Koliko prometnih nesreč ste doživeli(resna tema!!!)

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Pepsi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0

Torej prosil bi za resnost, ker mislim iz tega izvlečt tudi kakšne vsaj malo kreditibilne podatke :wink: Kdor je še ni imel, tega ne rabi deliti z nami ker to ni cilj te "ankete". Zatorej Vas prosim za čim manj OFFov.

Torej zanima me sledeče.

Če lahko pregledno vpišete vsako nesrečo v svoj stolpec, kot na spodnjem primeru.

vpišite tudi katere kategorija je bila nesreča in ali ste jo prijavili policiji. Prosim, če ste iskreni ker bi mi to zelo olajšalo delo. Se sploh ne gre zato, da bi se koga obsojalo kakšen voznik je, pač si želim teh podatkov, kaj pa veste mogoče enkrat v prihodnosti celo naredim kaj za varnost po cestah :wink:

Torej izbirate lahko med sledečimi kategorijami:

Glede na posledice prometne nesreče delimo na:
nesreče I. kategorije - so nesreče, pri katerih je nastala samo materialna škoda.
nesreče II. kategorije - so nesreče, pri katerih je najmanj ena oseba lahko telesno poškodovana.
nesreče III. kategorije - so nesreče, pri katerih je najmanj ena oseba hudo telesno poškodovana.
nesreče IV. kategorije - so nesreče, pri katerih je kdo umrl ali je zaradi posledic nesreče umrl v 30 dneh po nesreči.

Ko izberete nesrečo, napišite ali ste to nesrečo prijavili policijiski postaji(PP) ali ne. Če ste prijavili, prosim če navedete tudi uradni razlog za nesrečo, spodaj pa dopišite na kratko, če se s tem razlogom strinjate ali ne in kaj je bilo po vašem mnenju krivo za nesrečo ampak res na kratko. Seveda v enem dveh stavkih razložite situacijo in kategorijo ceste.

No prosim če se zgledujete po naslednjih dveh primerih, ki sta iz moje zgodovine in sta resnična.
Uradni razlog: Moja neprilagojena hitrost na enopasnem cestišču.
Moja razlaga: Napačna postavitev nasprot vozečega vozila, ki je bil samo 20cm od mojega desnega roba za betonsko ograjo, in je bil zato neopazen. Žal je zakon takšen, da se je on pripeljal par km/h manj in sem bil kriv. Se ne strinjam s krivdo.

2. nesreče I. kategorije - so nesreče, pri katerih je nastala samo materialna škoda.
Prijava PP: NE
Zaletel sem se gospodični v zadnji del avtomobila. Manjša materialna škoda.
Razlog: ni bila neprimerna razdalja, ampak moje igranje z radiom in gledanje v semafor, namesto naprej na cesto.Se strinjam s krivdo.

Še enkrat vas prosim za resnost 8)
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Kraj: Slovenska Bistrica
Kontakt:

Vseh skupaj 8. Vse samo z materialno škodo.
Nekdanji alfist....kaj pa človek drugega preostane.
Pepsi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Teo napisal/-a:Vseh skupaj 8. Vse samo z materialno škodo.
OK... Se mi je zdelo da bo to trd oreh :)

Lahko malo bolj povzameš, sej če se ti ne da tko kot je primer lahko tudi v tem stilu:

1.nesreča I kat, PP=da, Policijsko mnenje=pravilno/napačno in uradni razlog nesreče.. pa bo tut ok.. Hvala
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

3 lažje nesreče - I kat., brez poškodovancev

nikjer povzročitelj, policija pri verižnemu menila drugače

PP=2xda,1xne,

policijska razlaga = 2x napačna 1x pravilna (pa še to, ker je model na licu mesta policiji priznal, da me je izsilil, verjetno je po mojem molku in razjarjenem izrazu, že ko sem stopil iz avta, sklepal, da je bolje da pove po pravici...),

uradni razlogi=
neprilagojena hitrost in varnostna razdalja (kao jst pa model pred mano, to da je tip en avto pred mano na rumeni najprej dal gas, potem pa na polno žlajf ni bilo pomembno, pa čeprav je povzročil verižno, meni je sicer samo sprednja tablica dol padla ker sem drugega samo kušnil...)

neprimerna varnostna razdalja (en mi v zadek priletel, šel je prehitro in mu ni zneslo ustavit, ko sem žlajfal zaradi enega, ki me je izsilil - napačna razlaga pohlepne zavarovalnice, uredil preko advokata in dosegel deljeno krivdo med njima dvema),

odvzem prednosti (en me izsilil z drugega pasu in mi oplazil blatnik, povzročitelj priznal na licu mesta in šel z mano do zavarovalnice)
Jeremy Clarkson napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa...
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Stelvio Q4 2.0 MA 280 2019
Alfa Romeo 166 2.5 V6 2001
Kraj: Gorje

1. nesreča I. kategorije - so nesreče, pri katerih je nastala samo materialna škoda.
Eno malce porinil naprej, ker sem po gasu skočil mimo avtobusa in zijal drugam in ne predse, kjer se je naredila kolona, ker je nekdo zavijal čez cesto. Ustavljanje z neutečenimi bremzami ni zneslo in sem si sesul luč, na drugem avtu se ni poznalo nič.
Krivda - sigurno jaz.

Pa še dve, vendar ne vem če štejeta:

2. nesreča I. kategorije - so nesreče, pri katerih je nastala samo materialna škoda.
En nadebudneš prileti skozi zožen del cestišča (kjer sem se že nahajal jaz) in mi sesuje ogledalo (stelkeni del), stranska šipa preživi z več odrgninami.
Krivda - nadebudnež, ki se mu je mudlo.

3. nesreča I. kategorije - so nesreče, pri katerih je nastala samo materialna škoda.
Parkiran v boksu (z nosom naprej) pri zdravstvenem domu in sedim v avtu, ko za menoj manevrira ena starejša gospa. Spremljam dogajanje v ogedalu in takrat avto malce poskoči. Rezultat odrgnjem vogal odbijača.
Krivda - gospa s slabimi sposobnostmi manevriranja.

A bo vredu napisano? :?:
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
Pepsi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

tako bo super, hvala =D>
Uporabniški avatar
mafko
Alfa Freak
Alfa Freak

1. nesreča I. kategorije
Peljem se v križišču v Ivančni Gorici naravnost (imel sem prednost), ko iz moje leve prileti mlada punca in se zabije v levi blatnik. Izpolnila sva Evropsko poročilo.

2. nesreča I. kategorije
Prijava PP: DA
Vozim po avtocesti Ljubljana-Grosuplje po prehitevalnem pasu, ko me kar naenkrat izzsili tovornjak in zapelje na prehitevalni pas, na polno bremzam in se zapeljem na vozni pas (da se nebi trčil v njega), ko on spet uleti na vozni pas in bremza vendar sem bil takrat preblizu že in se ni dalo kaj več izstisniti iz moje bremze. Trčil sem v njegov zadnji del. Pride policija na kraj nesreče, naredi zapisnik, šofer seveda ne prizna krivde, ker sem se mu jaz zabil odzadi. Zavarovalnica naredi svoje in mi izplača znesek škode. =D>

3. nesreča II. kategorije.
Vozim se po regionalni cesti Šentvid pri Stični - Ivančna Gorica, ko v mojem desnem nepreglednem ovinku tovornjak prehiteva v škarje! Da se nebi čelno trčil v tovornjak, bremzam in se umaknem kakor se je dalo v desno, vendar ker je bila desna guma na travi in leva na cesti me zanese na nasprotni pas, kjer me prekucne na travnik in me obrača. (Neprijeten filing, ne priporočam nikomur!) Voznik tovornjaka odpelje naprej kot da se ni nič zgodilo. Vesel sem da so priče ustavile in počakale policijo. Policija še danes NI našla krivca. Kljub vsem napisom, ki so bili na tovornjaku. Od zavarovalnice nisem za avto dobil NIČ. (Če ima kdo kakšno idejo kako bi lahko dobil kaj, naj mi pove. Hvala.)

Ok to je pa to, ostajam v pričakovanju da NEbom imel več teh neljubih dogodkov.
Uporabniški avatar
Alchi
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Novo mesto

1. nesreča I. kategorije - so nesreče, pri katerih je nastala samo materialna škoda.
Zaletel sem se možakarju v zadnji del avtomobila. Manjša materialna škoda.
Razlog: ni bila neprimerna razdalja, ampak gledanje v vozila na prednostni ceti, namesto naprej na cesto.Se strinjam s krivdo.

Samo to, hvala bogu...
Uporabniški avatar
Perme
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Ljubljana

Romunski šleper me je spregledal ko sem stal na njegovi desni strani. Podrajsana cela desna stran.
Razlog: ni pogledal v stransko ogledalo, je samo speljal vame
Romun priznal krivdo, zavarovalnica dala $$$.
Se strinjam z krivdo romuna, ploskam zavarovalnici za hitro posredovanje!

Hvala bogu je to vse
Uporabniški avatar
Alfa Dog
Alfist
Alfist
Kraj: Pivka, Ljubljana

1. nesreča I. kategorije
Med vožnjo skozi gozd mi je pred avto skočila košuta. Zadel sem jo na polno (kljub temu je zbežala), avto je bil totalka, meni ni bilo nič. Pohvala zavarovalnici, ker so mi takoj zrihtali nadomestno vozilo in izplačali pošteno odškodnino.

2. nesreča I. kategorije
Štorast voznik se mi je pri speljevanju s parkirnega mesta zaletel v odbijač. Priznal je krivdo, ni pa hotel priznati odgovornosti za poškodbe #-o . Poklical sem policijo, tako da si je potem premislil (prijava in zapisnik nista bila potrebna)

Toliko zaenkrat...
Odštevamo čas do nove alfe...
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

1. nesreča: I kategorije
prijava PP: ne
storilec, ki ga še iščem je prevozil rdečo luč v križišču in mi odnesel prednji odbijač, tablico in še malo plastike. išče se še vedno, živ ali mrtev!

2. nesreča: I. kategorije
prijava PP: DA
sneg in BMW 316...kaj naj drugega rečem. zaneslo me je s stranske ceste na glavno, kjer me je zbil tovornjak. na srečo brez poškodovanih... sreča. sledila pritožba, ki je uspela, spoznan za nedolžnega... :D

več jih pa sploh nočem met!
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

1. nesreča: I katergorije
prijava PP: da

1.1.2000 ob 13:22 sem se vracal od dekleta domov in zaradi neprilagojene hitrosti na spolskem cestiscu (poledica) izgubil oblast nad vozilom, zaradi katerega sem zavozil v bankino in se prevrnil na streho :? Napihal 0.00 promila, poskodovan nisem bil nič, niti praskice...me je pa se danes strah tistega ovinka. Aja avto je bil pa Zastava 101 GTL :mrgreen:
Uporabniški avatar
Unicorn
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Dravograd

1. nesreča I. kategorije
S stranske ceste sem se vključil na glavno . Na totalno prazni cesti delno po mojem pasu uleti črn BMW. Ker mamina petka proti njem ni imela za burek sem se umaknil skrajno desno. Na žalost je robnik "zgrabil" kolo in volan mi je iztrgalo iz rok. Avto zapaljal na pločnik in preden sem se ustavil sem povozil znak. Petka totalka, krivec ni ustavil in še danes pojma nimam kdo je bil. Stroške sem pač nosil sam ter tudi še isti dan zrihtal, da se je popravil tudi znak.

2. nesreča I. kategorije
Na cesti proti domu s preveliko hitrostjo "priletel" čez ovinek. Za njim so se igrale mlade mucke. Ob zaviranju sta se desni kolesi sprehodili po travi. Sledilo je skorajšnje obračanje, a sem "le" zdrknil na notranjo stran ovinka v potok. Zlomljen sprednji odbijač. Sem ga že imel doma v garaži od zimskega srečanja z zasneženim zidakom pred prijateljevo hišo. Krivda seveda moja in ne od muck, ki so seveda preživele brez poškodb. Bogatejši za spoznanje, da na cesti nisem nepremagljiv. Za to nesrečo sem celo hvaležen. Kakšen dan ali dva po njej (ko sem premišljeval o tem) sem "odrasel" v zavedajočega voznika. (se zavedam da nisem sam v prometu in predvidevam dogodke ki me lahko čakajo za ovinkom, za avtom, ...)

3. nesreča I. kategorije
Prijava PP: NE (velika napaka)!!!
Na Silvestrovo sva šla z mamo po nakupih. Ob izvozu na parkirišče me je z leve zbil na smrt pijan voznik kombija. Hitrosti so bile majhne, a vseeno je priklop za prikolico predrl voznikova vrata na R5. Čez cesto so bili policaji, ki so morali jasno videt gospoda, da se je komaj opotekaje spravil iz avta. Ko je lepo milo prosil, da izpolnimo le obrazec, sem se ga usmilil. Po praznikih sva bila zmenjena na zavarovalnici, pa ga ni bilo. Na zavarovalnici sem oddal izpolnjeno in z njegove strani takrat tudi podpisano poročilo o nezgodi in do potankosti še enkrat opisal dogodek. Gospod je vse lepo zanikal. Zanikal je istovetnost svojega podpisa ter od zavarovalnice zahteval !!! ukraden !!! kupon, ki so mu ga tudi !!! izročili !!!!. Šele po dopisu s strani mojega odvetnika se je vdal v smislu "naj mi bo, mulčku ubogemu", ker on je itak ohinsploh privatnik, ki mu par Tolarčkov pa res ni žal. Šele po pol leta me je skeširal, ker mu je bilo žal kupona.

4. nesreča I. kategorije
Na cesti Dravograd-Maribor pravilno prehiteval kombi. Ko sem pripeljal vzporedno z njim, je le-ta začel prehitevati pred seboj vozečo starejšo voznico. Bil sem mu v mrtvem kotu in me ni opazil - prav tako ni tega nakazal s smernikom, mojo hupanje pa je slišal ko je že poknilo. Pri cca. 100 km/h me je zrinil s ceste v potok, ki teče pravokotno na cesto. Poletel sem nazaj na cesto čez sprednji del kombija in pristal pred gospo. Zlomljen amortizer, podrsana desna stran avta. Kombi totalka (se je zabil potem še gospe v rit). Krivcu so krivdo dokazali šele policisti, ki so bili zelo korektni. Krivec žaljiv in vzvišen nad "mulcem" (mano). Z ugotovitvijo se strinjam - le zavarovalnica je komplicirala z izplačilom škode (krivec je bil sorodstveno povezan z gospodom na zavarovalnici).

5. nesreča I. kategorije
Prijatelj se mi je svojim avtom vinjen na parkirišču parkiral v mojega. Plačal nova vrata, js pa sem ga zapeljal domov, ker se je v trenutku "streznil" da ni sposoben za vožnjo.

6. nesreča III. kategorije
Prva vožnja v sezoni (testna pred registracijo) 500m in nazaj domov se je končala dokaj hudo. Udeleženec sam. V blagem ovinku par metrov pred hišo in hitrostjo približno 60 km/h mi ob privitju plina zaradi neočiščenega cestišča (pesek ostal od zimskega posipanja) spodnese zadek. Da je mera še polna, se izkaže, da je pletenica natrgana. Presenečenemu mi skoraj iztrga iz rok desno stran krmila - ponesreči še dodam plin. Motor spodnese, guma zgrabi in Gilera RC 600 se pod kotom dvigne na zadnjo. Stopim na stopalke in se potegnem na krmilo da bi odvzel gas, kar mi uspe, motor pa "pade dol" in mene vrže na krmilo. V trenutku spodnese sprednji del in tako ga poskušam še uloviti da ne bi padel po tleh (čez zimo na novo barvan cel motor). Po sedmem vijugu levo-desno se z jakno zapnem za krmilo (verjetno posodico za zavorno olje) in me vrže čez. Priletim na asfalt z levo ramo (zlomljena ključnica), nakar se motor prevrže čez krmilo in z blokom motorja meni na glavo in mi na treh delih zlomi lobanjo. Stopalka mi zdrobi rebro. Začuda se poberem, sosed mi pomaga pobrati motor in !! zapeljem !! se domov v garažo. Odprtih ran ni videti, tako da je vse ?!?! OK ?!?. Iz kome se zbudim čez 2 dni po dveh operacijah v bolnišnici MB. Po končanem okrevanju imam nekaj težav z vidom (sedaj nosim očala), stalnimi glavoboli, "škripajočo" ramo ter bolečinami v desnem kolku. Krivec sam, ker se nisem prepričal o popolni izpravnosti vozila (ravno to sem počel na tej vožnji - popoldne bi šel na tehnični pregled). Strasten motorist še danes - trenutno iščem chopperja nad 600ccm :mrgreen:

7. nesreča I. kategorije
Zjutraj se peljem v službo, še pred tem pa na avtobusni/križišču pustim Katjo. Zaradi poledice je speljevanje pri vključevanju v promet z AR 75 dokaj težavno. Ko vidim, da lahko vskočim, speljem na vozni pas. Od zadaj izza ovinka pripelje voznica Daewoo Lanosa - ki sem jo opazil že ob speljevanju, a je bila dokaj daleč, precenil pa sem tudi da je njena hitrost dokaj nizka in bo v najslabšem primeru zaradi mene pač malo zavrla (jutranja konica, ko moreš včasih pač malo rinit). No, pa sem se "malo" uštel. Kolesa so zdrsnila in komaj sem se premaknil z mesta. Ob menjavi v drugo in tretjo sem sicer speljal, a gospa me je nasadila od zadaj. Da ne bi komplicirali v gužvi, sem predlagal da umaknemo avte s ceste, ona pa je htela klicat policijo. Itak bi najebal js, ker gospem pač policaji ne naredijo kaj žalega, saj so "vzorne" voznice. Sopotničina izjava mi je dala vedeti da sta čebljali in me sploh ni videla. Tudi znakov zaviranja na cestišču ni bilo videti. Da je šlo hitreje čez (pa prvi dan nove službe bi zamudil - super vtis, ni kaj) sem ji dal kupon in izpolnila sva poročilo o nezgodi. Lahko bi "mešal drek" pa se mi je zdelo da ne bi imelo smisla (pa sem skoraj zagotovo imel prav). Itak bi plačal. Nesreča menim pa, da ni bila 100% moja krivda, saj bi jo lahko oškodovanka preprečila, če bi le spremljala kaj počne (da je v cesti in ne v kavarni). Škoda? Odrgnina na odbijaču, torej 0 SIT ter 15% minusa na kupone. Se sekiram? Ne - ker ni bil nihče poškodovan, sem pa od takrat zelo previden ob speljevanju pozimi in si vedno privoščim dovolj manevrskega prostora - pa magari zamudim v službo, saj sem veliko več vreden od par €, če me eno uro zjutraj ne bo.

Srečanj tretje vrste je bilo kar nekaj - kakih 2× v rosnih letih vozniškega staža, ostalo pa so drugi želeli srečati mene, pa jim na srečo ni uspelo. Največkrat se imam zahvaliti Alfam, ki so ubogale vse moje ukaze in tako preprečile marsikateri neljubi pripetljaj. Hvaležen sem očetu in stricu, ki ju imam še danes v mislih kot zelo dobra šoferja, katerima sem velikokrat delal družbo na cesti. Šoferji smo kot vino - z leti boljši - lahko pa se zgodi da se po več letih začnemo kvarit, ker nam pride luft v možgane. :lol:
Nisem brez madeža, a kot udeleženec v prometu dokaj strog do kršiteljev. Ne bi jih kaznoval denarno, ampak s ponovnim opravljanjem praktičnega dela izpita. Glede na programe avtošol to v večini primerov ne bi zaleglo, zato 200% podpiram odprtje poligona, kjer bi se mogli vozniki po opravljenem izpitu NUJNO oglasiti na trening obvladovanja najprej vozila v lasti upraviteljev poligona, zadnje ure pa tudi svojega vozila.

8. ni nesreča, pa vseeno - ker me žuli že par let. Na parkirnem prostoru pred polno gostilno (kjer je delala Katja), se ji je nekdo zatelebnil v to 75 v šoferjeva vrata, da je avto prestavilo za cel meter in vsul celo levo stran. Policaj mi je že ob prihodu jasno povedal da krivca ne bodo iskali, ker je itak brezveze, saj jih nikoli ne najdejo in imajo bolj pomembno delo. Avto je pa tudi že star in tudi nič več vreden (2 leti po kompletni generalni obnovi ter barvanju). Zahvala za popravilo gre Blažu (LaserJamn), ki mi je za simbolično ceno špendiral leva vrata celo v rosso 130 barvi, tako da sem jih samo zamenjal.
Uporabniški avatar
cvijo3
Alfist
Alfist
Kraj: Gorenjska

1. nesreča I. kategorije
Stal na križišču na neperednostni cesti pred mano pa dostavni kombi (brez zadnje šipe). V križišče po prednostni kamion v našo stran. Ker ni mogel mimo voznik kombija v rikverc na polno vame (pomoje sm mu preveč za rit ustavu pa me ni vidu). Takoj po trku sem se obesil na hupo, voznik kombija pa izsilil še 4 v križišču da je pobegnil. Avto sicer samo zlomljeno tablico in počen odbijač, a še vedno ne vem kdo je biu! Če bi bilo prazno križišće bi ga mogoče še šel lovit :D

2. nesreča I. kategorije
Vozil iz šole (malo rosilo in spolzko cestišče). Vozil zelo previdno ampak sem na koncu nepreglednega ovinka naletel na angleža (turista) ki je po mostu (ki je stal na koncu nepreglednega ovinka) vozil vzvratno na mojem voznem pasu. Zabremzal, kolesa zablokirala, hotel umakniti a so nasproti vozili avtomobili, trobil a je vseeno nadaljeval vožnjo vzvratno! Zaletel sebi naredil totalko njemu pa stolku zadnji odbijač (njegov avto od italijanskega rent -a- car)! Pred kratkim bil na sodišču, mora še moja priča pričat in upam da ne bom kriv ker sm obtožen neprimerne vožnje glede na okoliščine ki bi me stalo 4 pike (na moj izpit mladi voznik,ki dovoljuje 7 pik je to preveč!!!) + zato ker nisem kriv ampak vseeno bo njegovo vzvratno vožnjo težko dokazati pa še v rit sm mu prletu! Hvala za tako dobro izpopolnjene in dovršene zakone v prometu :evil: :evil:
Uporabniški avatar
Ozi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Rivercity
Kontakt:

1.Nesreča I.kategorije
Po dežju sem se peljal v ostri ovinek z BMW 160kmh na kar mi je odneslo zadek...nato me je vrglo v jarek in sem zlomo avto na pol, vrate potrgalo, armaturko zlomlo itd.
Uradni razlog: Neprilagojena hitrost...se popolnoma strinjam!

2.Nesreča I.kategorije
Vzratno obračal Swifta ponoči in ruknil malo v parkiran avto. Z lastnikom vozila se je lahko vse lepo zmenilo brez policije.

3.Nesreča I.kategorije
S puncino Micro sem se peljal po enopasovnem cestišču (v Črni med blokam) pozimi. Nasproti se je pripeljal izza ovinka avto, kateremu se je že prijatelj pred mano komaj izognil in jaz sem obstal nato je pa on trčil čelno v mene. Nisem klical policije - NAPAKA - uni voznik ni hotel priznati krivde...zgledlo je pa ravno tako kot bi bil jaz kriv. Posledice - jaz sem plačal popravilo Micre in dal od mojega avta kupov unemu kmetu, ki je bil btw rahlo vinjen takrat! #-o
Odgovori
  • Informacija