Alfa Romeo 147 update connect

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
sylver23
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Medvode, Izola

Pozdravljeni

Imam eno vprašanje in sicer me zanima, ali lahko posodobim z novejšim softwerjem tudi navigacijo v alfi 147, ki pa ni connect nav +, ampak je samo connect nav?
Torej NIMA barvnega displeya in OMOGOČA mp3.
Zanima me, ali se da tudi to kej nadgradit, ali obstaja nadgradnji cd samo za noccent nav +?

Iskal sem na forumu ampak ničesar našel, samo za connect nav + sem našel.

Hvala in lep dan :mrgreen: :roll:
Uporabniški avatar
wodp
Alfa Member
Alfa Member

Kaj na servisu si povprasal kaj?

Sam updatat je malo riskantno... Ce ti pa rata, pa toliko boljse 8)

Lep pozdrav,
M.
Uporabniški avatar
aaxxx
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Macau, SAR China

Nadgradnja na MP3 pri CN+ ni uradna verzija zato jo na servisih ne boš dobil.
Moj predlog je da se pozanimaš, če je vsaj hardware enak, potem imaš možnost da menjaš samo eeprom. Edini problem je dobiti ga.

LP
sylver23
Alfa Member
Alfa Member

Napačno sta me razumela :)

Sistem CONNECT™ je na voljo v dveh različicah:
- Navigacijska naprava s piktogramskim usmerjanjem CONNECT™ + GSM* + storitve bCONNECT.
- CONNECT™ Nav+ navigacijski sistem Map z barvnim zaslonom TFT + GSM* + prepoznavanje glasu s spominsko funkcijo + storitve bCONNECT.

*prostoročni telefon za vozila, vgrajen v armaturno ploščo.

Jaz imam ta prvo verzijo, torej connect nav, ki pa ima rdeč ekranček navigacije + gsm + mp3 omogoča že sam po sebi.

Zanima pa me samo to, če bi lahko svojo navigacijo nadgradil v novejšo verzijo softwerja, da bi morda hitreje se zagnalo vse skupaj, da bi hitreje preskakovalo med mp3-ji....itd...

Tukaj je pa slikica, za lažjo predstavo, kako zgleda ta connect nav.
Slika
Uporabniški avatar
aaxxx
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Macau, SAR China

Ok, razumem.
Pomoje bo treba na servisu vprašat če imajo kaj novejšega.

LP
sylver23
Alfa Member
Alfa Member

Kako pa lahko preverim mojo trenutno verzijo softwerja v navigaciji?

Je kaka posebna kombinacija tipk? :)
Uporabniški avatar
GTAm
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Postojna

Hmmm za tole ne vem. Vem edino kako jo preveriš pri NAV+. Pri nav+ greš na MAIN, prižgeš z desnim okroglim gumbom SETUP, držiš gumb AUDIO dokles se ne pokaže AUDIO OFF, nato vtipkaš 1, 2, 3 in spet pritisneš desni gumb. Pojavi se še ena ikona za vstop v servisni meni. Tam notri pa poiščeš št. firmwera, ki je naložen. Upam, da deluje tudi na navadnem nav...
sylver23
Alfa Member
Alfa Member

Ne žal mi ne napiše ničesar :(

Pridem do AUDIO OFF

pol pa pritisnem 1,2,3, in desni gumb okrogel in ni nič...samo stoji na audio OFF.

Sicer pa kot pravijo, da naj se obrnem na servis - to pa je na Dunajski v Lj, tam se že par vprašanj vprašal tistega gospoda v trgovini z rezervnimi deli pa mi je take čudne odgovore dal :roll: prav ne ljubi se mu delat in prav piha skozi usta ko ga kar koli vprašam.

Vprašal sem ga, ali lahko kupim rezervno baterijo za daljunski ključek, imam pa problem, ker nimam tistega držala za baterijico v samem ključku, in je začel jamrat - JA PA TO NE BO TAKO PREPROSTO...TO BO VERJETNO TREBA NOV KLJUČ NAROČIT, KI PA STANE 250 EUROV PA ŠE KODIRANJE TI BOMO ZRAČUNALI....PA TO SE TI NE SPLAČA SPLOH!

Waw....zelo privabljajoče prodajno mesto za uporabnika alf v Ljubljani #-o pa tudi komaj da ti kej odgovori na tvoje vprašanje..
Tako da mislim, da je brezveze, da bi kar koli spraševal kako se preveri trenutna verzija FW v mojem avtu ker bo itak reku, da je to nelegalno in da nimajo nobenih cedejev za nadgradit, saj mi je model tudi rekel, da se pri njih NE DA NABAVIT NAVTEQ karte za Slovenijo.
Torej kje se lahko pol nabavijo, če ne pri pooblaščenem prodajalcu??? :roll:

WTF :mrgreen:
sylver23
Alfa Member
Alfa Member

OO hudo...sem našel...mi je nekako uspelo :mrgreen:

Torej imam te podatke:

Slika

Slika

Slika

Slika

Hmm :) in sedaj lahko samo upam, da se kdo bolje spozna na te zadeve in mi pove, da obstaja novejši FW na netu za nadgradnjo :D
Polsak
Alfa Junior
Alfa Junior

Ali mogoce kdo ve kje bi se lahko dobilo setup cd za premembo jezika pri connect nav+
DanijelSipek
Alfist
Alfist
Kraj: Trate

Sicer nevem kako je pri alfi, vem pa da nekaterim lahko spremeniš jezikl samo če vstaviš navigacijski cd, pa potem spremeniš jezik.
Slika
Odgovori
  • Informacija