oi!
zadeva je taka, ko sem šel danes na tehničnega mi kar niso in niso mogli zmerit plinov, pri avtu obrati grejo tko gor dol od cerka 800-1500 obratov kdaj
ko pa dam gas in se pelem je vse ok, ko pa spustim gas, ji pa obrati kar padejo in avto kot da bi se hotu ugasnt....zdej na testerju mi je pokazal lambda sonda, zdej me pa zanima če je res to sam vzrok temu?? prosim hitro mi pomagajte tehnični imam čas samo do sobote,hehe....tnx
hmm, ja na testerju pred parimi dnevi je pokazal lambda sonda, sam je reku da lahko normalno peljem,zdej tehnični ni šel skozi, porabo pa nism nič kaj zaznal, ker tudi ne gledam tolko na porabo...
Podoben primer sem imel na AR 155 1,8 nikakor ni šlo skoz pline. Na tehničnem sta se dva dajala en je govoru da je sonda drugi da je katalizator.
odločil sem se za katalizator vendar ni bilo efekta. Na amzs so mi ponudli še univerzalno sondo, pa sem mu povedal da je lahko da gor sam da je ne kupim če ne bo u redu. Stvar ni delovala. Sem pa že pred tem opazil, da ko je padal dež, je avto začel cukati in prižigala se je šoba za vbrizg. Na pooblaščenem servisu mi ga dajo na tester in pokaže sondo. Baje da univerzalne ne veljajo za Alfe. Potem je bilo OK. Mogoče je to.
Bolje vprašat in biti neumen 5 minut, kot pa biti tiho in ostati neumen celo življenje
sem že naročil original sondo za AR 156, cerka 100€ pride...nimam kej čakat, k za tehnični imam itaq sam še do sobote čs, upam da je res samo sonda:) čeprav mislim da ni še čist v podnu, zdej me pa sam še skrbijo te premiki obratov skoz una palčka gor dol miga, je možno da je to povezano s sondo??
Ko je v mojem primeru priklopil avto na tester, mi je pokazal kaj mora na testerju delati sonda, če je v redu. Na testerju se pokaže pravokotnik v njem pa je na sredini črta. Serviser je rekel da mora ta črta skakati od enega dela pravokotnika do drugega če je sonda v redu. Pri stari sondi se je komaj kaj premikala, ko pa jo je zamenjal je črta točno tako skakala kot je rekel pred tem.
Bolje vprašat in biti neumen 5 minut, kot pa biti tiho in ostati neumen celo življenje