Alfa GTV in par vprašanj glede radia (mp3?) in motorja 2.0

Tehnične teme o modelih 145, 146, 155 in GTV/Spider

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Sonny
Alfa Junior
Alfa Junior

Pozdrav

Razmišljam o nakupu gtv-jke l. 2003 ali več iz tujine (z novejšo jts 166KM mašino) pa me zanima sledeče :

1. Ali kaki original cd radiji v alfah predvajajo mp3je ? Kakšna je bila sploh običajna audio oprema v teh 2.0 jts verzijah ?

2. Kako drago in problematično je nadgraditi audio sistem v tem avtu (recimo, če želim imeti par zvočnikov več in subwoofer, pa zamenjati radio z enim, ki podpira mp3je; je to veliko kopanja po avtomobilu? )

3. Jts mašina z 166KM v GTVjkah, ima kdo kake izkušnje, mnenja ? Je dovolj prožna (navor) v praksi ?

hvala!
Uporabniški avatar
seby7
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Murska Sobota

Glede motorja sem mnenja, da neke pretirane razlike med TS in JTS ni. Navor pri JTS je 206NM pri ca.3200 obratih, TS pa ima 187Nm med 3500 in 3800. Pospeški so po občutku enaki. 16 konjev več pri JTS jaz osebno nisem opazil. Motor sam ni slab, ni pa za pričakovati nekih ultra performans. Za spodobno vožnjo in za kakšno občasno malo bolj "športno" turo pa je dovolj (vsaj meni).
Glede vzdrževanja: TS ima po 2 svečki na valj, ki ob menjavi kar pošteno udarijo po denarnici, JTS ima samo 1. 2.0 TS je po mnenju večine občutljiv motor, jaz pravim, da potrebuje le dosledno vzdrževanje, kot se za tak avto tudi spodobi:).

Glede audio sistema pa nebi vedel kaj veliko. Vem le, da serijski sistem ni glih neka klasa. Jaz imam notri spodobnega Blaupunkta in pa Alpine zadnje zvočnike pa je stvar kolikor toliko vredu. Za kaj več rabiš kak ojačevalec ali woofer, ki se da montirati v prtljažnik (ampak potem lahko prtljago odpišeš :wink: )

Vsekakor pa se ne zaletavaj z nakupom in kupi tisto, ki je bolj ohranjeno in s poznano zgodovino, pa čeprav daš jurja al pa dva več. V nasprotnem se ti kaj hitro lahko zgodi, da boš tistiva 2 jurja manj, dal tja za par mesecev na servisu.

LP
POTENZA ITALIANA
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Vse 2.0 JTS imajo v splošnem precej manj kot 166KM. Ponavadi se na meritvah izkaže da je resnica nekje med 145KM in 155KM.

Baje je zadeva nekaj tovarniško zašuštrana... na alfaowners.com je veliko napisanega o temu, pa tudi o reševanju težve...
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

To, da je imel motor manj moči kot je bilo deklarirano je veljalo za prvo serijo. Kasneje so to napako odpravili.
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

Kaj je pa bil problem?
Sonny
Alfa Junior
Alfa Junior

Foggy napisal/-a:To, da je imel motor manj moči kot je bilo deklarirano je veljalo za prvo serijo. Kasneje so to napako odpravili.
Katera pa je prva serija ?
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Mislim da je bila napaka v odmičnih gredeh, ki so bile napačno zasnovane... Ali nekaj podobnega. Vem pa da je rešitev problema odkril en hrvaški alfist...

Bi moral pogledati točno na alfaowners kjer je bilo govora o tem...
Uporabniški avatar
Ozi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Rivercity
Kontakt:

Prijetno branje - Klik

@Sonny - tukaj boš našel veliko info glede nakupa GTV Klik
Sonny
Alfa Junior
Alfa Junior

Super, hvala !

Gledam pa kaj takega

klik

Sem gledal še ceneje pa mislim, da bi bilo treba vsaj ene toliko dati za malo bolje ohranjeno. Kakšna mnenja o avtomobilu ? (Morda kdo pozna kako dobro iz Slovenije ? Rad bi pa vsaj 2004.)

Predvsem me pa še vedno zanima, kako narediti, da bi lahko poslušal mp3 cdje (najlažji/poceni način) in ali (v kolikor bi želel izboljšati audio sistem) je to veliko razdiranja pri menjavi zvočnikov/motiranju manjšega subwooferja ? (saj ne bi jaz tega počel ampak nočem imeti potem slabo nazaj skup dano ali čričke)
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

da se še jaz priključim :lol:

za uvod povabilo v branje našega vodnika o GTV:
viewtopic.php?t=13188

zdaj pa kar se avta, ki si ga dal na link tiče...glede na to, da ima samo 60.000 km (khm,khm) se mi zdi voznikov sedež veliko preveč uničen, sploh stranske blazine so uničene oziroma podrajsane...moj jih ima 200.000 pa ni sedež tako vležen...je pa uinčen na strani popolnoma enako. se mi zdi, da je bil airbag zamenjan ali pa odstranjen, ker štrli na voznikovi strani volan (na desni strani volana se vidi špranja...razen če je šlampasto skup narejen). pravtako se vidi, da odbijač ni visti liniji kot maska oz havba (crash?). za 5 let star avto pomeni to število km nekje 14.000 km na leto, zdaj pa ali je to v nemčiji realno ali ne, pa prepustimo domišliji :lol:

glede cene je pa tko: na sliki še največji krš lahko zgleda lep, zato je nevarno, saj je avto v živo lahko popolno razočaranje, sicer ne pravim da je v tem primeru tak, ampak zamisli si, da ga uvoziš preko posrednika in ugotoviš, da to ni to #-o čeprav vem, da se je v ta avto zelooo enostavno zaljubiti in šele čez nekaj mesecev ali let opaziš stvari, ki so ble tam že od začetka. ali pa recimo da se ga pelješ v nemčijo gledat in zapraviš za pot nevemkolko € za brezveze...

najlažji način poslušanja mp3/cd je nakup radija, ki to omogoča in ga zamenjaš z obstoječim. preko europriklopov je tole opravljeno v 5 minutah (no, razen če ni prejšnji lastnik prerezal žice ali kaj podobnega).

ZAMENJAVA ZVOČNIKOV: je v bistvu enostavna ko pasulj, le prave zvočnike morš met :lol: v vratih sta po dva v vsakih (1 tweeter in en navaden, vendar ovalne oblike, ki pa ga jaz še nisem zasledil v trgovini...) moraš pa biti previden, saj se blenda, ki zvočnike prekriva tako enostavno zlomi, da je joj... (se je zgodilo meni)

odzadaj so zvočniki dostopni iz prtljažnika, le tapeto je treba sneti in to je to. so pa okrogli, mislim da 15 ali 16 cm. WOOFER: hmmmm...kam ga dat? če resnično nočeš imeti NOBENEGA prtljažnika, pol je vredu, drugače pa ne bo šlo. sploh ne kakega velikega...recimo da gredo v prtljažnik 3 srednje potovalke, pa še te moraš not zbasat...

kar se tiče žic in ostalega, je vse na podlagi konektorjev, žice so dolge in glede tega ni problemov.

da te vprašam še za konec: ali poznaš stroške in postopek uvoza in registriranja vozila pri nas iz tujine? (glede na to, da se za to zanimaš...)

edit: PS: zavedati se moraš tudi, da je avto malo-serisjki in vsaka malenkost te bo prišla več kot si misliš :doubt: veliko več...da o karoseriji prebutani od drugih avtov na parkingu ne govorim...
Sonny
Alfa Junior
Alfa Junior

Najprej hvala za podrobno obrazložitev !

Mi je pa tole malo zamorilo, tale alfica mi je bila zelo všeč. Kaj višje od te cene (potem pride še strošek uvoza, registracije, kak servis) tudi ne bom iskal. Na koncu jih sploh ni toliko na internetu tudi če gledaš po tujini. Upoštevajoč ceno, letnik in pač moj okus... no ja
Poznam stroške glede uvoza. Bi uvozil preko firme, ki sem po forumih zasledil od vsaj 3 oseb, da je zanesljiva in vse korektno uredi (pa tudi preveri avto) tako, da bi meni ostala samo in le še registracija.
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Sonny napisal/-a:Najprej hvala za podrobno obrazložitev !

Mi je pa tole malo zamorilo, tale alfica mi je bila zelo všeč. Kaj višje od te cene (potem pride še strošek uvoza, registracije, kak servis) tudi ne bom iskal. Na koncu jih sploh ni toliko na internetu tudi če gledaš po tujini. Upoštevajoč ceno, letnik in pač moj okus... no ja
Poznam stroške glede uvoza. Bi uvozil preko firme, ki sem po forumih zasledil od vsaj 3 oseb, da je zanesljiva in vse korektno uredi (pa tudi preveri avto) tako, da bi meni ostala samo in le še registracija.
hja, GTV je pač redek model, tako da veliko maneverskega prostora glede izbire določenih stvari ni. še enkrat pa naj ti povem, da ni nujno vse kar sem napisal, bi blo pač potrebno avto v živo videt. zdaj pa je na tebi, ali greš v nemčijo na besuch in pogledaš avto...in tudi pri tem avtu ni nujno, da je tipi topi, kar se tiče servisov in podobnega. konec koncev tudi potrjena servisna ne pomeni nič, ker jih je preenostavno ponarediti. (zame velja samo račun in nič drugega...). in tudi če je z motorjem in elektroniko vse super, v kakšnem stanju pa je zadnje vzmetenje in tiste problematične puše??? ker ta avto je treba resnično v živo probat za pravo sliko stanja. ker kasneje je lahko vodnjak brez dna s popravili...no, to je v najslabšem primeru...to ti govorim predvsem zato, da te GTV ne zavede, ker je hudičevo zapeljiv ko ga enkrat pelješ in čutiš...lisica je tale gtv, lisica...

kaj pa avstrija? ali pa Italija? saj je koneckoncev vseeno od kod avto je, narejen je itak bil v italiji :lol:

razen če si pripravljen delat kompromise glede ali motorja ali letnika :doubt:

EDIT: takšne kot si želiš so itak samo do 2005 delali, torej je 2004 nekak zadnje oz najnovejše, kar je prišlo iz tovarne.
Sonny
Alfa Junior
Alfa Junior

Ne saj jaz ne bi šel v Nemčijo, to vse oni preverijo (če avto ni v redu, ko ti ga pripeljejo, ga lahko zavrneš). Bom še malo pogledal in če ne najdem alternative bom kar pomoje za tole alfico vprašal kaj menijo. Pa rad bi imel ta motor, se mi zdi, da ga kar rabi za svojo težo.
Iščem preko autoscouta in mobile.de in vedno označim celo Evropo. Oz. pri Autoscoutu predvsem Nemčija, Avstrija in Italija. Enostavno jih ni za to ceno.
Praviš do 2005, kako to, da vidim tudi neke z 2006 letnico ?

Sicer bom pa še malo počakal, tako ali tako menjam avto že nekaj mesecev :/ . Me že pošteno srbi.
Uporabniški avatar
Alfaspider
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Bom kar tule namesto na ZS. Če bi jaz še enkrat kupoval GTV bi kupil 3.2 V6 ter ji privoščil q2 diff. Zadnje roke so boljše, zavore so boljše, ...

2.0 je kar se občutka na riti tiče podhranjena, pogled na števec pravi malce drugače.

Drugače sem pa sam spravil eno gtv iz slabega v dobro stanje, pa je bil kar konkreten znesek za mano ko sem končal, pa še je kakšna malenkost ostala, npr. antena ipd.

Z lahkoto bi se ponovno odločil za gtv, ampak brez faceliftanega nosu in z 3.0 motorjem ter najpomembnejše, za 3. avto in ne za 1. ali 2. pri hiši.
You need two Ferraris powersliding around the bentley, that is also powersliding
Sonny
Alfa Junior
Alfa Junior

Meni je pa všeč faceliftan nos. No, če bi dobil kje dobro ohranjeno starejšo bi jo z veseljem vzel tudi.
V6 mašine pa bolj težko pridejo v poštev, ker rabim avto za vsak dan. Res da ne prevozim veliko vendar pa dovolj, da bi mi poraba 18 litrov izsušila račun. Edino, če bi dal na plin potem.
Odgovori
  • Informacija