Vse lepo in prav, ni mi pa jasno zakaj morajo vedno biti pri Alfi tako "počasni", namreč BMW je že predstavil M3-jko, pa je zunaj le malo dlje kot Alfa 159.
O GTA pa ne duha ne sluha; nobenih spy-shotov z dirkališč, totalno nič.
O novi AMG verziji C-klase so se že pojavile slike iz dirkališč, pa je komaj prišel na trg, a o Alfi spet nič.
Imam nekakšen občutek, da vedno zamujajo oz- čakajo na konkurenco, da jih prehiti potem pa prepozno nekaj naredijo, kar pa takrat več na trgu ne vžge.
Tudi z motorji recimo. BMW je odkar je zunaj 3jka v ponudbo dodal oz predstavil se mi zdi tri nove motorje (335d, 335i, V8 v M3jki in zdaj še 320 twin-turbo, tako da je dejansko vse skupaj 4). Alfa pa v 159ko nobenega. Če pa hočeš kakšno močnejšo 159ko pa moreš it v Anglijo k avtodelti da ti vgradijo kompresor...
A bi bilo Alfi res tako težko vgradit v 3.2 mašino en Turbo, da bi imela potemtakem kakšnih 350 konjev? In to ne bi bilo niti preveč drago. Namreč zdaj še v LJUDSKE Passate vgrajujejo močnejše motorje, kar se mi po eni strani zdi sila žalostno.
Po drugi strani je pa jasno, da se bo vse dejansko začelo z letom 2009, saj takrat Alfa odpira trg v ZDA, ampak vseeno se mi zdi vse skupaj prepozno. Vedno zamudijo kakšno leto do dve, škoda po eni strani.
Recimo kako bi po moje mogla zgledati ponudba motorjev v 159ki:
1.8 JTS 150 km
2.0 JTS 170 km
2.2 JTS 190 km
2.0 JTB 230 km
3.2 JTS 260 km
3.2 JTB 350 km
Nato pa še GTA verzija z V8 in od 400-440 km
Dizli pa:
isto kot so, le da bi imeli še 3.0 m-Jet, ki ga itak razvijajo že 6 let

, ali pa 2.4 z dvemi turbopuhali.
Mogoče resda denarja za vse to nimajo oz. se zadeve ne bi prodajale kot bi bilo treba, ampak včasih je treba imeti jajca in na trgu dokazati, česa si sposoben in kako si drzen.