oil level low opozorilo

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
andrejk
Alfist
Alfist
Član Alfa Kluba: 0

Zadnje čase mi ob zagonu screen večkrat javi opozorilo "engine oil level low, go to dealer". Nivo olja je normalen (na zgornji meji), opozorilo vedno izgine če odvzamem in ponovno dam kontakt (takrat javi normalen nivo olja).

Sumim na senzor oz. kontakt pri senzorju. Ali kdo ve če ga je možno sčistiti in kje se nahaja?
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

To se je tudi pri meni zacelo pojavljat prejsen teden. Amoak kot kaze je samo senzor, ker kot si ze sam napisal, pri ponovnem kontaktu se opozorilo ne izpise, in tudi nivo na displaju se normalno pokaze.

LP
gregork
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Bohinj

Meni se tud včasih to pokaže na isti način. To ni nič druzga kot senzor, če je olja dovol. ::():
AR ruls
Uporabniški avatar
mihecmiha
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

tud men se to včas izpiše, pač dam še enkrat kontakt, se sploh ne obremenjujem več s tem, edin enkrat ko mi je to tko petkrat zapovrstjo nardil , sem pa šel ven iz avta in pogledal da ni kake luže spodaj :)
Uporabniški avatar
123
Alfist
Alfist
Vozilo: Lancia Lybra 2.4jtd, 2004

No tudi jaz sem imel enak problem pri lybri 2.4jtd, ko sem zagnal motor se je prižgalo opozorilo engine oil level low, ko sem gledal na šipki pa olja max. Ko sem ugasnil motor in še enkrat zagnal je opozorilo ugasnilo, ker računalnik preverja nivo olja le kadar je motor ugasnjen vsaj 20 min. Tako da sem nato očistil kontakte na sentorju za nivo olja in konektorju, sedaj pa je že več kot leto dobro. :mrgreen:
andrejk
Alfist
Alfist

A lahko poveš kje se nahaja ta senzor in ali je lepo dostopen od zgoraj, ali bo potrebno zapeljati na kanal?
Uporabniški avatar
Ronnow
Alfist
Alfist
Kraj: Lenart

Men pa včasih javi da spljoh ni olja notri, vse črtice prazne, ko pa das se enkrat kontakt pa so vse polne. poročajte o senzorju #-o
J T D power
Uporabniški avatar
123
Alfist
Alfist
Vozilo: Lancia Lybra 2.4jtd, 2004

Ja najbolje je da zapelješ na kanal in od spodaj boš prišel do senzorja (nahaja pa se nekje okrog spodnjega dela šipke). Je pa na senzorju zelen konektor z dvema žicama, stakni konektor in malo očisti kontakte, pa bo.
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

A drugače je možno ta senzor menjat? - je to draga zadeva, ali je par deset evrov? Ker mi gre že na jetra pa mam avto 24 ur

Lahko še prašam nekaj o ESPju in ASRju. Če vzunaj koplješ po snegu - ali bi mogla bliskat lučka za asr oz esp? In če te malo zanese,bi prav tako morala bliskat lučka ali ne?

Hvala za odg.
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Po moje se da menjat, zakaj pa ne. Meni se je vmes parkrat pokazalo, potem pa je nehalo. Je pa zelo nenatančen ta senzor in ni nadomestilo za fizično kontrolo olja.
Čestitke za nakup 156ke, welcome back. =D> Predstavi v galeriji.

Elektronska pomagala se načeloma pozno vklapljajo, čeprav na snegu kar hitro vžge. Lučka bliska, oranžna s trikotnikom. Najlažje bos stestiral, da na mastni podlagi nerazumno hitro cukneš volan v stran in ga tam držiš, avto bi najprej moral understeerat, potem pa se poravnat s pomočjo elektronike. Je pa tak grd sound ko to dela, ne se bat. Pač ni ravno iz F430 sistem, ne. :mrgreen:
Jeremy Clarkson napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa...
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

Bo lučka bliskala tudi ob kopanju po snegu,mokri cesti (hitro speljevanje recimo).

Hvala za čestitke.
Avto bo predstavljen ko pride izpod rok Top Finiša,to bo pa v roku 10 dni (bom dal gor poliranje ki traja par dni da zrihtajo)
fr3nk
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Sevnica

ja, ko sistem deluje lučka utripa.
lahko pa sistem izklopiš, (gumb polek, gumba meglenk) za večje užitke na snegu :P :P
Čestitam za nakup =D>
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Da, naj bi tudi utripala in čuti se poseganje elektronike. Malo pa vseeno pusti zavrteti.
Za Top Finish ti rečem, da je tudi navadno poliranje s cenejšo zaščito super (poliral pol leta nazaj) in ne vidim fore plačevati še več, ker ni take razlike da bi bilo vredno. My 2 cents on that.
Jeremy Clarkson napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa...
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

Hmmm...ker men nič ne utripa,zdej nevem a sem bil premalo grob ali pa nisem dovolj vztrajal,ker ko dam kontakt ta lučka zasveti-torej sistem nej bi deloval.

@bass, polirat bom pa dal "najboljše možno" ker mi dajo garancijo + avto je alfa rosso barve, in ker žal nimam garaže, bo to na soncu zelo hitro roza,zato raje ena konkretna zadeva gor z garancijo.
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

A, rosso je druga zgodba. :mrgreen:
Aja, pa elektronike se ne da popolnoma izklopit, pri poskusih bočnega drsenja po snegu se sama nazaj zakurbla. :cry: Ta izklop je pomoje še najbolj uporaben, če se zakoplješ v sneg in moraš vrtet kolesa v prazno, da prideš ven.
Odgovori
  • Informacija