dani napisal/-a:Nisem še zasledil, da bi se kaj velik govoril o avtoakustiki v alfah, res je to tema za avtoakustika.com sam mislim ,da bi se dal velik povedat kaj ma kdo zmontirano, pa kako.
Posebej me zanima za 145, kaj mate kaj namontirano not in kako ( ojačitve vrat, kje so potegnjeni kabli, kje so najboljši placi za ojačevalce, kako se razstavi armaturka (slike)...), sem si namreč changer pod sovoznikov zic namontiro pa preskakuje, ma kdo kak predlog?
Ja res se bolj malo najde na temo avtoakustike v Alfah. Verjetno je razlog v temu da lastniki vemo/vejo kaj prede pod motornim pokrovom
Sam imam več prakse za avtoakustiko v 147ki.Changerja ne uporabljam, glede lege ojačevalca pa menim da je najboljša lega na zadnjem sedežu, sicer lahko pogledaš tudi v mojo avto galerijo in boš videl kaj in kako se da montirati ojačevalec in woofer.
Sam imam montirano v avto nekje naj optimalno rešitev oz. musko glede kvalitete ( podobno ima tudi GTAjka oz GTA uporanik na tem forumu ).Sicer bi lahko vezal še enkrat močnejši woofer, vendar potem ne bi imel prtljažnika tako pa sem se odličil za kompomis med kvaliteto in prostorom ki mi je v mojem avtu na voljo.Sam sem moraš odločiti sledeče
- koliko imaš namen odšteti za musiko
- kaj točno želiš narediti iz avta oz. muske
Sam imam montirano notri
- spredaj DLS zvočnike, 16
- zadaj Alpine woofer 1000W
- avtoojačevalec DLS CA30
- mp3 avtoradio Alpine 9815RB
Torej zvok je sedaj res fantastičen in sem z tem več kot zadovoljen, kar pa pomeni da se tudi v Alfah da urediti zelo dober akustični prostor.
Lp G.A.