AR146 - motorčki centralnega, gume,...

Tehnične teme o modelih 145, 146, 155 in GTV/Spider

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
freeze
Alfa Member
Alfa Member

Pozdravljeni,

pred časom sem zaradi prometne nesreče menjal stolčena sovoznikova vrata. Od takrat novih vrat ne morem odpirati z zunanje strani, prav tako mi ne deluje centralno zaklepanje (čeprav mislim, da se mi je centralno pokvarilo naknadno...nisem prepričan). Vem, da je takrat klepar rekel, da moram priskrbeti ali mehanizem ali motorček, se ne spomnim točno kaj...

Tako da me zanima, ali mi lahko kdo pove, kako je sestavljen mehanizem za odpiranje vrat - a potrebujem celotno novo ključavnico z motorčkom, ali pa je morda motorček posebej in je dovolj, da si priskrbim tega?

Bi pogledal v Autocompact-u, pa mi ga ne uspe inštalirat... :(

Hvala
D
Zadnjič spremenil freeze, dne Ne Okt 21, 2007 9:49 pm, skupaj popravljeno 2 krat.
freeze
Alfa Member
Alfa Member

Razdrl vrata, ključavnica je ok, manjka samo motorček.

Da ne odpiram nove teme - kupujem letne gume in mislim, da bom vzel kar Bridgestone Turanzo 185-60-14.

Lahko s temi gumami kaj zgrešim ali bo ok? Na gume-d*rekt jih dobim za 53 € po komadu, montaža in centering pri bilokaterem vulkanizerju pa tudi ne bo več kot 10 € za vse 4 sklepam?
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Turanza so zelo dobre gume, z njimi ne boš ničesar zgrešil. Glede centriranja in premontaže pa raje računaj na 25-30 EUr, so se kar podražili vulkanizerji.

Lp
freeze
Alfa Member
Alfa Member

A lahko kje računam na brezplačno montažo, če gume kupim pri dotičnem vulkanizerju? Verjetno ja, a?

Ker če je tako, raje poiščem dobro ponudbo Turanze pri nekom, ki ni spletna prodajalna in mi jih lahko (brezplačno) zmontira.

Sem optimist, ja. =D>

LP D
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Res si optimist :D
Zastonj montaže žal ni več, je bil apa 7-8 let nazaj, kje so ti časi...

Lp
freeze
Alfa Member
Alfa Member

Sej vem.

A je kdo že naročal pri gume-direkt? So kul? Za enega s tega foruma sicer vem da je, zanima me če je še kdo.

LP in hvala,
D.
Uporabniški avatar
žival
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Litija

Na gume direkt sem naročil že 2 kompleta gum in oba tudi dobil brez problema.
freeze
Alfa Member
Alfa Member

žival napisal/-a:Na gume direkt sem naročil že 2 kompleta gum in oba tudi dobil brez problema.
Potem je odveč strah, da mi bodo poslali "nove" gume, ki so 4 leta ležale v skladišču?

Tnx,
D.
Uporabniški avatar
žival
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Litija

Ma jz sem obakrat dobu povsem frišne gume, tko da te nima kej skrbet.
freeze
Alfa Member
Alfa Member

Hvala. 8)
freeze
Alfa Member
Alfa Member

Pa še to (da ne odpiram nove teme) - ali je zadnji brisalec po krivini kaj drugačen od prednjega?

Ker še ko sem nazadnje kupil metlico za zadaj, mi je še kot nova zelo slabo brisala zadnjo šipo, pa sem sklepal da ne bi smela biti ravna?

Hvala
D
Uporabniški avatar
alex146
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: AR Giulia 2.2 & AR Mito 1,4 turbo LPG

freeze napisal/-a:Pa še to (da ne odpiram nove teme) - ali je zadnji brisalec po krivini kaj drugačen od prednjega?

Ker še ko sem nazadnje kupil metlico za zadaj, mi je še kot nova zelo slabo brisala zadnjo šipo, pa sem sklepal da ne bi smela biti ravna?

Hvala
D

tudi jaz sem že ene tri različne metlice zadaj sprobal pa nobena ni delala tako kot je treba?
freeze
Alfa Member
Alfa Member

Ima kdo kakšne pozitivne izkušnje?

LPd
Odgovori
  • Informacija