Info o AR Brera, 2.4 JTDm

Tehnične teme o modelih 159, Brera in Spider

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Uporabniški avatar
Roberto*
Alfa Junior
Alfa Junior

LP! Nisem še postal lastnik Alfe, vendar zelo resno razmišljam o nakupu slednjega ''aviona''.

Predvsem me zanima kako je glede porabe.

Na internetu sem zasledil:
Mestna vožnja: 6,8 lit./100 km
Izvenmestna vožnja: 5,4 lit./100 k
Kombinirana vožnja: 6,8 lit./100 km

To se mi zdi zelo zlagano da ima motor z 200KM toliko malo porabe :roll: ceprav je ta podatek skoraj pri vseh avtomobilih pomanjsan

Pa še eno malo bolj osnovni uprašanje. Zanima me glede tehničnega in zavarovanja, kolikše so višje cene (če se ne motim je prestopni prag 120KM)

HVALA ZA odg. LP Rober
Armani
Alfa Junior
Alfa Junior

cestnina je 107.74€, dve novi tabli 32.83€, osnovno zavarovanje (brez bonus/malus premij) pa je nekje 1000-1100€.
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Stelvio Q4 2.0 MA 280 2019
Alfa Romeo 166 2.5 V6 2001
Kraj: Gorje

Pozdravljen in dobrodošel.

Najprej popravek - mestna vožnja je tam okoli 9,2 litra.
Realna je pa močno odvisna od tvoje noge ...

Ceno za registracijo si pa na http://www.amzs.si/?podrocje=5 preračunaj.
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
Uporabniški avatar
Alfaspider
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0

glede na padec cen rabljenih bo še najmanjša skrb registracija in mestna poraba. Dvomim, da boš z slednjim presegal 5000€ letno, kolikor te bo po žepu udarilo prvo.
You need two Ferraris powersliding around the bentley, that is also powersliding
Uporabniški avatar
MaStr
Moderator
Moderator
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Giulia Q4 Veloce, 2.2 JTDm
Kraj: Assling (Jesenice)

Povprečje porabe ti 7,5 l/100km sigurno ne bo preseglo, razen, če imaš konstantno težko nogo...
LP
vztrajen
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: ljubljana...trojane....

če imaš 200KM<spredaj dvomim da se vozi ravno po omejitvah...če pa že voziš po omejitvah pa kupi raje kaj drugega...

pri takem avtu in teh konjih se ne gleda ravno poraba amapk bolj užitek in kolk boš opazen na cesti
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Če se nebi gledalo porabe, v ponudbi nebi bilo dizla. :mrgreen:
Meni osebno je sicer Brera+2,4jtd ena večjih bedarij, ki jih človek lahko naredi.
Jeremy Clarkson napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa...
Armani
Alfa Junior
Alfa Junior

meni se tudi zdi 3,2 precej bolj logična izbira, ampak glede na to koliko se prodaja rabljenih 2,4 je očitno nekaterim všeč, če bo to pripomoglo k boljši prodaji potem je ok :)

meni se zdi za gt tudi bolj logična izbira 2,0 / v6, ampak jih je pri nas velika večina jtd...
andrejk
Alfist
Alfist

Meni pa se zdi 3,2 precej nora ideja, in 2,4 toliko bolj logična.. še posebej če imaš avto za vožnjo in ne za v dnevno sobo.
sleby
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

verjetno bi si vsak kupu 3.2 ce bi imel dosti za bencin in ostale stroske. ker pa pac nimamo vsi miljonov pod ritjo se 2.4 200 dizl konjev slisi mnogo bolj racionalno.
Slika
Uporabniški avatar
Bearex
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Štore

Ko sem videl Deamonovo porabo 17l pri njegovi Breri in to preračunal na moje km (40 - 45k / letno) se mi zdi totalno brezveze dajat cca 700€ / mesec za gorivo (tudi če bi jih imel)..
Tako da tudi meni se zdi Brera 2,4 JTD odlična izbira za nekoga ki hoče izgled kupeja in dela veliko kilometrov. To da pa ne sme biti višji od 1,7m je pa itak samoumevno :lol: :lol: :lol: :lol:
Kaj me moti na moji Alfi?
Pravzaprav nič drugega kot zavistni pogledi lastnikov drugih znamk, ki jim je Alfa všeč, a si je ne upajo imeti.
Bjorn
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Roberto* napisal/-a:LP! Nisem še postal lastnik Alfe, vendar zelo resno razmišljam o nakupu slednjega ''aviona''.

Predvsem me zanima kako je glede porabe.

Na internetu sem zasledil:
Mestna vožnja: 6,8 lit./100 km
Izvenmestna vožnja: 5,4 lit./100 k
Kombinirana vožnja: 6,8 lit./100 km

To se mi zdi zelo zlagano da ima motor z 200KM toliko malo porabe :roll: ceprav je ta podatek skoraj pri vseh avtomobilih pomanjsan

Pa še eno malo bolj osnovni uprašanje. Zanima me glede tehničnega in zavarovanja, kolikše so višje cene (če se ne motim je prestopni prag 120KM)

HVALA ZA odg. LP Rober
Verjetno boš tudi kasko zavaroval avto, tako da je vsaj še ene 400 euro dodatka pri registraciji.
666
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

sleby napisal/-a:verjetno bi si vsak kupu 3.2 ce bi imel dosti za bencin in ostale stroske. ker pa pac nimamo vsi miljonov pod ritjo se 2.4 200 dizl konjev slisi mnogo bolj racionalno.
Itak, da se sliši racionalno, ampak, če že imaš za Brero, si lahko vsaj omisliš pravi motor. Mah, saj ga itak ni pravega motorja, ki bi pasal Breri/Spiderci kot ata na mamo, tudi ta V6 je bolj jadan kot ne.
Ne vem no, takim lepim coupejevskim oblikam diesel ne paše (navkljub racionalnosti).
Ali si kdo lahko recimo predstavlja GTVjko z 2,4TD motorjem. Jaz že ne. In to je poanta. Ni. Ne sede. Z Brero je pa isto, samo da je AR ruknila še dizla noter, da bo tudi kak avstrijski računovodja razmislil o nakupu.
Jebeeeš.

Raje si uvozim GTjko s starim V6, za razliko v ceni pa eno leto tankam.
Jeremy Clarkson napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa...
DaemonMe
Alfist
Alfist
Kraj: Celje

Takšne nekako so moje misli - dizl je sicer na voljo, vendar v Breri? Ni variante - zame. Sem se vozil v Novigradu letos poleti za Brero 2.4 s hrvaškimi registracijami. Že po zvoku je to meni čisto mimo. Razumem sicer ljudi, ki se jim gre za porabo, ampak meni nekako ni skladno razmišljanje o porabi v povezavi z Brero.

Sicer pa sej... vsaka Brera pri nas je za pozdravit, tud če je 1.4 TS hehe. Podpiram, pa čeprav povsem ne razumem. :)
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Kot pravi DeamonMe in ostali podobno misleči, 2.4 M-Jet enostavno ni za v tak avto. Če dalaš toliko kilometrov kot Bearex, Brera sploh ni avto za to. V takem primeru imaš en normalen avto, ki je primernejši za večje kilometrine ture, Brero pa za kakšnih 10.000 km na leto.
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time."
Alfa Romeo. Engineered to Excite.
Odgovori
  • Informacija