to je simbol, da motor deluje v recovery programu, idi na servis / tester da se ugotovi vzrok !
Tudi če ugasne idi saj si zapomni napako, da je diagnostika lažja !
Zanima me kaj so ugotovili na servisu, ker se je meni danes med vožnjo (166) prižgala ista lučka. Predihal sem navodila pa se te lučke nikjer ne omenja.
Ja jz sem dons to ku_ _ _ _o lučko ugasnu. Na sevisu je moj mehanik končno ugotovil kaj je narobe. Zdej avto normalno dela brez, da bi metalo v rezervni program. Sam vam pa ne znam povedat kaj je blo narobe, ker mi ni hotu povedat. Nekaj se je izmotaval in se smejal ter po 3h popoldnevih kolkor se je igral z avtom zaračunal 40 evrov. Tko da je bla napaka očitno banalna. Če koga zanima tipu je ime Max in ga dobite v Litiji, zraven Špara ima servis ali pa na 041 686085.
Hallo, imam AR156 sw 1.6 ts 2002. Pojavlja se mi rumena opozorilna lučka in napis na displayu - MOTOR CONTROL SISTEM ERROR - GO TO THE DILER. Poleg tega mi občasno težko vžge in potem obrati v nobenem primeru ne gredo čez 3.000. Pred letom dni mi je Strajner menjal variator faze (2x v treh mesecih), zdaj po izteku garancije pa se zopet pojavlja enak "dizel zvok" ob zagonu. Morda je to. Kolegi so trdili, da je LAMBDA SONDA in sem šel zamenjat katalizator, ki je bil itak skurjen. 4 dni je bilo O.K., en dan pred odhodom na morje pa spet enak problem.
Vem, da je rešitev najprej >tester. Ali se komu dogaja kaj podobnega - meni se že meša od te AR156.
Prosim za kakršenkoli odgovor.
Čao.
Dizel zvok prvih 5 sekund po zagonu motorja je cisto sprejemljiv.
Za napisane tezave variator ne igra nobene vloge, najbolj tocno bos pa vedel, ce bos avto priklopil na tester. Lahko je kaksen senzor, mogoce motorcek prostega teka, kaj tretjega...
P.s. A lambdo si potem zamenjal ali ne? Je na testerju pokazalo napako na lambdi?