Kakšno zavarovanje imate za avto?(kasko)

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Uporabniški avatar
dnovak24
Alfist
Alfist

Torej avto je star 9 let vreden še okoli 3 jurčke, tako da kolebam med tem ali bi ga dal kasko ali ne?

Brez kraje in požara me pride -50% okoli 350€.
Uporabniški avatar
Dräger
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Letos sem se odločil za polni kasko pri Adriatic Slovenici. Mislim da je vse skupaj prišlo malenkost čez 800€.
Uporabniški avatar
Aless
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: ....
Kraj: Bizeljsko / Maribor
Kontakt:

jaz mam 4 leta star avto, ki je vreden okoli 9k€ pa nimam kaska...razlog za to pa je, da je kasko predrag :P ....mam pa skoraj vse ostalo divjad,parking,sipe,ogledale,svetila, pa me pride cca 700€ z -50%
kixs
Alfa Freak
Alfa Freak

Samo standardno zavarovanje. Pozabil sem dodatno zavarovat za toco :(
Slika
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Že 9 let samo osnovno zavarovanje, do sedaj se je vedno dobro izšlo (TOK, TOK). Če bi še vsa ta leta plačeval kasko zavarovanje, bi zapravil že za en dober avtomobil srednjega razreda.....pač sem pripravljen nositi breme, če razbijem avto po svoji krivdi....
black
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Lož

Osnovno + parking in divjad
Slika Slika Freude Am Fahren
Uporabniški avatar
kukec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Slov. Bistrica

osnovno,ao+, divjad, luči, stekla
780€ mlad voznik, brez bonifikacije :S
Slika
svabo
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 SW, 1.9 MJTD,2004
Mondeo V karavan, titanium,powershift 2016
Kraj: metropola

osnovni+kasko,glih plačal 743 eur(-50%) :wink:

B - DOGODKI V PROMETU
Zavarovalnica krije neposredno škodo na zavarovanem vozilu zaradiprometne nesreče, v primeru trčenja z drugim vozilom oziroma udeležencem v prometu, trčenja v oviro, zdrsa s ceste, prevrnitve, padca zunanjih predmetov na vozilo, zračnih plovil in njihovih sestavnih delov. Pravtako je krita škoda, ki nastane na tapeciranih delih vozila ob nudenju pomoči osebam, poškodovanim v prometni nesreči, pa tudi škodo zaradi namernega poškodovanja zavarovane stvari, če gre za preprečitev večje škode na zavarovani ali drugi stvari ali ljudeh.

C - POŽAR, TATVINA IN POSEBNI DOGODKI
C1 - Požar

Krita je škoda na zavarovanem vozilu, ki je posledica požara z razvojem plamena, direktnega udara strele, eksplozije in nenadnega zunanjega toplotnega ali kemičnega delovanja.

C2 - Tatvina

Krita je škoda na zavarovanem vozilu, ki je posledica tatvine ali ropa vozila, protipravnega odvzema vozila, pa tudi škodo na vozilu in njegovih sestavnih delih, nastalo pri izvedbi ali poskusu izvedbe teh kaznivih dejanj pod pogojem, da je bilo vozilo zaklenjeno ali v zaklenjenem prostoru.

C3 - Posebni dogodki

Krita je škoda na zavarovanem vozilu, ki je posledica družbenopolitičnih dogodkov (demonstracij, manifestacij, javnih shodov, stavk), zlonamernih in objestnih dejanj tretjih oseb (udarci, odrgnine, lom delov vozila ...), naravnih nesreč (viharja, poplav, valov, hudourniških ali visokih voda, toče, snežnega in zemeljskega plazu).

to vključuje moja kasko polica :wink:
Zadnjič spremenil svabo, dne Pe Jul 03, 2009 10:53 am, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Aless
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

ve kdo kaj več kak je glede zavarovanja za točo pri triglavu?
Uporabniški avatar
Enthusiast
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Radmirje

aless napisal/-a:ve kdo kaj več kak je glede zavarovanja za točo pri triglavu?
v kasko je vključeno posebej pa nebi vedel
Uporabniški avatar
Aless
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

morem se pozanimat(samo sem danes ze prepozen)....vendar bi naj blo sedaj možno tudi posebej zavarovat,....samo to je "baba čula,baba rekla"
Uporabniški avatar
kukec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Slov. Bistrica

gre posebaj toča zavarovat, ampak mislim da samo pri triglavu
Slika
Uporabniški avatar
dejan031
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 2009 159 Tbi with Squadra chip
Kraj: cerkno

ja jst imam pri triglavu in imam parkirišče cca 150€, toča 80€ in stekla pa ne vem kolk je, v glavnem da imam pokrit cel avto. če se pa ne motim gre to ka imam po kilovatih in je nad 130.

lp
Le Giga
Alfa Member
Alfa Member

Samo standardno zavarovanje. Pozabil sem dodatno zavarovat za toco
a jst imam pri triglavu in imam parkirišče cca 150€, toča 80€ in stekla pa ne vem kolk je, v glavnem da imam pokrit cel avto. če se pa ne motim gre to ka imam po kilovatih in je nad 130
Dodatne stvari (npr. delni kasko) lahko zavaruješ tudi naknadno. Jaz sem prejšnji teden pri Triglavu zavaroval med drugim točo - cca. 100€ in parkirišče - cca. 140€. Avto pa je 156 SW 2.0 JTS, l. 2002 in imam 10% bonifikacijo(12. razred).
Uporabniški avatar
Aless
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

jaz bom tudi v kratkem zavaroval toco....drugace pa se bonifikacija steje samo pri osnovnem zavarovanju, vse ostalo(razen kasko ma mislim da tudi posebaj) placas polno ceno
Odgovori
  • Informacija