vsako jutro mi avto ko vžgem cvili nekje v desnem delu spredaj (gledano iz notranjosti avta),ko je avto mrzu dela bolj naglas,ko pa se segreje se sliši malo manj,glih toliko da moti,ampak ko stisnem sklopko in avto teče v prostem teku pa ni več slišat zvoka.
mikrojermen,natezovalec en in drug,mikro jermen in jermenica so bili zamenjani pa še vedno cvili.kaj bi to bilo?
''potisni ležaj'' je ime ležaja kateri odmika odmično ploščo sklopke od lamele.
Piska ti lahko dolgo časa.Pri meni recimo se oglaša zjutraj že leto in pol.
Drugače kakor zamenjat ga pa ne moreš popravit.Ampak ko imaš že vse razdrto je greh da ne zamenjaš še sklopke.
Bolj težko bo potisni ležaj, ker je le ta med motorjem in menjalnikom, torej na levi strani, če gledaš iz kabine naprej.
Na desni strani ponavadi cvili jermenica na glavni gredi, ki ima gumijast del za dušenje vibracij, ki pa s časom izgubi prožnost in je potrebno celo jermenico zamenjat. Najlažje se to naredi ob velikem servisu - menjavi jermen in napenjalcev. Kakorkoli bi bilo pametno obiskat servis, če ne misliš sam popravljat.
SHadowX napisal/-a:Bolj težko bo potisni ležaj, ker je le ta med motorjem in menjalnikom, torej na levi strani, če gledaš iz kabine naprej.
Na desni strani ponavadi cvili jermenica na glavni gredi, ki ima gumijast del za dušenje vibracij, ki pa s časom izgubi prožnost in je potrebno celo jermenico zamenjat. Najlažje se to naredi ob velikem servisu - menjavi jermen in napenjalcev. Kakorkoli bi bilo pametno obiskat servis, če ne misliš sam popravljat.
jermenico sem menjal isto kot jermen in oba natezovalca
poskusi z nekaj kapljicami silikon spreja ali wd-ja po klinastem jermenu (olje bo prišlo tudi na napenjalce in rolce).. če neha očitno nekaj ni bilo menjano.
no,enaka težava od danes naprej muči tudi mojo alfo, mislim da mi je reku mehanik da je za menjat zunanji ležaj na jermenici od klime,al neki takega....sprva se je ene tri mesece samo slišalo malo bolj glasno jermenico,danes pa je začelo pošteno cvilit,kot da bi vozu starega fergusona. S tem težav še ni konec, ta napaka je odkrita in bo rešena, bolj me muči, da po naklučju se mi v istem dnevu pojavi neko cviljenje na desni strani v armaturi, mislim da samo takrat ko vžgem ventilacijo,nato po nekaj kilometih poneha......pa še to je neenakomerno,enkar cvili,drugič ne....kaj bi bilo to?