Sem pred nakupom prenovljene 166-ke, vendar sem v dilemi ali stari 2.4 JTD 150KM motor oz. 175KM prenovljeni motor. Kje so bistvene razlike oz. slabosti/prednosti med tema dvema motorjema. Razlika v ceni je cca. 3000 €, in ali je smiselno dati toliko več samo zaradi prenovljenega motorja.
Drugače pa je osnovna razlika v tem, da je eno motor z dvema ventiloma na valj, drugi pa je z 4 ventili na valj. Pri vožnji se kar pozna, vzdržita oba krepkih 500000km in več če je treba pa z nobenim ne moreš mimo brcnit.
Sam se ne bi oziral na motor, ampak predvsem na ohranjenost in ostale stvari.
Nekdanji alfist....kaj pa človek drugega preostane.
Komentarji o 500.000 prevoženih km so malo nevmesni, še posebej če je govora o 3-4 leta starem avtomobilu. In tudi kako bi zdržal tako kilometrino in s kakšnimi posegi je vprašanje.....
Foggy napisal/-a:Komentarji o 500.000 prevoženih km so malo nevmesni, še posebej če je govora o 3-4 leta starem avtomobilu. In tudi kako bi zdržal tako kilometrino in s kakšnimi posegi je vprašanje.....
Sam sem že vozil dve 166 s takšno kilometrino in sem zato tudi podal tak komentar.
Nekdanji alfist....kaj pa človek drugega preostane.
gorkichev napisal/-a:taka kot je danes ponudba rabljenih avtov lahko dobiš oboje - dobro ohranjen avto + oprema/pravi motor
No ja! Praktično 99% teh 166 je pripelanih iz tujine in tam so kupljene najcenejše, da lahko tle "dilerji" še kej zaslužijo! ko smo mi prodajali 166 in jo je pršu gledat sedanji kupec, je reku, da je to v pol letnem iskanju prva 166 OHRANJENA in ne neki skupaj zmazana napol podrtija!
Tako da dobro ohranjen avto ni enostavno dobiti!