tezavica pri 156

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Uporabniški avatar
sharky82
Alfa Member
Alfa Member

Zivjo...imam eno manjso tezavo na moji 156 (2.0 ts) in sicer ko je motor mrzel, mi ob prvem vzigu cist zatrokira(obrati cca 400rpm ali celo manj) to se zgodi ko hocem speljat. po nekaj sekundah(~10s) pa nekako normalno zadiha in pol je ok. sumim na stikalo(senzor) za temperaturo motorja, ali je mogoce LMM??? ali mogoče svecke??? sm ze kupil nove original na servisu na vrhniki, vendar mi jih se ni uspelo zamenjat (problem je kljuc :? ) vsakrsno mnenje oz predlog je dobrodosel....hvala in lp :wink:

wiiiiiiiiiiiiii se 9 dni pa dobim izpit nazaj po 2 mescih..... :steering:
Uporabniški avatar
fejstfnt
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana

Jaz sem enake simptome rešil z menjavo LMM.
Slika
Uporabniški avatar
sharky82
Alfa Member
Alfa Member

fejstfnt napisal/-a:Jaz sem enake simptome rešil z menjavo LMM.
kok pa je cena novega? a se splaca kupit rabljenega :-k bojim se tega da ce bi kupil nov LMM in ne bi odpravil tezave....mislm da ni ravno poceni.... :?
Uporabniški avatar
Unicorn
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Dravograd

Po posvetu in testiranjih možnih vzrokov smo pri Stepančiču že pred časom ugotovili da je LMM (isto imam mašinco 2.0). Zaradi precejšnjega stroška in edine prave nevšečnosti ob jutranjih štartih se za menjavo nisem odločil... do tega petka. V zadnjih dneh pa se mi dozdeva da avto ne diha najbolje in nima tiste prave moči, tako da bom menjal. V petek lahko sporočim točno ceno in morda že trenutne vtise o izboljšanju stanja.
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Cena LMMa originalnega je ca. 170,00 EUR, najbolje da ti ga zamenjajo na pooblaščenem servisu (5 min dela) in takoj sprobaš če je kaj bolje. (avto bi moral dosti bolje pospeševati in ob nekajkratnem zaporednem dodajanju gasa na mestu ga ne sme nič zamoriti).
Če avtomobil še vedno nagaja, daš nazaj svojega in nimaš nepotrebnih stroškov.

@Unicorn
Meni avto z zanič LMMom ni šel več nikamor, ob zamenjavi pa ga je začelo kar razganjati od moči, tako da kar menjaj. Razlika je bila več kot samo opazna :wink:
Uporabniški avatar
sharky82
Alfa Member
Alfa Member

Foggy napisal/-a: @Unicorn
Meni avto z zanič LMMom ni šel več nikamor, ob zamenjavi pa ga je začelo kar razganjati od moči, tako da kar menjaj. Razlika je bila več kot samo opazna :wink:
ja jst tega problema nimam....zdej sm dal drug sportni filter gor od kolega...neka posebna varianta in mi avto dost lepse vlece....razlika ocitna - prej sm mel enojni konus. sm poizkusil tudi ze odklopit LMM, pa skoraj speljat nism mogu, tko da ne vem ce je res LMM....ne vem....Unicorn, porocaj kaksnen bo efekt ob zamenjavi...lp :wink:
Uporabniški avatar
fejstfnt
Alfa Member
Alfa Member

Pri meni po menjavi ni bilo opazne razlike med vožnjo.
Priporočam da se zapelješ do Zege in naj ti tam pogledajo oz. zamenjajo, da ne boš menjal po nepotrebnem. Tudi garancija je v mojem primeru prišla prav saj so mi LMM po slabem letu spet menjali.
Slika
black
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Lož

Sem imel popolnoma iste težave.
Kriv je bil senzor temp. motorja. :wink:
Slika Slika Freude Am Fahren
Uporabniški avatar
crnogorac
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: KRŠKO
Kontakt:

sharky82 napisal/-a:Zivjo...imam eno manjso tezavo na moji 156 (2.0 ts) in sicer ko je motor mrzel, mi ob prvem vzigu cist zatrokira(obrati cca 400rpm ali celo manj) to se zgodi ko hocem speljat. po nekaj sekundah(~10s) pa nekako normalno zadiha in pol je ok. sumim na stikalo(senzor) za temperaturo motorja, ali je mogoce LMM??? ali mogoče svecke??? sm ze kupil nove original na servisu na vrhniki, vendar mi jih se ni uspelo zamenjat (problem je kljuc :? ) vsakrsno mnenje oz predlog je dobrodosel....hvala in lp :wink:

wiiiiiiiiiiiiii se 9 dni pa dobim izpit nazaj po 2 mescih..... :steering:
kaj si pa uspicu , da si ostal brez vozniske
FITNES MILLENNIUM KRŠKO
Uporabniški avatar
fejstfnt
Alfa Member
Alfa Member

Sem imel popolnoma iste težave.
Kriv je bil senzor temp. motorja.
Kje je ta senzor?
Slika
Uporabniški avatar
sharky82
Alfa Member
Alfa Member

crnogorac napisal/-a:
kaj si pa uspicu , da si ostal brez vozniske

ja sj zdej ne rabs dost uspict....ti jo hitr uzamejo :lol: s kolegom sva zurala v lj, najprej so njega ustavl, pol je pa 'gospod miličnik' dejal naj vozi sovoznik (jaz) ce nisem v alkoholiziranem stanju...jst pa, ne vem zakaj sm se usedu za volan in fural proti domu. nato sem na AC prehitel majstre z marico in le ti so me po izvozu iz AC ustavili. potem pa so se zacele kazni: prizgane meglenke, slabe gume, nepravilno zaustavljanje, prevozil polno crto, kao sm jih pri prehitevanju hotel zriniti s ceste, 0,74 promila alkohola(1,5 po starem) in se kaj bi se naslo...(aja pa se brez vseh dokumentov sm bil, ker so mi tisti vecer ukradl denarnco v lj)....to je nanesel neki cez 400€ za prekrske na licu mesta, 650€ pri sodniku + 2 meseca prepoved voznje + 10 kazenskih točk....kr fajn porcija :wink: + kolega okol 500€ njegove kazni, tko da sva tisti vecer kr fajn zasluzila....jah upam da nas bo kej izucil, je predrago vse skup :lol: lp
Uporabniški avatar
sharky82
Alfa Member
Alfa Member

fejstfnt napisal/-a:
Kje je ta senzor?
ta senzor se nahaja na desni strani bloka motorja, je viden z vrha. v bistvu tam kjer mas cev iz zracnega filtra do lopute, v bistvu pod LMM-om vidis nek konektor, kateri je prikljucen na to stikalo...in to je to :wink: lp
Uporabniški avatar
sharky82
Alfa Member
Alfa Member

aja pa se eno vprasanje bi imel...zanima me priblizna cena tega senzorja temperature motorja, ce ga je kdo v kratkm kupoval.....hvala, lp :wink:
black
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Lož

sharky82 napisal/-a:
fejstfnt napisal/-a:
Kje je ta senzor?
ta senzor se nahaja na desni strani bloka motorja, je viden z vrha. v bistvu tam kjer mas cev iz zracnega filtra do lopute, v bistvu pod LMM-om vidis nek konektor, kateri je prikljucen na to stikalo...in to je to :wink: lp

Na termostatu je :wink:
Cena je bila pa okrog 5000 bivših sit (Armobil :) )
Slika Slika Freude Am Fahren
Uporabniški avatar
sharky82
Alfa Member
Alfa Member

sm se pozanimal...cena je 23€ (Avto Mignon - Rakek) :wink: upam da je kriv ta senzor...drugac bo treba pa se LMM...lp
Odgovori
  • Informacija