Danes sem opazil, da mi v alfi pri pohojenem gasu (recimo 2000 obr.) gas pade za 100-300 obr. in potem nazaj naraste. To se dogaja le ce stojim na mestu, med voznjo ni opaziti nikakrsnega cukanja. Tudi v prostem teku so obrati pribiti na 800.
Ve kdo, kaj bi lahko bilo? Avto drugace dela povsem normalno!
Ne vem kaj bi blo ker moja to isto dela ampak sam pr določenih obratih in to se vid samo če je u leru. Pr 1600rpm mi padajo obrati dol za 200rpm pol pa spet nazaj gor. Pa mam nov merilc pretoka zraka, novo lambdo sondo, nov potenciometer (menjav za brez veze, ker je iz starim isto delal), nove svečke (upam da ne prebijajo kabli) idin motorček prostega teka ni menjan, loputa je pa spucana.
In še vedno ugotavlam kaj bi to blo če prov me ne moti bi pa rad odpravu to.
Ah mehankar noben ne bo imel pojma. Sem spraševov Norda (Marjana) in je gledu prov te stvari k sm jest prej zamenu pol je reku, da nej zamenam še motorček prostega teka pa sm ga za probo iz novim zamenu in mi je isto delal. Najrž računalink dobiva kšne napačne podatke glih pr teh obratih pol pa tko dela da nihajo obrati. Jest sumem da more bit kej iz temepraturo narobe ( ne vem ker senzor bi biv kriv mogoče ta k mer temp. vsesanga zraka....... ali pa da ga serje čist neki druzga senzor pozicije motorne gredi oz. odmične gredi).
Treba si bo enkrat čas uzet in ponovno pregledat. Razen če ne bo prej avto zamenu
sleby napisal/-a:Danes sem opazil, da mi v alfi pri pohojenem gasu (recimo 2000 obr.) gas pade za 100-300 obr. in potem nazaj naraste. To se dogaja le ce stojim na mestu, med voznjo ni opaziti nikakrsnega cukanja. Tudi v prostem teku so obrati pribiti na 800.
Ve kdo, kaj bi lahko bilo? Avto drugace dela povsem normalno!
včasih pomaga ponovna naložitev softwara na cpu in stvar je urejena. ki bi mogla biti celo zastonj, če pa je, pa ne vem...
Ja vem da Nord ni ne vem kaj; pa gor na AT tut ne znajo ugotovit kaj bi blo. Tankam zadnja 3 leta skoz na agip rudnik (in čist vedno 98 oktanskega), ker se vozem tm mimo. Aja pa filter za bencin sm tut zamenu pa injektorje sm dal tut očistit. Sem že kr mal jezen kokr sm že mojga dela vložu v zadnjih 2 letih (pa denarja za nove kose). Na to sm tut že pomislu, da bi blo fino če bi dal magar načipat, da če bo z drugim programom kej bol delal oziroma kej bl optimalno (ampak ni dnarja za te hece).
Ma pustu bom tko kokr je sej med vožnjo noben ne ugotovi, da nihajo obrati.