imam problem, ki se mi je pojavil včeraj in sicer začela mi je utripati številka izbrane prestave med vožnjo. Imam pa Alfo 156 selespeed letnik 2000. Menjalnik dela normalno tudi pri ročnem prestavljanju. Zgodilo pa se mi je tudi dvakrat, da se avto ni hotel prižgati in sem ga moral dati sam v prvo prestavo in potem je normalno štartal.
Ima kdo podobne iskušnje pri tem menjalniku ali kakšno idejo kaj bi bilo lahko narobe?
Hvala za odgovore.
When I drove 156 for the first time I cought myself waiting on the stop light and smiling like a lunatic.
imel sem 147 2.0 16v tako, pa mi je utripala peta prestava. Ni bilo druge kot podret menjalnik in menjat vilico pete prestave. Sicer nisem nikoli pogruntal logike, ampak ko so jo na servisu zamenjali je bilo vse ok.
Prej pa je včasih tudi ven iz prestave vrglo
Z avtom je zdaj vse uredu ... očitno je bila samo neka manjša napaka z enm od senzorjev oz. je bil samo akomulator bolj slab. Ugavnem zamenjal sem akumulator in od takrat to je že skor en mesec ne utripa več in je vse uredu.
Vseeno hvala za odgovore.
When I drove 156 for the first time I cought myself waiting on the stop light and smiling like a lunatic.