Volan ni (več) naravnost.

Tehnična vprašanja, ki se dotikajo različnih modelov

Moderator: Tehnika moderatorji

Uporabniški avatar
alex146
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: AR Giulia 2.2 & AR Mito 1,4 turbo LPG
Kraj: Ljubljana

Pred kratkim so mi na servisu menjali roko desno spredaj (zračnost vilice je bila diagnoza). Tistega pokanja ni več imam pa naslednji problem. Opazil sem, da volan ni več čisto naravnost ampak, da mora biti pri vožnji naravnost nagnjen nekaj stopinj v levo (kake 3-4 stopinje). Stvar je malce nadležna, ker bi bilo normalno da za vožnjo naravnost tudi volan držiš čisto poravnan.

Vprašanje: ali je to povezano s tistim servisnim posegom in je bilo kaj slabo narejeno (dopuščam sicer malo možnosti, da je bilo že prej pa nisem opazil ali pa ni bilo tako izrazito)? Kaj mislite ali bi veljalo kaj ukrepati ali se pač navaditi na to.

Ima kdo podobno izkušnjo?

Mnenja in nasveti zelo dobrodošli...

lp
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Potrebno bo narediti optiko, katera je obvezna ob vsaki menjavi kakega od delov podvozja.

Lp
Uporabniški avatar
alex146
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Foggy napisal/-a:Potrebno bo narediti optiko, katera je obvezna ob vsaki menjavi kakega od delov podvozja.

Lp

Hudirja! Izrecno sem jih vprašal, če se po takem posegu dela optika in so rekli, da ni potrebno... gre pa za pooblaščen servis!
Uporabniški avatar
Pahi
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kontakt:

Točno tako, kot je Foggy napisal!

Podobno je bilo tudi pri meni, samo jaz sem imel volan skoraj za 45 stopinj v levo. Pa sem zapeljal na AMZS, jih opozoril še na volan, in so fantje vse porihtali. Kakršnem koli posegu na podvozju sledi optika.
Cuore Sportivo
Uporabniški avatar
Jonas
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

alex146 napisal/-a:
Foggy napisal/-a:Potrebno bo narediti optiko, katera je obvezna ob vsaki menjavi kakega od delov podvozja.

Lp

Hudirja! Izrecno sem jih vprašal, če se po takem posegu dela optika in so rekli, da ni potrebno... gre pa za pooblaščen servis!
In kateri pooblasceni servis je to? Ce ni skrivnost...

LP
Uporabniški avatar
alex146
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Pahi napisal/-a:Točno tako, kot je Foggy napisal!

Podobno je bilo tudi pri meni, samo jaz sem imel volan skoraj za 45 stopinj v levo. Pa sem zapeljal na AMZS, jih opozoril še na volan, in so fantje vse porihtali. Kakršnem koli posegu na podvozju sledi optika.
nič, bom šel tudi jaz na AMZS kjer sem član, da to pogledajo...

kako izgleda 'optika', koliko časa to traja (še nikoli delal)?

grem pa se zdajle malo vozit, da vidim, če avto na ravnini pelje naravnost ali kaj vleče vstran... sporočim...

lp
Uporabniški avatar
alex146
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Jonas napisal/-a:
alex146 napisal/-a:

Lp

In kateri pooblasceni servis je to? Ce ni skrivnost...

LP

cosmos... sem vozim že nekja let po tistem ko me je triglav povsem razočaral... tudi pri cosmosu pa sem vse manj zadovoljen... še najbolj mi je bilo všeč pri mlakarju dokler so imeli zastopstvo potem pa sem pač presedlal h cosmosu in zdaj niti nimam več kam, sem vse sprobal...

kakšen nasvet??

P.S. če moj naslednji avto slučajno ne bo Alfa bo to izključno zaradi katastrofalne poprodaje. italijani bi morali resno razmisliti, da bi tem vzeli zastopstvo in ga dali komu drugemu ker to na našem trgu hudo škodi znamki!!
Uporabniški avatar
Gorkichev
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Nova Gorica - Ljubljana - Nova Gorica

jst mam tudi volan zamaknjen malo v levo. sm biw pa že 2-krat na optiki in je vedno v istem položaju :?
Uporabniški avatar
alex146
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

bil sedaj na vožnji in avto gre lepo naravnost in ga ne vleče vstran, moti me le tisti čuden položaj volana, nekako ni naravno držati volan postrani, da se pelješ naravnost :(

kaj svetujete, naj grem vseeno na optiko ali pač pustim kot je... se da volan naravnati brez optike?

hvala
black
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Lož

gorkichev napisal/-a:jst mam tudi volan zamaknjen malo v levo. sm biw pa že 2-krat na optiki in je vedno v istem položaju :?
Jest doskrat vozim avte,ki jih popravimo na optiko k Španu in izrecno rečem mora biti volan strogo naravnost in to tudi napiše na nalog,tako da je mehanik pozoren na to.
Slika Slika Freude Am Fahren
stuntz
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Zagorje

Obrcam tistega ki dela optiko če volan ni popolnoma naravnost sej se navadiš ampak ni pa to to !
Freedom of speech ? What is that some brand of toilet paper? Found it at ( cant say PM me ) :D
Uporabniški avatar
Crazy Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

alex146 napisal/-a:bil sedaj na vožnji in avto gre lepo naravnost in ga ne vleče vstran, moti me le tisti čuden položaj volana, nekako ni naravno držati volan postrani, da se pelješ naravnost :(

kaj svetujete, naj grem vseeno na optiko ali pač pustim kot je... se da volan naravnati brez optike?

hvala
odsraufej volan dol k je an ripne nasajen pa ga prestav da bo naravnost-to je vsa umetnost :mrgreen:

rabs pa eno gedoro(22 al pa 24) in to je to
Alfa Romeo 145 1.7 8V boxer
Uporabniški avatar
Pahi
Alfa Member
Alfa Member
Kontakt:

alex146:
* pokličeš na AMZS, poveš da si član in se dogovoriš za uro
* poskusi se dogovorit, da ti dela en "ta mlad", ker ta mi je vse porihtu; je pa še "en tastar", ki pa je samo gobcal, pa senzorji mu niso delali, pa ... na koncu - se mi zdi - da je pa kar malo "po občutku" nastavil
* preden začnejo, jim povej še za volan
* vse skupaj je trajalo cca. pol ure
Cuore Sportivo
Uporabniški avatar
tito156
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: MarburgAnDerDrau

Crazy Alfista napisal/-a:
alex146 napisal/-a:bil sedaj na vožnji in avto gre lepo naravnost in ga ne vleče vstran, moti me le tisti čuden položaj volana, nekako ni naravno držati volan postrani, da se pelješ naravnost :(

hvala
odsraufej volan dol k je an ripne nasajen pa ga prestav da bo naravnost-to je vsa umetnost :mrgreen:

rabs pa eno gedoro(22 al pa 24) in to je to
Končno pravilen odgovor. Ampak to naj naredijo tisti, ki so optiko delali, ker so oni zajebali...
Uporabniški avatar
Damijan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Lady "K"
Kraj: Gabrje (nedaleč od Preshgain)

Pri vožnji naravnost, bo vsak volan malce odstopal od vodoravnega položaja. To pa zato, ker je vsaka cesta nagnjena zaradi odtoka meteornih voda. In če volan spustiš, bo avto vedno vleklo v smer, kamor je nagnjena cesta. Tudi popolnoma nova vozila ne gredo "čisto naravnost"!
Odgovori
  • Informacija