1,6 boxer ne opravi preiskusa plinov...

Tehnične teme o modelih 145, 146, 155 in GTV/Spider

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
bosko001
Alfist
Alfist
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Krško

Zdravo!

Brat je na dvorišče navleku 145ko letnik 1996. :shock: Moram priznat, da je temal p**** in sploh ni hotu povedat, da kupuje avto. Seveda ga je en fino nateg..u!! Ne bom opisoval kakšna podrtija je avto, ker nima smisla... Je pa problem, da ko je šu na tehničnega, je padu pline. Prosti tek in povišani obrati so bili izven območja. To je blo prejšnji teden, jaz pa zvem vso zgodbo šele včeraj popoldan. :evil: Sicer bo v petek poskušal avto vrnit. (šanse so itak enake 0) Tip je baje zatrjeval, da je avto 100% izpraven.

Torej izpuh nekje pred prvim loncem pušča (nisem še pogledu kje točno), in ko topu motor nabiješ iz 1000 rpm na 5000 rpm zakadi črno (prebogata zmes). sedaj pa me zanima, če mogoče kdo ve kakšni so simptomi pokvarjene sonde in pa če ima luknja na izpuhu kaj vpliva na meritev plinov. Če je pred sondo in pa če je za sondo. Kakšne vrednosti mora dajati sonda če dela. Motor se ne zaganja na prostem teku in je normalno odzivna. (bolje kot moja bivša 33ka)

Kolker sem na hitro lahk opazu, tudi menjalnik nekam sumljivo poje v 1., ostalih nisem sploh probu, baje da majo boxerke slabe menjalnike, je to znak da je hin, al je morda samo suh. Kje ima vijak za nivo olja. (moram najt na forumu, če so kakšna navodila za avto)

OK, to je zdaj prvo kaj me zanima, je pa še tega... :cry:

L.p.
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

Da,luknjica na izpuhu vpliva na meritve.

145ka ma lučko za sondo,čeprav ni nujno da bo svetla in bo lambda vseeno fuč.

Najprej zrihtite auspuh,pol pa poglejte še sondo.

Ja boxerce so mele zatikajoč menjalnik,kako to misliš "sumljivo poje".
bosko001
Alfist
Alfist

Ko speleš zapoje ko fičo v prvi. :lol: V resnici ni tok hudo, je pa podoben zvok, sam tišji.

Sam če je lukna za sondo, pol bo še vedno kadil. Al se mogoč motim?
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Stelvio Q4 2.0 MA 280 2019
Alfa Romeo 166 2.5 V6 2001
Kraj: Gorje

Za navodila poglej tukaj: http://193.219.82.238/~manual/ direktorij Workshop manual's.

Najprej auspuh zrihtejte (luknjo) in če še črno kadi, je treba preverit ali verjetno menjat lambdo sondo.

Žvižgajoč menjalnik je pa lahko samo premalo olja ali pa je res kaj več, pregled nivoja olja oz. menjava le tega bo pokazala kaj je.
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
Uporabniški avatar
ebatis
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Vrtojba
Kontakt:

Tisti zvok v 1. prestavi sedaj ko pomislim ga slišim tudi jaz.
Ampak res potihem. Bo treba kej olje prekontrolirat. Ti menjalniki od boxerc se mi tudi meni zdijo bolj zatikajoči. Meni ko je v prostem teku (samo na min obratih) kot nekja hrusta. Ni potisni, ker ko stisnem sklopko neha. Kakšen ležajček končuje kariero. Pa še sklopka je pri koncu #-o :doubt: :evil: Mislim da ko bo sklopka popolnoma odpovedala bom kar cel menjalnik še zraven menjal. Problem je dubit kakšnega še kaj vrednega.
INCREDIBILE MA VERO!!!!!

BOXER SOUND
Uporabniški avatar
seby7
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Murska Sobota

Če so plini le "malo" izven območja, je dobro it z avtom ene pol ure prej na tehničnega. Ga zelo dobro segret, parkrat pustiti, da se obrati zavrtijo proti rdečemu (ne čez :D ), pa potem pravac na tehničnega. Meni je to pomagalo ko sem mel boxerco.

LP
POTENZA ITALIANA
denis
Alfist
Alfist
Vozilo: 159
Kraj: Radenci

pri meni blo enako CO je bil prevelik pri prostem teku in povišanih obratih, zato tudi nisem naredil tehničnega, drugič pa sem in nisem nič spreminjal samo kot je sleby7 napisal, dobro sem ga segrel šel na avtocesto in potem direkt na tehničnega in je šlo. kriv pa bi naj bil debimeter #-o
bosko001
Alfist
Alfist

Zdaj do petka itak ne bom nič delal, če bo pa avto ostal na dvorišču, pol ga bo pa potrebno spravit v nulo.

Za enkrat hvala, v petek pa javim kako naprej.

L.p.
Uporabniški avatar
Crazy Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

da ne bos sel z mrzlim boxerjem na tehnicnega-ker tm ga vrtijo kukr da ko preverjajo co2 test

zamenjaj sondo-pravijo da ce ni original, da tudi avto do litra vec popije

tisti zvok prve prestave-vedi da je pri bokserki kratek menjalnik, s prvo hitro pride v obrate in ta zvok je dokaj normalen-edino ce res ne tuli kot tramvaj
Alfa Romeo 145 1.7 8V boxer
ThugBoy
Alfist
Alfist
Kraj: Morje

in katera sonda je original za boxerco 1.4?
"Even When They Kill Me, They Can't Never Take A Game From Young G"
Uporabniški avatar
DaviiD
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Maribor
Kontakt:

ebatis napisal/-a:Meni ko je v prostem teku (samo na min obratih) kot nekja hrusta. Ni potisni, ker ko stisnem sklopko neha.
To je najbrz potisni. Ima malo lufta, ko pa ga stisnes pa neha.
brilliance
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Maribor

DaviiD napisal/-a:
ebatis napisal/-a:Meni ko je v prostem teku (samo na min obratih) kot nekja hrusta. Ni potisni, ker ko stisnem sklopko neha.
To je najbrz potisni. Ima malo lufta, ko pa ga stisnes pa neha.
Tocno tako. Se podpisem pod tole. To so prvi znaki odpovedovanja potisnega lezaja.
BOX-er simfony ...
Uporabniški avatar
ebatis
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Vrtojba
Kontakt:

Hvala za odgovore. Jaz pa sem že mislil da je kaj hujšega v samem menjalniku. Toliko boljše, ker bom kmalu moral sklopko menjat in pride vse v kompletu. Vsaj menjalnika mi ni treba iskat. :)

No da povrnem debato v pravo smer. Glede plinov pa se strinjam z ostalimi. Najprej dobro ogret mašino. Jaz ponavadi še pazim da ni gužve, tako da ko pripeljem na tehnične grem direkt noter. Ker če je gužva čakaš v vrsti in se spet ohladi.
Do sedaj nisem imel nikoli večjih težav.
INCREDIBILE MA VERO!!!!!

BOXER SOUND
bosko001
Alfist
Alfist

Evo mene, moram pa povedat, da se ta vikend ni nič delal na avtu, ker je imela tašča prometno, pa sem moral to urejat.

Javim ko bo kaj novega.

L.p.
Uporabniški avatar
stuhec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: M Sobota, tel: 041 761446

če mene vprašaš so ti že vse povedali
ne vem pa če so rekl, probaj odklopit sondo kaj bo takrat
super
Odgovori