AR156 nekaj vprašanj

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

madzi
Alfa Junior
Alfa Junior
Član Alfa Kluba: 0

Pozdravljeni!
Upam da nebo kaj narobe če kar vse napišem v eni temi.

1. Kje bi lahko dobil pokrov za zvočnik pri voznikovem sedežu?

2. Kaj je z zadnjo polivo in zvočniki? Ima katera 156-ka tam notri zvočnike? Če ja, kje dobiti nosilce za zvočnike (moja mislim da tam spodaj nima nič). Torej bi tudi moral izrezat luknjo za mrežice?

3. Zanima me če se da pri pomiku stekel na sovoznikovem sedežu tako nastavit da bi samo stisnil tipko in bi se steklo samo zaprlo do konca (sedaj moram držati tipko, na voznikovi strani pa samo pritisnem). Pravzaprav niti nevem če je to serijsko tako ali je kaj narobe.

4. Kje lahko ugotovim kateri računalnik imam v avtu? V avtodati sta omenjena 2. In sicer M1.5.5 ter M2.10.4. Delam kot nekakšan potovalni računalnik pa imata ta dva računalnika drugačen protokol komunikacije. Tip motorja pa je AR67601, na računalniku pa je številka 0261204772.

5. Na netu sem si dol potegnil nek pdf dokument o raznoraznih popravilih kot neki service manual z 200 stranmi. Revue Technique - Alfa Romeo 156 tako pa se temu reče. Je kje za dobit ta dokument v angleščini? Sedaj se ob tej italjanščini počutim kot da gledam slikanico :?

Zaenkrat bo to vse :)
Hvala vam in LP
Uporabniški avatar
H.P. BaXXter
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Lj

za zvocnik poklici koga ki prodaja 156 po delih...jih je kar nekaj na avto.net
za manuale pa imamo prov posebno temo na forumuviewtopic.php?t=7516 malo poisci pa morda kaj najdes
FuManchu napisal/-a:V moji dvoletni alfistični karieri sem ugotovil, da je najpomembneje biti član AMZS (zastonj šlep :lol:)
Thrivial
Alfist
Alfist

3. Zanima me če se da pri pomiku stekel na sovoznikovem sedežu tako nastavit da bi samo stisnil tipko in bi se steklo samo zaprlo do konca (sedaj moram držati tipko, na voznikovi strani pa samo pritisnem). Pravzaprav niti nevem če je to serijsko tako ali je kaj narobe.
Serijsko.

lp
Uporabniški avatar
Uroš
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Maribor-Tezno

2. Kaj je z zadnjo polivo in zvočniki? Ima katera 156-ka tam notri zvočnike? Če ja, kje dobiti nosilce za zvočnike (moja mislim da tam spodaj nima nič). Torej bi tudi moral izrezat luknjo za mrežice?

če se ne motim ima tam zvočnike, vsaka ki je imela naročen tovarniški radio (predpripravo za radio). Zamenjat boš moral celo polico, mislim da se ločene mrežice ne dobijo-vsaj ko sem še sam imel 156 se niso.
Uroš
madzi
Alfa Junior
Alfa Junior

Za zvočnike bom poiskal koga ki ima razbito alfo. Bom še verjetno kaj druga tud rabil.

Temo za manuale sem prebral že predn sem napisal kaj rabim ampak tam žal nisem zasledil angleške verzije.

Za računalnik sem tudi že ugotovil da je nažalost M2.10.4. Tudi program za komunikacijo sem dobil tako da zdaj dela vse brez večjih težav :)

Glede pomika stekel. Je že kdo poskušal z tem kaj ustvarjat? Mi lahko kdo pove kje je avtomat za pomik stekel (torej kam so speljane žice iz stikal)?

Lp
driver
Alfa Member
Alfa Member

Si bom sposodil temo. Avto: 156 2.0 ts. Tri zadeve me zanimajo:

1. Kaj bi bil en tak brneč zvok, ki se sliši ko se pelješ počasi (po mestu recimo)? Ta zvok varira glede na hitrost oz. obrate (zvok je nekaj takega, kot bi se vrtel nek motorček al pa ko se pri kolesu vrti dinamo npr., ne čist tako, ampak podobno si jest predstavljam). Sliši se samo, ko peljem dovolj počasi, potem ga vožnja preglasi.

2. Tresenje pri speljevanju - ne vedno, ampak samo včasih. Še posebej takrat, ko speljujem z obrnjenim volanom. Kaj je tu treba menjat, kakšen strošek lahko pričakujem?

3. Gibljivi del izpušne cevi in zadnji lonec. Kam ju peljat zamenjat - hočem pa originalni čimtišji zvok in ne kaj ropotajočega "športnega"?
Uporabniški avatar
gandalf
Alfist
Alfist

driver napisal/-a:2. Tresenje pri speljevanju - ne vedno, ampak samo včasih. Še posebej takrat, ko speljujem z obrnjenim volanom. Kaj je tu treba menjat, kakšen strošek lahko pričakujem?
Verjetno je sklopka, če ti trese pri speljevanju. Če se pa sliši, ko imaš obrnjen volan v skrajno lego, pa najverjetneje homokinetični zglob...
driver
Alfa Member
Alfa Member

driver napisal/-a:Si bom sposodil temo. Avto: 156 2.0 ts. Tri zadeve me zanimajo:

1. Kaj bi bil en tak brneč zvok, ki se sliši ko se pelješ počasi (po mestu recimo)? Ta zvok varira glede na hitrost oz. obrate (zvok je nekaj takega, kot bi se vrtel nek motorček al pa ko se pri kolesu vrti dinamo npr., ne čist tako, ampak podobno si jest predstavljam). Sliši se samo, ko peljem dovolj počasi, potem ga vožnja preglasi.

2. Tresenje pri speljevanju - ne vedno, ampak samo včasih. Še posebej takrat, ko speljujem z obrnjenim volanom. Kaj je tu treba menjat, kakšen strošek lahko pričakujem?

3. Gibljivi del izpušne cevi in zadnji lonec. Kam ju peljat zamenjat - hočem pa originalni čimtišji zvok in ne kaj ropotajočega "športnega"?
nobenih idej? :)
Uporabniški avatar
Spasky
Alfist
Alfist
Kraj: Zasavje

driver napisal/-a:
driver napisal/-a:Si bom sposodil temo. Avto: 156 2.0 ts. Tri zadeve me zanimajo:

nobenih idej? :)

1. ojnični ležaj, priporočam pregled na servisu, pri meni je bilo to narobe
2. so ti že povedali
3. mogoče s kakim rabljenim zamenjat, če je denar pa alfa servis
Mitsubishi Outlander
Mini Cooper S
Ducati Diavel
driver
Alfa Member
Alfa Member

Spasky napisal/-a:
1. ojnični ležaj, priporočam pregled na servisu, pri meni je bilo to narobe
:? Tole se mi pa nič kaj lepo ne sliši. Je zadeva resna?
Uporabniški avatar
gandalf
Alfist
Alfist

hja, če zataji ojnični ležaj... sledi en pošten "HRRRSSSKKKK..." Pol pa -H- -H- -H-
driver
Alfa Member
Alfa Member

jest sem si pa predstavljal, da je to kakšna pumpa za servo al pa alternator, kompresor al pa kaj podobnega.
Uporabniški avatar
patrulja
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: LJ-koseze

driver napisal/-a: 1. Kaj bi bil en tak brneč zvok, ki se sliši ko se pelješ počasi (po mestu recimo)? Ta zvok varira glede na hitrost oz. obrate (zvok je nekaj takega, kot bi se vrtel nek motorček al pa ko se pri kolesu vrti dinamo npr., ne čist tako, ampak podobno si jest predstavljam). Sliši se samo, ko peljem dovolj počasi, potem ga vožnja preglasi.

"?
ali ti to dela tudi ko vkljucis klimo,? jaz sem imel podoben primer, mogoce je to, to... viewtopic.php?t=11268

upam da bo pomagalo...
Slika
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Prijatelju je na 147 pravtako ropotalo kot, da bi imel dinamo, več kot je bilo obratov, bolj izrazit je bil zvok.
Vzrok za ropotanje je bil zanič ležaj na altenatojru, strošek zamenjave le tega pa ni bil večji od 50 EUR.

Lp
driver
Alfa Member
Alfa Member

neodvisno od klime
Odgovori
  • Informacija