AR164TB napisal/-a:Denar boš dobil nazaj,tako neizkoriščeno vrednost cestnine,kot tudi nakupno vrednost kartice.
Tako je.
Če je kartica mlajša od 7 let boš dobil nazaj povrnjen denar katerega si odštel pri nakupu kartice, poleg tega pa ti vrnejo še vse dobroimetje na kartici.
L.P.
Povprečno na mesec grem 3x domov in nazaj v Portorož:
= 49.8 EUR / mesec
Torej inkasanti so mi končno nekje omogčli da bom prišparal in to ne malo ampak542,6 eur na leto, kar je denar za konkretne gume ali pa registracijo.... ali pa tri redne servise
It doesn't matter what you drive, but how you drive it
Meni se zdijo vinjete čisto v redu stvar. Mogoče bi res morali uvesti tudi tedenske ali 10-dnevne za tiste, ki avtoceste res uporabljajo poredko ali pa turiste (čeprav tem verjetno ne bo problem plačati teh 35 EUR, ker je večina tako ali tako navajenih na višje cene pa še na dopust se jih veliko odpravi za 14 dni ali 3 tedne in bi v vsakem primeru potem moral plačati vinjeto 2x).
Sama se po avtocesti iz Grosupljega vozim vsak dan; na srečo nimamo cestnine, me pa tudi ne bo konec, če bom plačala tistih 55 EUR, saj mi bo to veljalo za avtoceste po celi Sloveniji.
No ja, komur se pa ta znesek zdi preveč, se pa še vedno lahko "šverca" in upa, da ga ne bodo dobili
Kolikor mi je znano bo vinjeta obvezna tudi na cestah rezerviranih za motorna vozila (S Lj obvoznica in vpadnica v MB) tako da bo švercanje zelo tvegano početje.
Po moje je kr pametno da bodo samo polletne in letne vinjete, da ne bomo mi subvencionirali vseh turistov ki gredo k Hrvatarjem na morje.
In Darsov blagajna se bo polnila večinoma na račun turistov in tistih ki so v Slo samo občasno. Po moje končno ena pametna od te vlade.
Edino zanima me kako dolgo se bodo obdržale in kakšna bo reakcija naslednje vlade na njih. Kot vemo SD ni najbolj naklonjena tej rešitvi in če pridejo jeseni na oblast...??? Da ne bo zgodba enaka kot z nalepkami za tehnično ustreznost vozila.
Sicer pa sam popolnoma podpiram uvedbo vinjet in se jih veselim, ker se mi ne bo treba voziti pa stari cesti. Edino predore čez Trojane je treba še zrihtati, ker tole z omejitvijo 60 km/h je res pogreb.
Čeprav rešitev ki so jo za predore pogruntali zdaj bo po moje kr malo boleča za gume pri močnem zaviranju. Rezkanje za katerim bodo ostali kanali globine 5mm...hmmm, no ja bomo videli prvega ki bo potegnil špuro
Cena je čist sprejemljiva, tudi za tiste ki se malo vozijo po avtocesti. Tedenska vinjeta pa pomojem nekako nima smisla. Sploh za turiste ki so zdaj recimo za pot od karavank do južne meje porabili 10€ v eno smer. Kdor je pa prišel iz mariborske strani je pa že v plusu, ko gre nazaj.
Od leta 2004 do danes nam je uspelo narediti večji zunanji javni dolg kot skupaj prej v 10tih letih. Mislim, da to vse pove, sploh, če pomislimo, da imamo sedaj večji javni dolg kot ga je imela prej skupaj cela bivša Jugoslavija.
Uvajanje vinjet je podobna zgodba. EU bo dosegla prej kot v enem letu, da bomo morali uvesti tedenske vinjete zaradi turistov. Ostale pa bo ta sistem zopet prisilil v zanimivo financiranje. Tisti, ki imajo denar in se veliko vozijo po avtocestah in sedaj porabijo za cestnine tam okoli 800€ na leto, bodo po tem sistemu ogromno privarčevali, tisti, ki pa nimajo denarja in jim je avto že sedaj luksuz bodo pa pomagali financirat prve. Kljub vsemu ne prvi in ne drugi ne bodo skupaj plačali toliko kot sedaj in spet se bomo vrnili nazaj na prvo sliko. Zadolževali se bomo zunaj zato, da bomo pokrivali stroške gradnje cest.
Če gremo še korak naprej in pomislimo kdo bo tiskal vinjete in zakaj ravno to podjetje pa imamo še eno kost več za glodanje. Pač volitve so blizu in pač volilce osrečiš s prihranki, za kampanjo pa še pač od tiskarja vinjet kaj dobiš. Genialno.
Pepsi bo res prihranil za ene gume na leto, njegovi vnuki pa bodo še na svojo starost plačevali dolgove zaradi napačnih ekonomskih politik.
Nekdanji alfist....kaj pa človek drugega preostane.
Pepsi napisal/-a:Torej inkasanti so mi končno nekje omogčli da bom prišparal in to ne malo ampak542,6 eur na leto, kar je denar za konkretne gume ali pa registracijo.... ali pa tri redne servise
Pepsi napisal/-a:Torej inkasanti so mi končno nekje omogčli da bom prišparal in to ne malo ampak542,6 eur na leto, kar je denar za konkretne gume ali pa registracijo.... ali pa tri redne servise
v par letih nanese ravno za generalno.
ne kliči hudiča
It doesn't matter what you drive, but how you drive it
Zgodba o zadolževanju je pač taka kot je raven naše kulture. Pač vsi smo navajeni da če smo v poziciji da lahko nekaj nakrademo zase, brez da se bo kje poznalo bomo to storili. To je pač posledica prejšnjega režima in senca tega se bo vlekla vsaj še par generacij. Dokler ne bomo dosegli zrelosti politične kulture se bodo tisti ki bodo na oblasti okoriščali.
Najprej je bila dolgo vrsto let LDS, zdaj je SDS in z SD ne bo nič drugače.
Nedvomno se bo z tiskanjem vinjet nekdo močno okoristil in nenadoma obogatel, vprašanje je le kako bo na njega gledala naslednja politična opcija ki bo na jeseni prišla na oblast.
Recimo zanimiva zgodba se mi zdi v rojstni občini Štore, kjer je tri mandate zapored vladal župan iz vrst SDS, obenem tudi naš sosed. Vsi smo imeli vtis da je delal dobro, da je naredil v teh treh mandatih nekaj za naš kraj. Obenem je v zadnjih dveh mandatih tudi poslanec državnega zbora. Na zadnjih volitvah pa se je odločil da ne bo več kandidiral in je v volilni igri podprl kandidata iz vrst SDS, ki je kasneje tudi zmagal.
No in šele po nekaj časa vladavine novega župana se je pokazala vsa svinjarija ki jo je zakuhal prejšnji župan.
Izkazalo se je da je občina pod njegovim vodstvom dala poroštvo za več kreditov lokalnemu tedaj "zelo uspešnemu" podjetju Hudournik, ki skrbi za urejanje voda. Navzven je podjetje delovalo zelo močno, imelo je popolnoma nov vozni park (13 Mercedezovih tovornjakov), 2 helikopterja, ... Lastnik se je kazal kot zelo dober človek, vsako nedeljo je bil pri maši (in še je) bil zelo radodaren z sponzorstvi...
No čez čas so helikopterji šli, delavci so jamrali da so plače pozne in slabe in poleg tega je podjetje nehalo plačevati kredite. Seveda so banke takoj napadle občino z dvemi rubeži, zamudnimi obresti, ki so tako visoke da ima občina blokirane vse račune da lahko vse to plačuje, znesek terjatev pa je višji kot je celoletni proračun občine.
Seveda se je prejšnji župan, takoj ko je uvidel vso pizdarijo ki jo je naredil, ločil in verjetno vse podaril ženi in otrokom, da ja ne bo kaj izgubil ko bo vložena tožba proti njemu. Sigurno pa je imel od vsega tega tudi sam nedvomno ogromno finančno korist, ki mu bo upam da enkrat padla na njegova pleča.
Tako da jaz še vedno zagovarjam da je politika navečja kurba ki ti ga porine not v vsakem primeru, na suho al pa mokro, izbire ni.
Edini pošteni politik ki sem ga do zdaj poznal, je bil žal že pokojni sodelavec iz MB, ki je postal župan Kidričevega. In to da je bil pošten ga je na koncu stalo življenja, ker se je toliko sekiral in gnal, da ga je zadela kap, potem je politiko pustil, letos pa je dokončno podlegel težavam z srcem. RIP Zvonko