Pozdravljeni
imam par problemov pri svoji alfici. Ko vozim konstantno pri 2000-2500 obratih motor čez čas cuka kot bi dodajal pa spuščal gas vendar pri višjih obratih dela normalno. (verjetno me sili na hitro vožnjo ) zanima kaj bi blo lahko narobe?. Naslednji problem je pri zaviranju včasih je slišat pok pri močnejšem zaviranju zdi pa se mi kot da ima en končnik malo lufta je mogoče to tudi zaradi tega? Zanima me tudi če kdo ve približno ceno vseh končnikov pa tudi ceno ohjišja s potisnim ležajem ker mi pri mrzlem motorju cvili ko prestavljam. Pa še delovna temperatura motorja naj bi bla 90 °C ker meni je od 60 pa do 90.
za nihanje temperature je kriv termostat. dobis ga za 68eur pri IST. more bit pa vernetou da ti kaze "pravilno" ( ker drugi aftermarket izdelki nihajo glede na dejansko temp vode. )
svečke in lmm so bile menjane pred 4000 km je lahko to povezano kaj s tistim cviljenjem potisnega ležaja je mogoče potisni ležaj slab al kaj nvm kaka lambda sonda kaj bi lahko bilo?
Meni se je isto tole cukanje dogajalo na 147-ki jtd. Fantje na servisu bojo zamenjali en mali črni delček(možno da je to lmm...trenutno ga čakam ker ga nimajo na zalogi), potem pa so zaenkrat sčistli ves sistem ki je povezan s turbotom( možno da gre tut za napako na turbotu)..Odvisno kaj pokaže tester.
Če si s štajerskega konca, ti priporočam AH STEPANČIČ...zame so najboljši... Nekateri bojo rekli da so predragi...vendar jaz jim zaupam...saj se k njim peljem iz Maribora.
sem s primorskega konca in lmm sem menjal pred 2 meseci pri zegi in mi je tudi pred menjanim lmm tako cukalo vendar zelo redko in ne tako kot sedaj to se vse dogaja ob minimalnem gasu v kolikor malo bolj pritisneš dela normalno vendar pa ta teden se mi pa pogosto dogaja če vozim z istimi obrati.
TranceManiac napisal/-a:sem s primorskega konca in lmm sem menjal pred 2 meseci pri zegi in mi je tudi pred menjanim lmm tako cukalo vendar zelo redko in ne tako kot sedaj to se vse dogaja ob minimalnem gasu v kolikor malo bolj pritisneš dela normalno vendar pa ta teden se mi pa pogosto dogaja če vozim z istimi obrati.
Vžigalni kabli prebijajo. Novi pridejo od ProSpark dobrih 100€.
L.P.
TranceManiac napisal/-a:sem s primorskega konca in lmm sem menjal pred 2 meseci pri zegi in mi je tudi pred menjanim lmm tako cukalo vendar zelo redko in ne tako kot sedaj to se vse dogaja ob minimalnem gasu v kolikor malo bolj pritisneš dela normalno vendar pa ta teden se mi pa pogosto dogaja če vozim z istimi obrati.
L.P.
Si prepričan da so samo tile kabli...Jaz čakam zdaj en delček da mi ga bojo zamenjali...ampak nevem kako se temu delu reče...bom vprašal v petek ko grem montirat ta del..pa bom javil...
Bom jih vprašal če je možno da so tile kabli krvi?...
L.P.
Si prepričan da so samo tile kabli...Jaz čakam zdaj en delček da mi ga bojo zamenjali...ampak nevem kako se temu delu reče...bom vprašal v petek ko grem montirat ta del..pa bom javil...
Bom jih vprašal če je možno da so tile kabli krvi?...
LP!
Simon R.
Moja je ravno tako cukala. Smo menjali sveče katere so bile še taprve (144.000 - Bravo Avtocomerce Ljubljana zaračunat so jih znali p***i eni). Po menjavi sveč je bilo mnogo bolje. Ko smo malo izolirali kable je bilo še bolje ampak še vedno se malenkost občuti. Sem probal v temi testirat z pršečo vodo in prebija na prvem in tretjem cilindru na vrhu pri pregibu. Verjamo da ko menjam kable da bo 100% bolje. Kable bom dal pa od ProSpark.
L.P.
Tako, danes sem uspel iti na servis ker so dobili tisti del, ki sem ga čakal. To je bil SENZOR PRITISKA. Po menjavi tega dela naj bi avto šel vredu...ampak na testni vožnji se je dogajalo enako...No potem je na servisu našel še, eno objemko ki je bila zlomljena in še tisto zamenjal...no kot zgleda so zaenkrat napako odpravili...rdeča lučka za motor (system überwashung feler..oz. nekaj podobnega), se ni več prižgala. Ampak ko sem na križišču speljal...sem spet začutil rahlo cukanje avtomobila...vendar samo enkrat...nato je bilo vredu...Je mogoče lahko vzrok...voda v nafti???? Kajti menjali so mi tudi nafta filter(takoj po menjavi tega filtra...ko je dal kontakt je računalnik začel javljati da bi naj bila nafta v dizlu (wasser im diesel)...pred menjavo tega nikoli ni javil....prava uganka...ima kdo kakšno idejo...zaradi česa bi lahko še cukal avto?...Že v naprej se lepo zahvaljujem.