Mene zanima zakaj rosio šipe v avtomobilu če zunaj dežuje ali je bolj mrzlo, če pa klima dela je vse vredu. A je to normalno ali je treba menjat filter klime
da ne bom nove teme odpiral-pri alfi 145 se mi rosijo stekla-najvec vetrobransko, potem pa se stranska in zadnje-zadnjo resim z grelcem sipe, kako to narediti spredaj
to mi je jasno, da je pac ko se vsedes v avto znotraj toplej, in se zarosi, ampak ako to odpravt?
ce prizgem gretje na ful, ali dam na toplo ali na mrzlo ni nic bolje, ce dam notranji zrak, al zunanji zrak, ni nic bolje
pomaga edino ce odprem okno da se temperature iznacijo
aja pa morm vcasih kr s cuno spucat sipo, toliko je rose na njej-od znotraj seveda
Preveri če ti ne zateka kje voda v kabino in potem izpareva.
Isti problem na P206 od moje drage.
Šipe zarosene do amena, da jih je bilo treba brisat znotraj.
Vzrok: Ko je najbolj lilo, je skočla v knjižnico za cca. 1h. Seveda v naglici ni dobro zaprla vrat in se je voda stekal v prostor za noge na voznikovi strani.
Luža je bila tolikšna, da sem moral parkrat popivnati z cunjo in ko sem jo ožel je bila konkretno polna vode. Pa še potem se je kr lep cajt sušilo. Zdaj pa je vredu - stekla se ne rosijo več.
Kaj me moti na moji Alfi?
Pravzaprav nič drugega kot zavistni pogledi lastnikov drugih znamk, ki jim je Alfa všeč, a si je ne upajo imeti.
Problem rošenja pri vozilih s klimo, je t.i. film, ki se ob uporabi le-te nanese na steklo. Ko je zunaj vlažno, se zaradi tega, steklo orosi veliko hitreje. Problem rošenja je najlažje oblažiti z večkratnim čiščenjem stekla - znotraj seveda...
moja nima klime, tud ne vem ce ima mikrofilter, kakor vem so boxerce brez mikrofiltra-pusca mi nikjer spredaj, no vsaj mokro ni v avtu-bi se dalo kako filter namontirat?
edino opazam kakdar je ornk naliv dezja, ko zadaj haubo odprem, pritece voda na zadnjo polico ampak milim da to ne bi smel biti problem, saj se mi rosijo tudi ko ni dezja-pac da je mrzlo zunaj, in ti segret prides notri-
se je ze zgodilo, da je bil avto pac zarosen ko ni bilo nobenega notri, ampak kako hudica odrosit?
ce bi notranja pecka puscala, bi bila sipa mastna in okus bi imel apo antifrizu, kar nima, ker sem probal
povem pa da je sipo treba s cunjo obrisat, tolk je mokra
nekje sem bral eno foro s soljo v avtu, ki potegne vlago vase,....
145ke so nasploh znane po nehumanem rosenju sip. stranske zadnje 100% menjaj filter pod brisalci in spucaj konkretno vse kanale od ventilacije. pa ornk ornk poglej kje v avtu ti pusca voda... nekje 100% drugace se nebi rosilo. je pa moznost da ti tudi pecka za gretje pusca ali pa kje kaksna cev do nje. ze ena sama kaplica in se rosi nenormalno. sam tezav z rosenjem v QV nisem imel, v JTD imam pa kar vedno malo zaroseno sprednjo sipo.
pecka ne pusca ker vode ne zmankuje, pa tudi po sipi ni okusa po antifrizu
boxerke naj nebi imele filtra, kakor vem, ampak bom probal nekak enga notr spravt
voda da bi not pritekala:kje naj pogledam? pod tepihi je suho, okoli vrat tudi, edino zadaj ko odprem prtlaznjik, ko je dez, je par kapljic na polici-ampak sele ko odprem prtlaznik, drugace ne
moja boxerca je mela filter. ce gledas spredaj mas na levi strani pod brisalci ta filter. sama menjava ti niti nebo pomagala toliko. lahko se ti je zataknila tudi loputa za zrak zunanji/notranji. in se zaradi tega tudi rosi.
loputa dela normalno, odtocni kanali so cisti, bom probov se sipe ornk spucat, drugace edino mozno, ce je pecka, ampak to pusca zgleda zelo malo, saj se na vodi ne pozna da bi jo kaj manjkalo v 2 mesecih