Cold AIR intake 145/146 TS

Tehnične teme o modelih 145, 146, 155 in GTV/Spider

Moderator: Tehnika moderatorji

Uporabniški avatar
LaserJaMM
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kontakt:

Slika

na sliki spodaj levo je oddušek zraka ( dušilec zvoka).(rdeča puščica)
Na desni je cevka ki pride med dušilcem ( odduškom) in air-boxem.( modra puščica).

Sam sem imel oddušek iztaknjen za 2cm in me je folk spraševal če imam športn filtr, muka kr lepo.

Oddušek in cevko se zamenja s tole zadevo

Slika

Sicer ne vem točno od katere alfe točno je serijska cifra za dele pa je: 60617628 cena približno 3€

Slika
na tej sliki je viden oddušek z intakom za zrak.

Slika
na tej sliki pa je videna nova cev ki je zamenjala oddušek.
Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio
Alfa Romeo Stelvio 2.0 Q4 GT Junior
Kraj: Brda

No to je pa kar zanimivo! Bom ob nasljednji "obnovi" mojega CAI-a tole tudi jaz testiral!!!

Ciao Alfista :D
Slika
Uporabniški avatar
LaserJaMM
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

Ni sicer čist CAI, ampak bi se dal dovod svežega lufta pripeljat med režami levo spodaj :) še eno ali dve cevki bi tja dal da lovijo zrak.
Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Bolj enostavno!!! Kar LUKNJO v odbijač!!!! =D> =D> =D> Pa še bolj RACING bi zgledalo!!!

Slika
opankar
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Lubiana

Alfista napisal/-a:Bolj enostavno!!! Kar LUKNJO v odbijač!!!! =D> =D> =D> Pa še bolj RACING bi zgledalo!!!

Nekej tazga:

Slika
You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for the brief moment, when everything works.
Uporabniški avatar
AR-146
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: ljubljana

hee zgleda k da ma auspuh spredi :)
Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Edini pomislek, ki ga imam jaz na tako varjanto je da bi ti dobesedno zarajhalo filter vsake 2000-2500km z raznimi metulji muhami in nasplošno z vso svinjarijo!!! :evil: :evil: To sem pa preveru na lastni koži, ko sem imel prej speljano cev do rešetk na sprednjem odbijaču!!

Slika
Sportiva
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: slov. bistrica

meni se zdi da brez dusilca zvoka avto ne potegne najbolse. sem probal tudi z raznimi cold air intake zadevami pa ni pomagalo tak da je finta bolj zaradi zvoka
Uporabniški avatar
LaserJaMM
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

Potegne enako ali mogoče malo bolj. Fora CAI je kot ti že samo ime pove ( cold air intake) je da sesalni kolektor dobi hladnejši zrak kot je v ( engine bay-u) oziroma motornemu prostoru. Če daš gor športni filter npr. konusni in ne zmontiraš CAI potem si pridobil samo zvok.

Največkrat videz oziroma občutek vara, ko pohodiš gas in "zamuka" in imaš filing da bolje gre. Če pa je CAI dobro narejen pa u teoriji pridobiš malenkost, v praksi pa se to skoraj da ne občuti.
Uporabniški avatar
veloce
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo 156 1.8 16v TS Sport Pack 02
Alfa Romeo 159 2.0 SW TI 2.0 Mjet
Kraj: Ajdovščina

Torej, vsa trud brezveze, al kaj?!
Slika
Cuore Sportivo
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

veloce napisal/-a:Torej, vsa trud brezveze, al kaj?!
=D> =D> =D>

a si končno dojel :mrgreen:

aja , pa kaj mi v avatarju kažeš ta prst :mrgreen:
Uporabniški avatar
stuhec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: M Sobota, tel: 041 761446

Alfista napisal/-a:Edini pomislek, ki ga imam jaz na tako varjanto je da bi ti dobesedno zarajhalo filter vsake 2000-2500km z raznimi metulji muhami in nasplošno z vso svinjarijo!!! :evil: :evil: To sem pa preveru na lastni koži, ko sem imel prej speljano cev do rešetk na sprednjem odbijaču!!

saj imajo motorji cestni skoraj vsi dovod zraka odspredaj, in so samo grobe mreze spredaj
super
Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

stuhec164 napisal/-a:
Alfista napisal/-a:Edini pomislek, ki ga imam jaz na tako varjanto je da bi ti dobesedno zarajhalo filter vsake 2000-2500km z raznimi metulji muhami in nasplošno z vso svinjarijo!!! :evil: :evil: To sem pa preveru na lastni koži, ko sem imel prej speljano cev do rešetk na sprednjem odbijaču!!

saj imajo motorji cestni skoraj vsi dovod zraka odspredaj, in so samo grobe mreze spredaj
To se ne pomeni da je stvar "zdrava"!!! Oni se ne vozijo po 20kkm na leto, in ne vem ce obstajajo motorji z po 150kkm in vec se pri moceh!!
Vsa umazanija bi se brez filtra ce ne prej nabrala na BOSCH-evem debimetru in mi bi veselo odstevali denarcke :evil: !!!

p.s. Sem sel v Trstu vprasat za oni del cevi in mi je reku da hoce met 10 EUR!!! Prasc! Mislim da iz 3 eur pride na 10!!! A, mimogrede sem uspel videt ceno ki se mu je izpisala na monitorju!! 1,27EUR+IVA!!!! :evil: :evil:

Slika
sleby
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

kako je pa za 33ko?
MG
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Men se zdi tole ful bedarija.

Na tisti alfi ko je lukna v odbijacu? ne se zajebavat. To ti direkt voda sprica noter, ce se kdo spredi pele, pa se kej drugega ko voda. Pa ves prah, pesek, listi, metulji, musice, ose, ... kak ptic bi se tut najdu (men je zadnic v hladilnik prleteu), in vse skupi za par stopinj razlike, pa tut ce je 10 al pa 20 stopinj razlike, se pr moci nc ne pozna, oz dobis 0,5 konja al pa mogoce celo celga konja.

Ce pa nardis to zarat zvoka, je pa druga zadeva. Sam tut met nek ful hud zvok, pa nc konjev je pa druga bedarija. Da ni pol tk ko uni jugici ko majo 15 konjev, pa se hvalijo da majo 100+ dB glasen izpuh. Ko je ful fora vse lonce vn pobrat.
Odgovori
  • Informacija