Dons sm opazu, da mi na armaturi ne ugasne lučka. Ugotovu sm, da je to lučka za ABS. Mal sm se pelu, pol pa do konca zabremzu in ugotovu, da je ABS crknu. Sej me ne mot, da ne dela, ampak me skrbi, da ne bo začel še kaj druzga crkat. Kaj bi blo to? Aja, pa še varovalko za luč mi ven meče.
Lahko maš samo razrahljane kontakte v unih varovalkah na kablih, ki vodijo do senzorjev. Druga tudi pogosta napaka so pa senzorju pri kolesih (to itak pri vseh avtih).
Bo treba s testerjem ugotovit, katera napaka ABS sistema se je zapisala.
: "Yes, if you wanna run cool, you got to run on heavy heavy fuel!"
MITT napisal/-a:Lahko maš samo razrahljane kontakte v unih varovalkah na kablih, ki vodijo do senzorjev. Druga tudi pogosta napaka so pa senzorju pri kolesih (to itak pri vseh avtih).
tester vedno pokaže da je crknil računalnik za ABS, tako da si s tem nimaš kaj pomagat.
MITT napisal/-a:Lahko maš samo razrahljane kontakte v unih varovalkah na kablih, ki vodijo do senzorjev. Druga tudi pogosta napaka so pa senzorju pri kolesih (to itak pri vseh avtih).
tester vedno pokaže da je crknil računalnik za ABS, tako da si s tem nimaš kaj pomagat.
Ni res! Pove ti točno kateri senzor je crknu(če je crknu senzor) !!! To pa vem, ker mi je na mobikrogu takrat ko mi je utrgalo zav. disk zgleda udarlo po senzorju od abs in je seveda ta odpovedal!
Dons sm opazu, da mi na armaturi ne ugasne lučka. Ugotovu sm, da je to lučka za ABS. Mal sm se pelu, pol pa do konca zabremzu in ugotovu, da je ABS crknu. Sej me ne mot, da ne dela, ampak me skrbi, da ne bo začel še kaj druzga crkat. Kaj bi blo to? Aja, pa še varovalko za luč mi ven meče.
kar se ABS-a tiče ti lahko povem da je pri meni to čist vremenska zadeva, dela kakor se mu zazdi. Recimo zdajle mi tri mesece ni delal ABS, zdaj mi pa že štiri dni spet normalno dela. Avto je bil tudi že na servisu, kjer so ugotovili, da moram zamenjati računalnik za ABS, ki stane 300k SIT, ampak mi niso mogli garantirat da bo potem v redu. Jest se pač s tem ne obremenjujem več, če dela pač dela, če pa crkne pa jebiga
kar se ABS-a tiče ti lahko povem da je pri meni to čist vremenska zadeva, dela kakor se mu zazdi. Recimo zdajle mi tri mesece ni delal ABS, zdaj mi pa že štiri dni spet normalno dela. Avto je bil tudi že na servisu, kjer so ugotovili, da moram zamenjati računalnik za ABS, ki stane 300k SIT, ampak mi niso mogli garantirat da bo potem v redu. Jest se pač s tem ne obremenjujem več, če dela pač dela, če pa crkne pa jebiga
Dobro, ma kaj imaš zaene pocarje?? Da ti ne morejo garantirat?? Ma js h takemu nebi šou več! Pozanimaj se kaj je zaena centrala in kaki avtomobili imajo enako (skoraj sigurno kak tipo, bravo,...) in se potem odpraviš na odpad turo!
Dobro, ma kaj imaš zaene pocarje?? Da ti ne morejo garantirat?? Ma js h takemu nebi šou več! Pozanimaj se kaj je zaena centrala in kaki avtomobili imajo enako (skoraj sigurno kak tipo, bravo,...) in se potem odpraviš na odpad turo!
Ciao Alfista
AVTOTRIGLAV, ne vozim več tja, od zdaj naprej vozim k Daretu
saj samo zarnico ven vzames pa je
sam to da enkrat dela enkrat ne, imej vse priklupljeno in enkrat sploh ne bo vec dalal, potem bos pa zmeru senzore, pa tistega zmeru, ki ne dela
sam da bos vedu, kaksna je razlika brez ABS-a
Men se pa pr 164 sploh lucka za napako ABS-a ne przge ceprow le ta testirano ne dela
Lucka je cela, ker sem razdiru armaturko in jo se posebi zmeru.
Sicer mam do enga senzorja kabel precvikan ampak vseen bi se mogla napaka ABS-a posvetit. A je mozno da je na seznorju kratek stik ratu in je zarad tega kej crknil?
Obstja kje ksna varovalka ali kej podobnga samo za ABS, ker je vezan mimo AlfaControl centrale.
Upam da ni centrala skurjena, ker je bila ta centrala samo v QV verzijah, in jo je rabljeno prekleto tezko najdet. Nova pa je okol 1000EUR.