Pragovi za 156

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
pero666
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 166 3.0 V6 & 159 TI

Hi,
zanima me, kje bi dobil pragove za 156, taksne kot so v opremi sportpack ali podobne, ne prevec vpadljive?
Hvala in lp, Peter
Uporabniški avatar
alro
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Nova Gorica/Gorenje pri Divači

Slika
Uporabniški avatar
Jonas
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Te imam tudi jaz ja. HVALA LEPA se 1x alro :D

Ce jih bos slucajno kupil - vso sreco pri montazi.

LP
Uporabniški avatar
dejan031
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 2009 159 Tbi with Squadra chip
Kraj: cerkno

Jonas napisal/-a:

LP
a je tak problem montirat? ker jih tudi sam nameravam kupit enkrat poleti.

lp
Uporabniški avatar
Jonas
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

dejan031 napisal/-a:
Jonas napisal/-a:

LP
a je tak problem montirat? ker jih tudi sam nameravam kupit enkrat poleti.

lp
No, moras imeti nekoga, ki bo imel obilico potrpljenja, saj se ne ujema vse tako kot bi se moralo. Je kar nekaj odstopanja..
Pa saj namestitev sama niti ni toliko problematicna, pri meni je vecji problem sedaj, kako avto dvigniti na dvigalu... 2x so mi ga dvigali in 2x so pragovi nastradali, ker idioti ne podlozijo tako, kot bi morali... Nocno moro imam ko zvem, da bo avto moral na dvigalo... :)

LP
Uporabniški avatar
GhostP
Alfist
Alfist
Kraj: LJUBLJANA

Jonas napisal/-a:pri meni je vecji problem sedaj, kako avto dvigniti na dvigalu... 2x so mi ga dvigali in 2x so pragovi nastradali, ker idioti ne podlozijo tako, kot bi morali... Nocno moro imam ko zvem, da bo avto moral na dvigalo... :)LP
1. Preden montiraš pragove, bi spodaj na pragovih povečal izreze za dvigalko. Tako sem naredil jaz pri mojih prvih.

2. Če je vulkanizer dober (maj jaz nekaj takih), ti bo podložil pod avto lesene klade - tam kjer pride roka od dvigala.
Obstaja pa manjši problem, če imaš spuščen avto, ker ga moraš na roke dvigniti, da gre roka od dvigala pod prag.
Jonas napisal/-a:Ce jih bos slucajno kupil - vso sreco pri montazi.
Malo (nekaj mm) so predolgi
Slika
Uporabniški avatar
Jonas
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

GhostP napisal/-a:
Jonas napisal/-a:pri meni je vecji problem sedaj, kako avto dvigniti na dvigalu... 2x so mi ga dvigali in 2x so pragovi nastradali, ker idioti ne podlozijo tako, kot bi morali... Nocno moro imam ko zvem, da bo avto moral na dvigalo... :)LP
1. Preden montiraš pragove, bi spodaj na pragovih povečal izreze za dvigalko. Tako sem naredil jaz pri mojih prvih.

2. Če je vulkanizer dober (maj jaz nekaj takih), ti bo podložil pod avto lesene klade - tam kjer pride roka od dvigala.
Obstaja pa manjši problem, če imaš spuščen avto, ker ga moraš na roke dvigniti, da gre roka od dvigala pod prag.
1. Kaj hudica me nisi prej na to spomnil :mrgreen: Jah, zdaj je, kar je... nimam vec kaj.. vem za drugic.
2. To sem mu tudi jaz rekel, naj dodatno podlozi ampak je vstrajno trdil, da lahko tisto tako nastela, da bo lahko normalno dvignil avto... ga je dvignil ja, ampak vsa teza se je prenesla na pragove =D> Zdaj bom sam s seboj pripeljal neke lesene rimle, pa naj podlaga ce hoce dvignit...
GhostP napisal/-a:
Jonas napisal/-a:Ce jih bos slucajno kupil - vso sreco pri montazi.
Malo (nekaj mm) so predolgi
Pri meni je bil bolj problem z samo sirino, kot z dolzino, saj pragovi niso bili ravni, ampak kar valoviti, ko si jih pogledal po dolzini. Je bilo potrebno kar nekaj brusenja in zivcev, da so sedaj taki, kot se sika. Je pa pomoje tudi odvisno, na kaksen par naletis..
Uporabniški avatar
alro
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Nova Gorica/Gorenje pri Divači

GhostP napisal/-a:Malo (nekaj mm) so predolgi
Original TI (in sport) so pa nekaj mm prekratki :lol: .

@Jonas nisem vedel, da si imel take težave :oops: . Lahko bi jih tudi nazaj poslali in zahtevali zamenjavo, ker res nisem gledal takrat vsakega posebaj ker je bilo skupno 5 parov pragov če se ne motim + spojlerji. Sicer sem tudi sam že nekaj od Lester montiral (še na 155 -ko) in sem vzel v zakup, da je treba malo potrpljenja in malenkost sam popravit. . . . zato pa je cena pragov 2x nižja (če ne več) kot so original :mrgreen: . Vsaj to.
Slika
Uporabniški avatar
Jonas
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

alro napisal/-a:
GhostP napisal/-a:Malo (nekaj mm) so predolgi
Original TI (in sport) so pa nekaj mm prekratki :lol: .

@Jonas nisem vedel, da si imel take težave :oops: . Lahko bi jih tudi nazaj poslali in zahtevali zamenjavo, ker res nisem gledal takrat vsakega posebaj ker je bilo skupno 5 parov pragov če se ne motim + spojlerji. Sicer sem tudi sam že nekaj od Lester montiral (še na 155 -ko) in sem vzel v zakup, da je treba malo potrpljenja in malenkost sam popravit. . . . zato pa je cena pragov 2x nižja (če ne več) kot so original :mrgreen: . Vsaj to.
Ah ne, saj ni panike. Niti nisem pricakoval, da bo pasalo kot ata na mamo. Normalno, da je potrebno malo dodatnega dela. Ni bilo tako hudo. Samo malo jih je bilo treba pobrusiti, predno so se namontirali. Itak je licar to delal hehe :mrgreen:
Osebno imam vec tezav z vulkanizerji in serviserji, ko je avto potrebno dvigniti, kot s samimi pragovi. Hvala se 1x za nakup in dostavo (se vedno imas pir, 2, 3, 4... v dobrem!) :D

LP
Uporabniški avatar
scorpionx
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: obala

Tudi sam jih bom mogoce nabavil pa me zanima kaj to se lepi al kako?
sport
Alfist
Alfist
Kraj: P.G.

Jest mam pa original sport pragove pa so pol centimetra prekratki :( (tovarniško montirano)

L.P.
Zadnjič spremenil sport, dne To Nov 17, 2009 9:47 am, skupaj popravljeno 1 krat.
VOZI HITRO IN RESKIRAJ ! ! !
gregork
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Bohinj

Moji so bli tud prekratki za 1cm, pa mi jih je kolega odrezal in podalšov. Odlično narejeno.
Slika
glih na zadnjem delu, pa se ne opazi niččč
no tako so se pa montiral
Slika
in končni izdelek
Slika
AR ruls
Uporabniški avatar
Aless
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: ....
Kraj: Bizeljsko / Maribor
Kontakt:

zanima koga nakup stranskih pragov za 156ko
-kopija sport pack
-cena bi se gibala okoli 100€,točno ceno morem še zvedet(če bi blo kaj popusta na več parov), so pa pragi pripravljeni na barvanje

Slika
Slika
Uporabniški avatar
Gricko
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: 156Sw

aless napisal/-a:zanima koga nakup stranskih pragov za 156ko
-kopija sport pack
-cena bi se gibala okoli 100€,točno ceno morem še zvedet(če bi blo kaj popusta na več parov), so pa pragi pripravljeni na barvanje
Ali je tudi za SW verzijo.
Če je, mi sporoči, ko boš imel več podatkov (cena, rok dobave....)
Uporabniški avatar
zupi-uroš
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: dolenjska

kolikor vem so dimenzije enake tako za limuzino kot sw.
Slika
1.AR 33 1.3 boxer 2002-2005
2.AR 145 2.0 16v QV 2005-2007
3.AR 156 1.9jtd 8v 2007-2012
4.AR 159 1.9JTDm 16v 2012---->
Odgovori
  • Informacija