Olje Selenia HPX

Tehnične teme o modelih 145, 146, 155 in GTV/Spider

Moderator: Tehnika moderatorji

Uporabniški avatar
alex146
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: AR Giulia 2.2 & AR Mito 1,4 turbo LPG
Kraj: Ljubljana

so mi menjali na servisu olje v 146-ki 1,4 TS in sem šele kasneje na računu opazil da je Selenia HPX 20W-50.

Vprašanje: zakaj 20W, vedno so mi točili 10W?

komentarji?
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

HPX je olje namenjeno avtomobilskim motorjem, kateri prekomerno pijejo olje. Za poletne razmere je še kar, medtem ko ni primeren za zimske razmere, saj je zelo gost in kasneje doseže vsa mazalna mesta.
Si mogoče na servisu omenil, da ti avto pije preveč olja?
Uporabniški avatar
alex146
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Foggy napisal/-a:HPX je olje namenjeno avtomobilskim motorjem, kateri prekomerno pijejo olje. Za poletne razmere je še kar, medtem ko ni primeren za zimske razmere, saj je zelo gost in kasneje doseže vsa mazalna mesta.
Si mogoče na servisu omenil, da ti avto pije preveč olja?
ja, pa sem res to omenil, hvala za razlago.

a bo zlo hudo, če bo potreba po dolivanju, če malo 10W usujem zraven?
Pepo
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0

Hej, prvič slišim, da zdravijo malo večjo porabo olja s tem, da ti notri vsujejp navadno mineralno sranje, kakor tovornjakom. Pa še navadna mineralna olja imajo navadno oznako 15W40- tole HPX je zgleda torej kar v kosu. Na katerem servisu pa si bil? :roll:
Uporabniški avatar
alex146
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Alo, na Zegi sem bil, menda vedo kaj delajo. Zraven so mi dali not še neko tekočino za obnovo motorja, pravijo, da se obnese.

Ponavljam vprašanje: ali se sme v manjših količinah dolivati olje drugačne viskoznosti?
Josephe
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

alex146 napisal/-a:Alo, na Zegi sem bil, menda vedo kaj delajo. Zraven so mi dali not še neko tekočino za obnovo motorja, pravijo, da se obnese.

Ponavljam vprašanje: ali se sme v manjših količinah dolivati olje drugačne viskoznosti?
Baje da ja, samo mineralno lahko mešaš samo z mineralnim, sintetko pa sam s sintetko.

lp
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Stelvio Q4 2.0 MA 280 2019
Alfa Romeo 166 2.5 V6 2001
Kraj: Gorje

Da nebote tople vode odkrili: Selenia

Oz o HPX olju:
DESCRIPTION
HPX is the lubricant with semi-synthetic base that ensures first-rate performance on cars with a high mileage and on new engines. Its formula has the new SAE 20W-super50 viscosity grade and has obtained the certification of major international manufacturers (VW 501.01-505.00 and MB 229.1). With its formulation, HPX regenerates the engine enhancing performance and it is the ideal oil for cars being prepared for compulsory MOT testing.

CHARACTERISTICS
The innovative viscosity grade of HPX is called 20W-super 50 because within the reference viscosity range of 20W-50 it has a level of kinematic viscosity (21) characteristic of oils with exceptional viscosity (the next grade 20W-60 has a range of between 21.9 and 26.1). Due to its engine reconditioning function- HPX is the ideal oil for cars being prepared for compulsory testing. Indeed it limits exhaust gas emissions- ensuring stability at high temperatures- limited evaporation and it also regenerates the engine. Its international specifications API SJ/CF and ACEA A3/B2 prove the highest level of stability at high temperatures and cleansing properties.
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
Pepsi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

To olje je čisto super in ne skrbi... Pri meni je zmanjšal porabo olja za več kot 50% :wink: :wink:
It doesn't matter what you drive, but how you drive it :)
Uporabniški avatar
krucymucy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: 50.000km od Ribata

kako pa to da ti pije olje. pa nov motor :wink:
Moje ime je Niva, Lado Niva. Sem terenski človek!
Pepsi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Pač ga pije :wink: In to ni nič čudnega :roll:
Uporabniški avatar
krucymucy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: 50.000km od Ribata

8)
Moje ime je Niva, Lado Niva. Sem terenski človek!
Uporabniški avatar
kovach
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

pepsi maš ti tut tega u svoji not? a so dal teb tud ta dodatk za obnovo motorja al tko nekak? LP
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

kovach napisal/-a:pepsi maš ti tut tega u svoji not? a so dal teb tud ta dodatk za obnovo motorja al tko nekak? LP
no, mene isto zanima tole olje...ker bi ga pol malce uporabil, če že tak spuca motor in to...sam če je res...
Pepsi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Evo jebo vas ,,,..... :lol: :lol: :lol:

Čisto iskreno vam povem , da mi pije olje... A ni nič kriznega... Sem vprašal tut v ZG k majo servis... Odgovor šefa je bil: Tle notr lahko cementno mleko zliješ pa ga bo neki zmanjkal...

Zdj sm naredu 13500km in mi je spilo skoraj 2L s tem da mi do 6500-7500 ne spije prakitčno tudi 1dcl. Je vseskozi na max... Torej če bi olje menjal na 8.000 bi se lahko naokoli hvalisal da mi ga ne pije... Toda zakaj bi ga, če ga lahko malo dolijem in motorju nič ne škodi, ker olje še ni tako slabo :wink:
Uporabniški avatar
kovach
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

hehe lepo da priznaš,sej ni nč narobe,sam na vprašanje pa nisi čist odgovoru :D a maš zdj tega hpx notr? oz. zanč k si bil na našmu koncu če si ga mel not? pa če so teb dal tut tist dodatk not pr zegi... LP
Odgovori
  • Informacija