Drzanje volana med voznjo?

kar vam pade na pamet
Uporabniški avatar
Crazy Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana

ker opazam, kaj vse vozniki delajo z volanom, ko se vozijo, me zanima kako vi kaj drzite volan?

obe roki, ena roka, drzanje zgoraj, drzanje spodaj,......kako po ovinkih? :)
Alfa Romeo 145 1.7 8V boxer
Uporabniški avatar
Inti
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 147

Če se mi nikamor ne mudi, in da vožnja ni zahtevna, ga držim zgoraj na sredini z levo. Ali pa ga držim z levo na levi strani volana, desna pa počiva na naslonu za roko in menjalni ročici.

Ko se gre pa skozi ovinke vitreje, pa leva čvrsto na levi, desna pa se menjava med ročico menjalnika in desno stranjo volana.

Spodaj pa volana nikoli ne držim, mi ne sede tako vozit. Kaj šele, da bi kdaj vozil z koleni, ker bi imel z rokami preveč dela med vožjo [-X
Uporabniški avatar
Ronnow
Alfist
Alfist
Kraj: Lenart

Največkrat na levi strani z levo, pa tud z levo na vrhu volana, za kako mirno panoramsko vožnjo pa tud od spodaj. Zdesno pa skoraj nič, mogoče kdaj pa prakirišču med parkiranjem.
J T D power
Uporabniški avatar
Inti
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 147

Aja, pa razdalja med volanom in telesom je izredno pomembna. Roke ne smejo bit stegnjenev nobenem primeru.
Uporabniški avatar
Gregson007
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: LaFa ...... 404
Kraj: Laibach

kadar imam kakšno sopotnico vozim samo z levo roko, desna pa na ...... in šaltheblu :lol:
Slika
black
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Lož

Inti napisal/-a:Aja, pa razdalja med volanom in telesom je izredno pomembna. Roke ne smejo bit stegnjenev nobenem primeru.

Če primeš volan na vrhu mora bit roka stegnjena v komolcu.V neki oddaji je to razlagal Brane Kuzmič.
Slika Slika Freude Am Fahren
Uporabniški avatar
alro
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Nova Gorica/Gorenje pri Divači

Slika

Toliko o stegnjeni roki :roll: .
Slika
sleby
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

po mestu ga kruzam z levo na vrhu, po avtocesti ter ovinkastih cestah izven naselja pa "15 do treh". sedim pa skoraj cist naprej, kljub 181 cm 8)
Slika
Uporabniški avatar
kovach
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

odvisn od hitrosti pa od ovinkov, pr normalni vožni spodi, hitrejša vožna čez odprte ovinke tut spodi, hitra pa ponavad kr obedve gor 9-3 da za zihr drži :P brez rok glih ne prakticeram dostkrat,mogoče pred cestnino učasih da prpravm keš... al pa da se prpnem :doubt: da se pa tut mal zavijat + šaltat brez rok na volanu :D sam je fajn če ni nobenga avta :doubt: :P
Uporabniški avatar
technoboy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: gorenjska

Ponavad je blo samo z levo roko na vrhu volana ali rahlo na levi strani, če je šlo pa pošrek pa včasih tudi z obema rokama (desna večinoma na ročn) :mrgreen:
jakakern
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: Horjul
Kontakt:

Obe roki obvezno 15 do treh.......no, vsaj še dva tedna, do glavne vožnje :D :D potem pa kakor mi bo pasalo :lol: :lol:
LP, Jaka
Uporabniški avatar
zdravc
Alfa Freak
Alfa Freak

ne glede na voznjo ali lokacijo vedno drzim roki med 15 do 3eh in 10 do 2eh. obe roki na volanu, razen ko saltam ali kaj drugega...
birdy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

manevri po parkiriscu in drugih malih zadevah je obicajno leva roka na sredini zgoraj, vcasih pa preprijemanje

vozim ali:
-z roko zgoraj na sredini
-nekje vmes med 9-3 in 10-2 (vsaka varjanta zase mi je malo prevec extremna)

v alfici(ki je bila malenkost bolj po mojih merah kt subaru) je pa relacija zgledala tko, da sm desno roko mel na naslonu in ali na volanu ali na rocici(oboje je pasal) levo ap na vratih ansloneno in an volanu (drza volana nekje 8 - 4
Uporabniški avatar
sebo
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: Selška dolina

Če se pelem navadn pol mam levo na volanu, desno na šaltheblu.Če se pa kej hecam,pol pa ista kombinacija,20m pred ovinkam pa se moja desna roka pomakne na ročno zavoro :mrgreen:
Ni važn kera Alfa, važn da ma ročno pa da gre pošrek!
Uporabniški avatar
zico
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Krško

Hm ponavad, če se le da mam roke na kaki lušni sovoznici 8) . Drgač pa kukr zapaše in kak se pelem, včas hitr včas počas odvisn kuk smrkcu - miličnikov je na cest. :D

lp
Odgovori
  • Informacija