Pooblaščeni servis prikril prevrtene kilometre!!!

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

AlexJTD
Alfa Junior
Alfa Junior

torej en teden nazaj sem kupil 156 SW 2.4. Pisalo je da ima 88 000 prevoženih kilometrov in tudi prodajalec mi je zatrdil da naj bi bili kilometri realni. Ker je bila servisna knjiga potrjena na 80k km in mi je ob zagonu pisalo da mora avto na redni servis so mi kilometri postali malo sumljivi. Avto sem preventivno peljal na diagnostični servis na Nord d.o.o. na sneberski da bi videl če so kilometri realni. Serviser mi je zagotovil da vse štima in tako sem potem avto tudi kupil.

Ker sem bil še vedno malo sumnjičav sem sedaj avto peljal na mali servis na Veit Team in jim rekel naj še enkrat pregledajo kilometre in glej ga zlomka takoj ugotovijo da nekaj ne štima. V računalniku so bili kilometri resetirani in sedaj kaže samo 11k kilometrov. Zanima me kako si lahko nek pooblaščeni servis privošči kaj takega in kaj lahko sedaj ukrepam. Na Veit servisu so mi rekli da zobati jermen nikoli ni bil menjan in da ima avto zelo verjetno več kot 100k km kar je meja za menjavo.

Kaj mi vi priporočate, da sedaj naredim?
black
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Lož

Nategnili so te...Naredi glavni servis in se ne sekiraj.
Slika Slika Freude Am Fahren
AlexJTD
Alfa Junior
Alfa Junior

jah to že sam vem :( sam mene najbolj zanima kaj lahko naredim glede Nord d.o.o. ker kot pooblaščeni servis si tega nikakor ne sme privoščiti. Gotovo se ga lahko kam prijavi.

Ali ima tudi kdo drug kako podobno izkušnjo s tem seviserjem?
Uporabniški avatar
rokkas
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Križ, Komenda

lahko... edino ce nimas avto ki ima PISNO garancijo na kilometre (pol pa dokazat treba)...
Uporabniški avatar
Sektor 13
Alfist
Alfist

Pri mojemu je bilo isto, resetirani kilometri v racunalniku. Prodajalec pa kao garantira prave kilometre. Sem mu to povedal, pa je rekel, da on garantira da so realni ! No sedaj pa kako bos dokazal ?
JAz mislim, da danes vsi napisejo, da ima avto garantirano xxx kilometrov in ker drugace ne mores dokazati se lahko kusnes v rit. Pac vse je marketing in vsak prasec bi rad zasluzil, potrosniki pa pac najebemo... zal
Uporabniški avatar
Overs[t]eer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 3.2 GTA
Kraj: Ljubljana

Nord ni pooblaščeni serviser, že nekaj časa...
svabo
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 SW, 1.9 MJTD,2004
Mondeo V karavan, titanium,powershift 2016
Kraj: metropola

Bil enkrat pri nordu,in nikoli več.Čeprav vsi v mojem primeru govrijo eno jst mislim drugo :wink:
Tud pomoje da najbolš pozabt,pa bit vesel zase da si mel filing da neki ne štima :wink:

Lohk se edin zapelš do njega pa rečeta kkšno na to temo :wink:
Uporabniški avatar
Gregson007
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: LaFa ...... 404
Kraj: Laibach

dobra reklama za NORD ki so ga nekateri že celo hvalili
,,dobr glas se sliši v deveto vas,,

če se ti da s tem ubadat in v kolikor imaš kje pisno omenjeno da garantirajo za km -> go ahead,
začenši pa kar na Avtotriglavu oz. Avtocomercu pod čigar okriljem so vsi pooblaščenci, pa sporočaj kaj se ti je kej dogajalo,
v nasprotnem primeru, če želiš prihranit več miru in časa, pa napravi konkreten velik servis za 750€ pri ... se ve komu -> in pika

( to da Nord ni več pooblaščenec pa veliko pove o njegovi karieri, niti nikol nisem šlišal kaj več o njem ) -> se pravi pozabi vse skupaj in servisiraj in uživaj
Slika
Uporabniški avatar
Jonas
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Nord ja #-o Jaz sem imel zaradi njegove malomarnosti skoraj nesreco, ko mi ni zamenjal zadnjih zavor, kar sem mu ob predaji avta tudi narocil.
Tudi meni je govoril, da je pooblasceni serviser in uradni in nevem kaj se. Poleg tega mi je celo stempljal servisno knjizico, pa ni ne eno ne drugo. Kar je nezakonito, saj se je predstavljal za nekaj, kar v resnici sploh ni. Zato sem tudi klical na Avtocommerce in zahteval odgovorne ljudi, ki se ukvarjajo z inspekcijo. Tam sem izvedel, da je vse pridobljene papirje, kot uradni ali pooblasceni serviser, ze zdavnaj izgubil, saj so pri njemu nasli vrsto napak in nepravilnosti. Se takrat, ko sem se jaz zanimal (to je cca 2 leti nazaj), so imeli cel kup prijav in postopkov proti njemu. Jaz sem zadevo pozrl, zadnje zavore zamenjal drugje, in se z njim vec ne ukvarjam.
Kdor pa je silno zadovljen z njim, pa naj mu kar mirno se naprej vozi avto tja..

LP
Uporabniški avatar
minimi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156GTA

fantje dejte doma šraufat pol boste 100% vedli pr čem ste :wink:
igorigor
Alfa Junior
Alfa Junior

Ja pa kje si izmed alfinih servisov ravno Nord našel. To so ja šalabajzerji.
AR33 1.3, AR146 1.6, AR146 1.6TS, AR147 1.6TS
svabo
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

K smo glih tuki,kje bi mel tester razen Nord,pa 3glav,v Lj.. :wink:
Uporabniški avatar
_BiStRi_
Administrator
Administrator

Veit team Domžale.

Uradni pooblaščeni serviser je za AR.
145 QV,33,145,147,159 TI
svabo
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Hvala Bistri,a to si se zarad šole spomnu da greva enkrat skup mal pogledat tja :?:
Uporabniški avatar
_BiStRi_
Administrator
Administrator

haha :lol:

Ne spomnu sem se zato, ker je EDINI pooblaščeni serviser v LJ oziroma njeni okolici, z katerim imam izkušnje in kar se mene tiče so kar ok, je pa res, da že nekaj časa nimam Alfe in ne vem ,če so se kej poboljšali ali obratno... :mrgreen:
145 QV,33,145,147,159 TI
Odgovori
  • Informacija