral).
Radio je polno delujoč in ohranjen. Podarjam ga zato, ker sem kupil novega z boljšo notranji strojno opremo. Enostavno je bil stari zame prepočasen. Najbolj me je motilo, da je ob vklopu rabil veliko časa, da se je zagnal. Pač procesorsko je bil podhranjen za današnje standarde, ki smo jih navajeni z najnoveših telefonov. Kdor pa tak radio uporablja samo za predvajanje radia in MP3 glasbe bo pa čisto dovolj.
Sedaj imam nov model, ki se razlikuje smo v strojni opremi (boljši procesor, večja količina rama in spomina, boljši digitalni procesor in ojačevalec zvoka, podprt brezžični android auto in apple carplay)
Skratka, razlika med starim in novim je kot dan in noč. Hitrost zagona in nezatikanje med več odprtimi aplikacijami je več kot očitna. Najbolj pa mi je všeč da lahko nastaviš koliko časa bo radio v pripravljenosti, ko se avto ugasne. To pride še kako prav, ko avto ugasneš samo za kratek čas in se ob ponovnem zagonu radio ne zbuja spet od začetka ampak je takoj pripravljen na rokovanje. Pri starem je to bilo še bolj izrazito, ker se je dolgo zaganjal in bi ta funkcija prišla še kako prav. Najbolj me je jezilo, ko si zagnal avto in si hotel nastaviti navigacijo, a si moral čakati nekaj minut, da si jo lahko začel uporabljati.