Menjava tretje zavorne luči - AR 156 (Navodilo)

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Merlin
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Koseze

Torej zamenjava je dokaj preprosta in vam ne bo vzela veliko dela.
Najprej moramo odstraniti črno oblogo v prtljažnem prostoru. Zadeva je pritrjena z sedmimi čepi, od tega je pet takih da jih preprosto zavrtite za četrt obrata v levo ali v desno, dva pa bo potrebno potegniti ven iz ležišča.
Slika
Slika
Slika

Ko boste odstanili vse čepe, nežno potisnite oblogo navzdol in prišli boste do lučke, katera je privijačena z enim vijakom.
Slika
Slika

Odvijačite vijak in potegnite luč nazaj proti sedežem, tako jo boste spravili iz ležišča. Konektor, ki povezuje lučko, je pritrjen na nosilcu, snamete ga preprosto tako da ga potegnete k sebi. Sam kotektor pa odklopite , da pritisnete jeziček notri in potegnete narazen.
Slika
Slika
Slika

Sedaj vam ostane samo še to da razstavite lučko, to pa tako, da odvijačite štiri vijake, ki se nahajajo na zadnji strani, tam kjer pride kabel ven iz luči.
Slika
Zadevo nato preprosto potegnete narazen in že vidite žarnice.
Slika
Slika
Slika

Žarnice so enakega tipa, kot žarnice za osvetlitev armaturne plošče in jo preprosto potegnete ven ter nadomestite z novo.
Slika

Sledi še test delovanja lučk in že lahko sestavljate v obratnem vrstnem redu.
Slika

Pa lep pozdrav.
Enyoj your ride! Drive Alfa!

Slika
Uporabniški avatar
szec
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: hrastnik

hvalaaa mi je glih ena crknla
Uporabniški avatar
tito156
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: MarburgAnDerDrau

To bi ti moral pokazat lani, ko sem se sam zajebaval s tem... :lol:
Ko sem končno razstavil sem pa pogruntal, da nimam takšne žarnice. In kaj narediš začasno? Tisti dve vmes, ki sta bili zanič sem zamenjal z stranskima... Tako so vseeno lepo gorele vse v liniji, pač malo krajši... :mrgreen:
Odgovori
  • Informacija