Avtoakustika v alfah

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Odgovori
Uporabniški avatar
dani
Alfa Junior
Alfa Junior

Nisem še zasledil, da bi se kaj velik govoril o avtoakustiki v alfah, res je to tema za avtoakustika.com sam mislim ,da bi se dal velik povedat kaj ma kdo zmontirano, pa kako.
Posebej me zanima za 145, kaj mate kaj namontirano not in kako ( ojačitve vrat, kje so potegnjeni kabli, kje so najboljši placi za ojačevalce, kako se razstavi armaturka (slike)...), sem si namreč changer pod sovoznikov zic namontiro pa preskakuje, ma kdo kak predlog?
Uporabniški avatar
GTAm
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Postojna

Jst mam changer v pritljažniku na hrbtišču zadnjih sedežev pa dela prav lepo, nič ne preskakuje...
Uporabniški avatar
Q_4
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa GT
Kraj: MB-Okolica

Cd vexler si dal v avto. Nimam nič kaj dobrega glede tega za povedat. Pod zici zelo radi preskakujejo. Si ga vredu namontiro...??? Boljša varianta je pod armaturko na sovoznikovi strani. Sicer pa jaz imam raje avtoradijo direkt na CDje..oz Mp3 mam zaj. Kot lahko preberš iz mojega proila (ono pod sliko ko piše moj avto) kak je pri men to v avtu. Odvisno je kak hočeš imet narejeno. če hošeč imet za SPL ali SQL ligo če hočeš hodit na EU tekmovanja pa to al tolko da tebi obro seka tak da te peče glava. Ker pri QPL in SQL ligi moreš naret za prednje zvočnike obvezno volumenske posode zadaj za tapeto iz poliestra in jih zvočno izolirat pa obvezno panele oz če jih ma serijsko pol ne rabiš. Visokotonce nič višje kot je višina tvojih ušes -10cm, mid tonce pa tvoj vrat in -10-15cm kicke pa zaželjeni vsaj 20cm od poda avta. Nevem kakje z rdugimi jaz kable vlečem po sredini avta. Činče zadnje zvočnike in rdiči kabel za elektriko. ker je to najbolj ekonomišno. Prišparaš na 3,5do 4,5m kabla lahko. in še kako uro prej si fertik. Tu vse kable na enkrat potegneš skozi. Nevem kaj bi zaj ti ve rabo tak da se malo bolj osredotoči na določeno stvar in mi povej. vexler pa res makni izpod zica. Naj se nekdo sede na zic pa pol poglej če se ti nena, ko s e ti ziv ugrezne, naslanja na vexler.

Ajde za enkrat.
...ko ne moreš dol iz znamke Alfa Romeo...
Uporabniški avatar
dani
Alfa Junior
Alfa Junior

Ma ja saj vem, da pod zicem ni primerno za changer, sam ko ga pa nisem mel kam drgam dat - velkokrat vozim gorca, pa mi ne paše na hrbtiše zadnjih zicov, zdaj sem mu sicer dal mal vzmetenja, pa bo treba še mal porihtat.

Ma kdo ka kakšne panele al ojačevalce v 145 zmontiran, naj da kakšno sliko na forum, da se vidi kako zgleda (pa še kak nasvet bo prav prišel).
FRooTEG
Alfa Junior
Alfa Junior

Će bo vse po sreči ... drugo leto ... spomladi .. gre moja bella ... na SQ ! Vsa roba je doma .. avta pa še ni, k majo prkleti italjani počitnce ! :(
Živčn ko pes !

Drugače bo pa not mal DLS-a, Braxa, CDT ja .. Helixa ...

Tk da pobi ... avto mam rezerviran ... sam v SLO ga je še treba spravt ! Pol se pa js tud pridružim klubu !
Sicer sm že meu 155 ko .. sam je zarad financ v študentskih časih nism mogu obdržat :( (ŠTUK pobral večino $$$ ! :) ) !

Tk da akustika v avtu bo .. en mesec .. al pa dva ( Montaža bo tud ubijalska , zato dva mesca ! ) ( Sej ne da bi se hvalu, sam idej je že tolk .. na papirjih, v CAD-u, tud določene stvari že pripravlene .. sam avto še čakamo !

LP FRooT!
Prodam:
- DLS Nobelium 10
FRooTEG
Alfa Junior
Alfa Junior

Q_4 napisal/-a:Cd vexler si dal v avto. Nimam nič kaj dobrega glede tega za povedat. Pod zici zelo radi preskakujejo. Si ga vredu namontiro...??? Boljša varianta je pod armaturko na sovoznikovi strani. Sicer pa jaz imam raje avtoradijo direkt na CDje..oz Mp3 mam zaj. Kot lahko preberš iz mojega proila (ono pod sliko ko piše moj avto) kak je pri men to v avtu. Odvisno je kak hočeš imet narejeno. če hošeč imet za SPL ali SQL ligo če hočeš hodit na EU tekmovanja pa to al tolko da tebi obro seka tak da te peče glava. Ker pri QPL in SQL ligi moreš naret za prednje zvočnike obvezno volumenske posode zadaj za tapeto iz poliestra in jih zvočno izolirat pa obvezno panele oz če jih ma serijsko pol ne rabiš. Visokotonce nič višje kot je višina tvojih ušes -10cm, mid tonce pa tvoj vrat in -10-15cm kicke pa zaželjeni vsaj 20cm od poda avta. Nevem kakje z rdugimi jaz kable vlečem po sredini avta. Činče zadnje zvočnike in rdiči kabel za elektriko. ker je to najbolj ekonomišno. Prišparaš na 3,5do 4,5m kabla lahko. in še kako uro prej si fertik. Tu vse kable na enkrat potegneš skozi. Nevem kaj bi zaj ti ve rabo tak da se malo bolj osredotoči na določeno stvar in mi povej. vexler pa res makni izpod zica. Naj se nekdo sede na zic pa pol poglej če se ti nena, ko s e ti ziv ugrezne, naslanja na vexler.

Ajde za enkrat.
Kar se tiče kablov po sredini ... zadeva ni fajn, če maš kable za signal (RCA) in napajalni kabel skup ! Ker se zelo rado sliši alternator pol v zvočnikih pri večji glasnosti ! ( ŠUMI )
Prodam:
- DLS Nobelium 10
austin
Alfa Junior
Alfa Junior

Alfa ne rabi akustike not... Predenje motorja je čisto dovolj ;)
Uporabniški avatar
AR-146
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: ljubljana

sploh pa boxer :)
Uporabniški avatar
Uroš
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Maribor-Tezno

Na 156 sem imel changer pod sovoznikovim sedežem in je delal 2 leti b.p.,niti enkrat ni preskočil, bul je Kenwood za 6 cd-jev.
Uroš
Giorgio Armani
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0

dani napisal/-a:Nisem še zasledil, da bi se kaj velik govoril o avtoakustiki v alfah, res je to tema za avtoakustika.com sam mislim ,da bi se dal velik povedat kaj ma kdo zmontirano, pa kako.
Posebej me zanima za 145, kaj mate kaj namontirano not in kako ( ojačitve vrat, kje so potegnjeni kabli, kje so najboljši placi za ojačevalce, kako se razstavi armaturka (slike)...), sem si namreč changer pod sovoznikov zic namontiro pa preskakuje, ma kdo kak predlog?
Ja res se bolj malo najde na temo avtoakustike v Alfah. Verjetno je razlog v temu da lastniki vemo/vejo kaj prede pod motornim pokrovom :mrgreen: :mrgreen:

Sam imam več prakse za avtoakustiko v 147ki.Changerja ne uporabljam, glede lege ojačevalca pa menim da je najboljša lega na zadnjem sedežu, sicer lahko pogledaš tudi v mojo avto galerijo in boš videl kaj in kako se da montirati ojačevalec in woofer.

Sam imam montirano v avto nekje naj optimalno rešitev oz. musko glede kvalitete ( podobno ima tudi GTAjka oz GTA uporanik na tem forumu ).Sicer bi lahko vezal še enkrat močnejši woofer, vendar potem ne bi imel prtljažnika tako pa sem se odličil za kompomis med kvaliteto in prostorom ki mi je v mojem avtu na voljo.Sam sem moraš odločiti sledeče
- koliko imaš namen odšteti za musiko
- kaj točno želiš narediti iz avta oz. muske

Sam imam montirano notri
- spredaj DLS zvočnike, 16
- zadaj Alpine woofer 1000W
- avtoojačevalec DLS CA30
- mp3 avtoradio Alpine 9815RB

Torej zvok je sedaj res fantastičen in sem z tem več kot zadovoljen, kar pa pomeni da se tudi v Alfah da urediti zelo dober akustični prostor.
Lp G.A.
EboranMS
Alfa Member
Alfa Member

Nabavite si mp3 avtoradio pa ne bo nič preskakovanja!
Pa še to na cd se da spravit pribl. 180 pesmi ali več to je pa več kot 10 audio cd-jev.Aha pa še to če nimate globokih žepov pojdite v Avstrijo. Tam dobiš MP3 avtoradio za manj kot 100evrov
Uporabniški avatar
Q_4
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa GT
Kraj: MB-Okolica

EboranMS napisal/-a:Nabavite si mp3 avtoradio pa ne bo nič preskakovanja!
Pa še to na cd se da spravit pribl. 180 pesmi ali več to je pa več kot 10 audio cd-jev.Aha pa še to če nimate globokih žepov pojdite v Avstrijo. Tam dobiš MP3 avtoradio za manj kot 100evrov
Mam Pioner Mp3 player...malokrat vendar PRESKOČI!
...stari daj najprej 5. komad pol 87. pol pa neja vem keri je 115ali 124 ali...kaj te vem...daj po imenih poišči...Kolega sem citiro, ko je speko Mp3 CD pa sma ga dala v avto. Saj ni taki problem s5 ne...pač tipkaš kake 2-3 minute. Malo pa sem se tuji norca zaj naredo.
Za Mp3 radijie, tistih ko niso za 100€ lahko daš komade v mape, ko jih pešeč in mape poimenuješ ali pa kot moj radio: daš gor M3U playListo od WinAmpa ali WindowsMediaPlayera!!! Pa je stvar rešena.
Ne it v AU pa kupit najcenejši Mp3 player! To je moje mnenje.

100€ Radio...hm...na mojem radiu si lahko marsikaj nastavim od frekvenc do suba do kaj vem kaj...DEH-P3590MP in sound ima tuji lepi, če ga le lepo nastaviš, tak pa je tak z vsakim radiom. Tak da ni blema.
Drgač pa mam v vratah 16ke JVC(95wRMS)kicke. Pioneer(120wRMS) visokotonce na armaturki, na polici 4 sistemce BM Boshman Provesional PR988XL (2× 170wRMS) in subWuf Stealth WS300 (300wRMS). Max wati mene ne zanimajo, kar je čez RMS je "ferceranje"(pačenje zvoka). Mislim da mam zaenkrat dovolj, a ne???
-----

Eboran.<->.narobE ..zanimiv nick! MS murska! Poznaš totega našega stuhec164 ??
...ko ne moreš dol iz znamke Alfa Romeo...
Odgovori
  • Informacija