Hišno ozvočenje 5.1 surround

kar vam pade na pamet
Odgovori
Pepsi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0

Ok imamo en manjši problem...

Gre se za Kenwoodov reciver ki ima 6CH/DVD output... Priklopljeno je vse na računalnik(preko rač. se regulira in nastavlja)...

Priklopljena je TV in Rač...

Rač upravlja zadeve z Realtek HD audio...

Vprašanja...

1. Kako povezat zadevo z optičnim kablom da dela pravilno...?

2. Če so povezani analogno na računalnik delata samo 2 zvočnika v mode : 6CH ... medtem ko v Aux mode delajo vsi zvočniki...

Torej je problem v softwareu ali hardwareu?

Realtek software zazna vseh 5 ob priklopu ob testu pa 4 ne spuščajo zvoka delate ne glede na postavitev zmeraj tista ki sta označena kot prvi levi in desni :doubt:
It doesn't matter what you drive, but how you drive it :)
Uporabniški avatar
AR164TB
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 1
Kraj: Rakovnik

To pa je moje področje,saj imam domači kino že 10 let.Ampak tvojega vprašanja ne razumem.Ali hočeš predvajati iz računalnika na receiver ali obratno?Če velja prvo,potem nimaš kaj upravljat na računalniku,enostavno povežež SPDIF out na računalniški kartici z digitalnim vhodom na receiverju.
ALFETTA 1.6
GIULIETTA 1,6
164 V6 TB SUPER
166 3.0 SUPER
AR Brera 3.2 JTS Q4
Giulietta 1750 TBI TCT QV
Stelvio 2.0 Turbo 280 AT8 Q4 Super
Pepsi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Torej na reciever je priklopljena TV in računalnik ... 6 zvočnikov(5.1) pa je povezanih iz receiverja v računalnik... Zazna računalnik vseh 6 jack.ov potem v softwaru na testu pa prikaže le 2 delujoča... Tudi če užgem Winamp isto... Torej zvok iz rač. ne gre ven tako kot bi moral... gre ven samo L D, čeprav sem mu povsod popravil nastavitve da je sedaj na 5.1....

AUX dela prav, če pa na reciverju prižgem radio mi zopet označi na zaslončku od reciverja tokrat samo L R ... Če grem v nastavitve lahko naštelam 5.1 toda v istem trenutku ko zapustim nastavitve(noče shranit) naredi spet isti hec :doubt:

Upam da je jasno kje je problem sedaj :)
Vuchko
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: Ravne na Kor.

Js drgac pojma nimam okol tega.. sam bi ti vseeno neki predlagal, da bi mogoce kaksne driverje updejtal.

Drgac pa brez zamere ce sm bleknu kr neki :lol:
10 mi jih je reklo:"ne kupuj AR", ampak jaz sem jo vseeno kupil
Pepsi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Vuchko napisal/-a:Js drgac pojma nimam okol tega.. sam bi ti vseeno neki predlagal, da bi mogoce kaksne driverje updejtal.

Drgac pa brez zamere ce sm bleknu kr neki :lol:
A pridem gor pa te usekam :?: :lol:

HEC...Šala mala.. :lol:

Sej men je tut prvo tole pršlo na pamet, ampak mam zadnjo verzijo tko da tle ni haklc :wink:
Uporabniški avatar
AR164TB
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 1
Kraj: Rakovnik

Torej očitno poslušaš računalniške zvočnike.Ne vidim sicer smisla v tem,razen za zajem videa na računalnik,kar imam tudi jaz,ampak za to imam jaz dodaten box od Pinnacla,ki ima ogromno izhodov in vhodov.Na moji zvočni kartici (SB Audigy) ni vhodov,so samo izhodi za zvočnike in Digital Out,na katerega lahko priključiš zvočnike ali pa pelješ kabel na Digital IN na receiverju.(Kar pomeni,da poslušaš zvok iz računalnika na zunanjem receiverju ,na katerega so priključeni 5.1,6.1.7.1 zvočniki).Ti očitno hočeš obratno,torej da bi tuner,TV poslušal na računalniku,v tem pa ne vidim smisla,saj je zvok samo stereo.Četudi pa bi bil zvok iz tunerja ali TV 5.1,bi bila edina možnost vezave taka:
6 izhodov na receiverju na Audio IN na kartici ali Digital OUT na receiverju na Digital IN na kartici,kar pa močno dvomim,da tvoja kartica ima.
ALFETTA 1.6
GIULIETTA 1,6
164 V6 TB SUPER
166 3.0 SUPER
AR Brera 3.2 JTS Q4
Giulietta 1750 TBI TCT QV
Stelvio 2.0 Turbo 280 AT8 Q4 Super
Pepsi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Ima 6 vhodov in kartica in reciver... In js bi to poslušal tako kot si ti rekel, samo mi noče zagrabit sorrunda nikjer razn na Aux, bom poslikal danes malo pa ti potem ko pridem v LJ pokažem :wink:, računalnik in ta sistem je bil kupljen skupaj tako da so tam dali kompatibilne stvari...

Ima pa zadeva možnost priklopa tudi preko optike, toda tam mi je jasno še malo manj :wink:
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Probaj z novejšimi driverji, podoben problem sem imel doma, ko sistem 5.1 ni deloval na računalniku, samo L in D zvočnik. Pa sem inštaliral original driverje, kateri so bili priloženi #-o
Nato sem poiskal nove driverje na strani proizvajalca in zadeva je funkcionirala, ne vem od kje jim logika prilagati driverje, kateri ne funcionirajo #-o

Lp
Uporabniški avatar
r2
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Domžale

Najprej, kaj je izvor zvoka in kje se predvaja. A imaš računalniške zvočnike 5.1 ali 2. A so na reciver priklopljeni zvočniki 5.1.
Zato, ker ponavadi ta poceni zvočne kartice nimajo 5.1 vhodov ampak samo vhod mic, kar pa je stereo.
Pepsi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Smo že porihtal :mrgreen: Sm se danes oglasil v LJ pri Dragotu ki mi je nazorno razložil in smo odpravli napako =D>

Hvala =D>
Uporabniški avatar
r2
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Domžale

Napiši kako, da bodo še ostali zvedeli kaj se mora narediti . Ne pa teme načet, pol pa pustit brez rešitve.
Pepsi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Torej problem je bil v tem da sm prklopu mal preveč kablov, kar je potem medlo računalnik... Po kratki debati z Dragotom smo ugotovili da je še najlažje z optiko... Na računalniku na Optiko OUT in reciverju IN... Zvočnike direktno na reciver in vse ostalo tut na reciver(TV;PS)...
Odgovori
  • Informacija