no amore for 159?

kar vam pade na pamet
elyo
Alfa Member
Alfa Member

Pred kratkim sem v neki avto moto reviji našel članek, da biser avtomobilskega oblikovanja Alfa Romeo 159, ne bo več ugledal dnevne svetlobe, kajti zaradi nizke prodaje te serije je firma primorana končati z proizvodnjo tega modela...beda od bede. :evil:
šnopskuhnja driver
Uporabniški avatar
guma
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana

Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Tile kvazi nove oblike mi nikakor ne potegnejo, vse je preveč ovalno, debelo, premalo agresivno in nezanimivo (mito, giulia...). 159 ima odličen design, enega najboljših v zadnjih dvajsetih letih, katerega nebi smeli kar tako izpustiti iz rok.....

Sicer pa pustimo se presenetiti, ker če bodo šli po smernicah katere počasi prihajajo v javnost....ne vem kaj bo ostalo še zanimivega na alfi.....
Uporabniški avatar
Gregson007
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: LaFa ...... 404
Kraj: Laibach

GTA bo za svobodo padla zihr!!! mora!! upajmo!!
Slika
jonny1.9jtd
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Poljanska dolina

Aha, zih bo 2100 vn pršla :roll:
Me prov zanima...
Bi biv pa najsrečnejši človk na svetu, če bi imev zadevo iz podpisa, tk d je škoda, če bojo res nehal z izdelavo... (par let bi še šparu, pol pa novo kupu...) :mrgreen:
Eh, bm pa tole pol, pa bo :lol:
AR 146 1,9 JTD retired
AR 156 1,9 JTD Crosswagon Q4 on duty
AR 159 2,4 JTDm SW Q4 on duty
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: maribor
Kontakt:

-to sem že slišal pred kratkim,ne moreš verjet #-o
-kaj manjka tem avtu za povprečnega kupca,niti pretirano drag ni :?:
-ok,mi kritiziramo težo in GM motorje,ampak dvomim,da večina kupcev sploh to ve,ali niti se jim ne zdi pomembno
-vsaj dizli so vrhunski
-s novim tipom ne bo bistveno boljše,če že zdaj peša :doubt:
-ma boli me,alfa 4 ever :wink: :ylsuper: :ylsuper: :ylsuper:
Uporabniški avatar
Alfaspider
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Bodo rabljene še cenej =D>
You need two Ferraris powersliding around the bentley, that is also powersliding
Uporabniški avatar
alro
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Nova Gorica/Gorenje pri Divači

Močno dvomim da bo Giulia tako podobna 8C kot je na zgornji sliki. Prej bi verjel da bo nekaj v tej smeri:

Slika

Sploh ker prvo je bil za leto 2009 mišljen FL za 159, očitno pa so se odločili da grejo raje v nov projekt. Veliko naj bi k temu pripomogle tudi kritike nad težo 159 -ke in slaba prodaja :-k .
Zadnjič spremenil alro, dne Po Sep 22, 2008 11:00 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

S 159ko je narobe nekaj, in to zelo - prodaja. Alfa beleži več kot 30% upad prodaje širom Evrope.
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time."
Alfa Romeo. Engineered to Excite.
marinaio
Alfist
Alfist
Kraj: Koper

lizard napisal/-a:S 159ko je narobe nekaj, in to zelo - prodaja. Alfa beleži več kot 30% upad prodaje širom Evrope.
zato ker si kupci katerim je namenjena za ta denar raje kupijo "kao" boljšega nemca :lol: :lol:
verjetno bo še trajalo preden bo folk ugotovil kakšne so nove Alfe :doubt:
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

No, ko pogledaš 2006 letnik ti skoraj slabo rata ob izgubi vrednosti...

Ne kupujemo vsi z očmi,marsikdo tudi z racionalnega vidika...
Uporabniški avatar
Alfaspider
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Vsi avtomobili tega ranga drastično izgubljajo ceno, alfa 159 ni nobena izjema. BMW 523 l.2007 za 26.000€ (17", professional navi, xenon, usnje,...) tudi ni ravno simbol dobrega držanja cene.
You need two Ferraris powersliding around the bentley, that is also powersliding
Uporabniški avatar
SHadowX
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1

Alfaspider napisal/-a:Vsi avtomobili tega ranga drastično izgubljajo ceno, alfa 159 ni nobena izjema. BMW 523 l.2007 za 26.000€ (17", professional navi, xenon, usnje,...) tudi ni ravno simbol dobrega držanja cene.
Ne mešaj 159 in serijo 5 ker sta popolnoma drugačen segment, primerjaj jo raje s serijo 3, ki je direktni konkurent. Pa tudi nebi škodilo, da bi vzel povprečno ceno, ne najnižjo, drugače bi lahko rekli, da je AR 159 letnik 2006 sedaj vredna slabih 16k EUR, pa to še zdeleč ni tako.

Je pa res, da kakorkoli obrneš je 159 prva alfa po dolgem času, kateri cena ne pada vratolomno po drugi strani pa je tudi res, da nekateri konkurenti vseeno malo bolje držijo ceno.
Emperor of The Dark Realm
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Po tretji strani pa je trenutno na trgu polno avtomobilov v tem segmentu ki zgledajo zlo spodobno... Par jih pa še prihaja.
Uporabniški avatar
Unicorn
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Dravograd

Sam mislim bolj racionalno... kot bi (in verjamem tudi) morala tudi Alfa. Po moje bo Giulia v resnici zelo FL 159. Kaj s tem mislim?

Da Alfa ni nek VW koncern, da bi dala ogromno denarja v razvoj, potem pa po parih letih totalno ubila nekaj v kar je dala ogromno denarja. Po moje bodo spremenili 159 in ji dali novo, privlačnejše ime. Dali ji bodo nove odbijače, pokrove na luči, drugačna pokrov motorja in prtljažnika ter spremenili materiale iz katerih je izdelana ter tako pripomogli k lajšanju v smislu teže. Podvozje je sicer dobro, zato ga verjetno ne bodo posebej šli spreminjat. Aja, pa notranjost bodo delno povzeli po kakšni MiTo...

Ponudili jo bodo pa z novo paleto motorjev in to bo to. Ničkolikokrat smo videli neke visokoleteče plane, pa iz njih ni bilo nič. FL je nekako utihnil... govori se o Giulii - po moje bo to kar en in isti projekt.
Odgovori
  • Informacija