156 sw: podiranje zadnjih sedežev, velikost prtljažnika?

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Uporabniški avatar
Sheteentz
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Posavje

Lep pozdrav vsem

Mika me, da bi kupil eno alfo 156 sw in mam nekaj vprašanj glede prtljažnika. Nikakor mi ni ratalo najdit kakšne slike prtljažnika s podrtimi zadnjimi sedeži (saj se podrejo, ne?) in mer prtljažnika. Imam namreč ene dokaj velike sedem oktavne klaviature, ko jih dam v kovček, je pa stvar še toliko večja.

Poraja se strah, da bi kovček bil prevelik za 156 sw

Ima kdo kakšno shemo avta z merami in/ali sliko prtljažnika s podrtimi sedeži?
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Če lahko jaz v svojo sedanko (v sedanki se sedeži ne podrejo tako kot pri SW) spravim not cel set bobnov s stojali, činele, klaviature, dve kitari, ojačevalec in še sovoznika; potem ni vrag da ne bo šla ena klaviaturca v SWjko ;)
Jeremy Clarkson napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa...
Uporabniški avatar
Alchi
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Novo mesto

Sedeži se podrejo! Takrat je za 1180 litrov prostornine v prtljažniku. Natančnih dimenzij pa ne vem...ni pa ravno kraljica prostornosti v prtljažniku.
Uporabniški avatar
Sheteentz
Alfa Member
Alfa Member

Mene predvsem zanima največja dolžina, ki jo lahko spravim v avto, Kovček je res, ampak RES gromozanski. Ga zmerim in pridem nazaj
Uporabniški avatar
Alchi
Alfa Freak
Alfa Freak

Evo sem šel tko na uč z metrom zmerit...š x v x d = (100x80x150)cm. Nakladalna odprtina pa je malo manjši dimenzij, se pa da vse naložit, samo spreten moraš bit...
Uporabniški avatar
Sheteentz
Alfa Member
Alfa Member

Alchi, hvala za mere.

Moja škatla je pa sledečih mer 140 x 34 x 18 cm. Če tole spravim v alfo, pol sem car, drugače grem pa na drevo jokat.
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Stelvio Q4 2.0 MA 280 2019
Alfa Romeo 166 2.5 V6 2001
Kraj: Gorje

Sheteentz napisal/-a:Moja škatla je pa sledečih mer 140 x 34 x 18 cm...
Tako malenkost še v limuzino spraviš, če prvi sovoznikov sedež uležeš - jaz sem v 75-ki vozil 2 metrske odtočne rore, na tak način.
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
Uporabniški avatar
Sheteentz
Alfa Member
Alfa Member

Samo še ena malenkost. Na eni sliki sem videl, da je imela ena alfa 156 sw zadnje sedeže podrte, so pa ti sedeži bili postrani in niso bili horizontalno v isti višini, kot dno prtljažnika.

Jaz bi torej rabil 1.4 metra ravnega dna, ne bi rad izvajal akrobacij s 30 kilskim kufrom in uničeval notranjosti vozila.
Uporabniški avatar
GTAm
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Postojna

Pismo, sami muzičari smo tle na forumu. Sam jaz svoje opreme ne furam v Alfici. No kitaro pa to že, za drugo pa kombi, al pa volvo od fotra. Sem bil pa presenečen koliko več sem lahko naložil v 145 kot v 147. V 147 niti svoje kompletne opreme ne morem spravit :?
Uporabniški avatar
Gricko
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: 156Sw
Kraj: Ljubljana

Sheteentz napisal/-a:Samo še ena malenkost. Na eni sliki sem videl, da je imela ena alfa 156 sw zadnje sedeže podrte, so pa ti sedeži bili postrani in niso bili horizontalno v isti višini, kot dno prtljažnika.

Jaz bi torej rabil 1.4 metra ravnega dna, ne bi rad izvajal akrobacij s 30 kilskim kufrom in uničeval notranjosti vozila.
se čisto podrejo!!

če pa pred podiranjem ne dvigneš sedala, potem pa se nasloni ne podrejo čisto in ni ravno!
Uporabniški avatar
Sheteentz
Alfa Member
Alfa Member

To mi deli!!!

Aja, kupi kdo berlingota? :lol:
Uporabniški avatar
Alchi
Alfa Freak
Alfa Freak

Gricko napisal/-a:
Sheteentz napisal/-a:Samo še ena malenkost. Na eni sliki sem videl, da je imela ena alfa 156 sw zadnje sedeže podrte, so pa ti sedeži bili postrani in niso bili horizontalno v isti višini, kot dno prtljažnika.

se čisto podrejo!!

če pa pred podiranjem ne dvigneš sedala, potem pa se nasloni ne podrejo čisto in ni ravno!
Od kdaj se čisto podrejo in zravnajo z dnom?? kaj jaz mogoče česa ne vem??pri meni se podrejo postrani...ni ravno dno! ali je?
Uporabniški avatar
alro
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Nova Gorica/Gorenje pri Divači

Poberi dol vzglavnike :mrgreen:
Slika
Uporabniški avatar
Sheteentz
Alfa Member
Alfa Member

Alchi napisal/-a: Od kdaj se čisto podrejo in zravnajo z dnom?? kaj jaz mogoče česa ne vem??pri meni se podrejo postrani...ni ravno dno! ali je?
Pa imaš SW? Lahko, da se pri karavanu drugače podirajo, kot pri limuzini.
Uporabniški avatar
Vocko
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Šmarješke Toplice

Pri limuzini se sploh ne dajo podreti...
Fun is not a straight line!
Odgovori
  • Informacija