Po ravnem GTA da dol Brero (avto je lažji za skoraj 300 kg), po ovinkih pa sem prepričan da bi Brera ob Q4 in bolj sofisticiranem podovozju bila boljša. Čas na progi bi pa definitivno odločila konfuguracija same proge.
Zdaj imeti kaj proti novemu V6 ali staremu... Ne glede na izvor, ampak stari je boljši iz teh razlogv - se raje vrti, je definitivno bolj odziven. Lepše izgleda

. Nov ima verigo, direktni vbrizg in je lažji. Prednost mu daje tudi navor, saj ga je več ter je lepše razporejen po celotnem območju vrtljajev.
Defitinvo je večji užitek vozit Arese V6, saj deluje precej bolj živ oz. kot da bi v sebi imel življenje oz. dušu, po 5k rpm pa še lepše zarenči in potegne, GMov pa tam rahlo utihne in v spošlen daje občutek, da je rahlo anemičen.
Sam bi še vedno izbral Alfo 159 s 3.2 motorjem definitivno, še rajši pa če bi imela star V6.
Glavni razlog in če ne tudi edini za zamenjavo so bile emisije, saj je imel star V6 precejšen izpit CO2-ja.
@vesoljc: dizla je gnala prožnost. Recimo na enem hribu je za mano (jaz an desnem) na levem voznem pasu bil Audi Q7 3.0 TDI, oba sva dala gas, in me je začel prehitevat, ko pa je moj motor prišel na 4k obratov pa se je njegovo prehtevanje na pol poti prenehalo

, 500Nm ga je pač takoj pognalo, jaz bi pa moral menjat dol.