Lepo da ti je uspelo.
Za odpiranje prtljažnika pa je predvsem odvisno od daljinskega ki si ga kupil. Jaz imam 3 gumbe na daljincu, odklep, zaklep in za odpiranje prtljažnika. Tako da v bistvu mora imet mašinca sploh to možnost. To pa si moraš prebrat v navodilih od daljinca, katere funkcije podpira.
Če podpira, ima kabel (v navodilih piše kateri) ki pošlje signal za odpiranje prtljažnika, podobno kot za odklep in zaklep (sta 2 kabla vsak za svoje). No ta kabel moraš priklopit na pravi rele.
Jaz imam sicer 145 1.6 bokser in se moj tovrstni rele nahaja višje od glavne omarce, skoraj pri volanu. Najprej razderi plastike in poglej če imaš tudi ti tam releje.
Da ti ne bo delal preglavic en majhen kos palstike. Kolešce za nastavljat višino luči je na tej plastiki ki je v obliki črke L. To enostavno potegni k sebi (če sediš na sedežu), ker je samo pripopana gor, nima vijakov (gre pa kar na trdo). Pod tem kosom plastike pa so vijaki. Potem uzemi dol tudi črno plastiko, od zračnika, ker pod njo sta še 2 vijaka za uzet dol to plastiko, ki je čez cel podvolanski del do sredinsek konzole.
Na priloženi sliki (Shema2) imaš lepo razvidno kako razdereš to plastiko, da boš imel lepšo predstavo.
Ko ti bo uspelo to razdret boš videl ene 3 al 4 releje. Ugoroviti moraš kateri je za odpiranje prtljažnika.
Ugotoviš pa tako, da stiskaš gumb za odpiranje prtljažnika in poslušaš kateri štrka. Štrkanje je podobno kot od smerokazov. Tako ugotoviš kateri rele je pravi. Ta rele ima ene 4 ali 5 kablov priklopljenih, zato moraš ugotovit na katerega od teh kablov boš priklopil kabel iz daljinskega. Najprej daš v enga in poskusiš odpret prtljažnik z daljincem, če se ne odpre poskusiš drugega in tako naprej dokler se prtljažnik ne odpre.
Princip je tak, da v bistvu je isto kot da ti pritisneš gumb v avtu, samo da namesto da pošlje gumb signal releju naj odpre prtljažnik, ga pošlje daljinsko.
Tak sistem sem jaz uporabil, in na koncu mi je tudi uspelo. Zraven releja od prtljažnika je tudi od smerokazov. jaz sem si naredu tudi da mi smerokazi utripajo kadar zaklenem oziroma odklenem. Za to pa potrebuješ diode, sicer ti utripajo vsi 4 smerokazi naenkrat zmiraj, in moraš prav povezat.
Upam da sem ti biu koristen!!
Shema2:
http://shrani.si/f/1i/m4/2JLgk4D8/shema2.png
Shema3:
http://shrani.si/f/45/3M/t7wkas7/shema3.png