razni problemčki ar 156 1.6 ts

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

TranceManiac
Alfa Junior
Alfa Junior
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Il. Bistrica

Pozdravljeni
imam par problemov pri svoji alfici. Ko vozim konstantno pri 2000-2500 obratih motor čez čas cuka kot bi dodajal pa spuščal gas vendar pri višjih obratih dela normalno. (verjetno me sili na hitro vožnjo :mrgreen: ) zanima kaj bi blo lahko narobe?. Naslednji problem je pri zaviranju včasih je slišat pok pri močnejšem zaviranju zdi pa se mi kot da ima en končnik malo lufta je mogoče to tudi zaradi tega? Zanima me tudi če kdo ve približno ceno vseh končnikov pa tudi ceno ohjišja s potisnim ležajem ker mi pri mrzlem motorju cvili ko prestavljam. Pa še delovna temperatura motorja naj bi bla 90 °C ker meni je od 60 pa do 90.

lp
Uporabniški avatar
colibry
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

za nihanje temperature je kriv termostat. dobis ga za 68eur pri IST. more bit pa vernetou da ti kaze "pravilno" ( ker drugi aftermarket izdelki nihajo glede na dejansko temp vode. )

LP
Uporabniški avatar
rokkas
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Križ, Komenda

kaksen je pa problem ce se to nezamenja?
Uporabniški avatar
Crazy Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

motor ti en bo prisel na pravo delovno temperaturo
Alfa Romeo 145 1.7 8V boxer
TranceManiac
Alfa Junior
Alfa Junior

ja sej to sm mislu pa zamenjat pa ostalo mogoče veš kaj je kej narobe pa tiste cene približne? hvala
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

cukanje motorja pa je lahko LMM. svečke menjane? ne pozabi, da držijo 100.000 kilometrov, plus minus nekaj...
TranceManiac
Alfa Junior
Alfa Junior

svečke in lmm so bile menjane pred 4000 km je lahko to povezano kaj s tistim cviljenjem potisnega ležaja je mogoče potisni ležaj slab al kaj nvm kaka lambda sonda kaj bi lahko bilo?
weider
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Maribor - Rače
Kontakt:

Meni se je isto tole cukanje dogajalo na 147-ki jtd. Fantje na servisu bojo zamenjali en mali črni delček(možno da je to lmm...trenutno ga čakam ker ga nimajo na zalogi), potem pa so zaenkrat sčistli ves sistem ki je povezan s turbotom( možno da gre tut za napako na turbotu)..Odvisno kaj pokaže tester.

Če si s štajerskega konca, ti priporočam AH STEPANČIČ...zame so najboljši... Nekateri bojo rekli da so predragi...vendar jaz jim zaupam...saj se k njim peljem iz Maribora.

Lep pozdrav!
TranceManiac
Alfa Junior
Alfa Junior

sem s primorskega konca in lmm sem menjal pred 2 meseci pri zegi in mi je tudi pred menjanim lmm tako cukalo vendar zelo redko in ne tako kot sedaj to se vse dogaja ob minimalnem gasu v kolikor malo bolj pritisneš dela normalno vendar pa ta teden se mi pa pogosto dogaja če vozim z istimi obrati.
Uporabniški avatar
Dräger
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

TranceManiac napisal/-a:sem s primorskega konca in lmm sem menjal pred 2 meseci pri zegi in mi je tudi pred menjanim lmm tako cukalo vendar zelo redko in ne tako kot sedaj to se vse dogaja ob minimalnem gasu v kolikor malo bolj pritisneš dela normalno vendar pa ta teden se mi pa pogosto dogaja če vozim z istimi obrati.
Vžigalni kabli prebijajo. Novi pridejo od ProSpark dobrih 100€.
L.P.
weider
Alfa Member
Alfa Member
Kontakt:

Dräger napisal/-a:
TranceManiac napisal/-a:sem s primorskega konca in lmm sem menjal pred 2 meseci pri zegi in mi je tudi pred menjanim lmm tako cukalo vendar zelo redko in ne tako kot sedaj to se vse dogaja ob minimalnem gasu v kolikor malo bolj pritisneš dela normalno vendar pa ta teden se mi pa pogosto dogaja če vozim z istimi obrati.
L.P.

Si prepričan da so samo tile kabli...Jaz čakam zdaj en delček da mi ga bojo zamenjali...ampak nevem kako se temu delu reče...bom vprašal v petek ko grem montirat ta del..pa bom javil...
Bom jih vprašal če je možno da so tile kabli krvi?...

LP!

Simon R.
Uporabniški avatar
Dräger
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

weider napisal/-a:
Dräger napisal/-a:
L.P.

Si prepričan da so samo tile kabli...Jaz čakam zdaj en delček da mi ga bojo zamenjali...ampak nevem kako se temu delu reče...bom vprašal v petek ko grem montirat ta del..pa bom javil...
Bom jih vprašal če je možno da so tile kabli krvi?...

LP!

Simon R.
Moja je ravno tako cukala. Smo menjali sveče katere so bile še taprve (144.000 =D> - Bravo Avtocomerce Ljubljana zaračunat so jih znali p***i eni). Po menjavi sveč je bilo mnogo bolje. Ko smo malo izolirali kable je bilo še bolje ampak še vedno se malenkost občuti. Sem probal v temi testirat z pršečo vodo in prebija na prvem in tretjem cilindru na vrhu pri pregibu. Verjamo da ko menjam kable da bo 100% bolje. Kable bom dal pa od ProSpark.
L.P.
weider
Alfa Member
Alfa Member
Kontakt:

Reci kje boš nabavil te kable...kot kaže bom tudi jaz moral te kable kupit in menjat...Bom v petek poročal.

LP!

Simon R.
weider
Alfa Member
Alfa Member
Kontakt:

(Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-Jet)

Tako, danes sem uspel iti na servis ker so dobili tisti del, ki sem ga čakal. To je bil SENZOR PRITISKA. Po menjavi tega dela naj bi avto šel vredu...ampak na testni vožnji se je dogajalo enako...No potem je na servisu našel še, eno objemko ki je bila zlomljena in še tisto zamenjal...no kot zgleda so zaenkrat napako odpravili...rdeča lučka za motor (system überwashung feler..oz. nekaj podobnega), se ni več prižgala. Ampak ko sem na križišču speljal...sem spet začutil rahlo cukanje avtomobila...vendar samo enkrat...nato je bilo vredu...Je mogoče lahko vzrok...voda v nafti???? Kajti menjali so mi tudi nafta filter(takoj po menjavi tega filtra...ko je dal kontakt je računalnik začel javljati da bi naj bila nafta v dizlu (wasser im diesel)...pred menjavo tega nikoli ni javil....prava uganka...ima kdo kakšno idejo...zaradi česa bi lahko še cukal avto?...Že v naprej se lepo zahvaljujem.

LP!

Simon R.
Uporabniški avatar
Dräger
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Aja mater šele zdej sm vidu da maš ti dizla #-o
Odgovori
  • Informacija