Alfa 166 2.4 20V JTD - bvogri

Slikice vaših jeklenih konjičkov
Odgovori
bvogri
Alfa Freak
Alfa Freak

Torej domov je prišla alfa romeo 166 20V JTD. Letnik 06', prevoženih ima skoraj 120.000 km ki po vseh preverjanjih držijo. Opremski paket- PROGRESSION. El, sedeži, navi, gretje sedežev, PDC, usnje.... verjetno se bo iz slik razbralo več. Iskali smo ga kar lep čas, saj ni bilo nobenega primerno ohranjenega za ''dobro'' ceno. Ta sicer optično ni popoln, je pa serviser potrdil moje občutke da je tehnično eden boljših ki jih je gledal v zadnjem času. Čez nekaj tisoč km velik servis, pa menjava sp. ploščic + mogoče diskov ki so sicer obrabljeni a ni krize.
Občutki v vožnji so zaenkrat več kot izpolnili pričakovanja. Zelo mi ustreza položaj za volanom, sedeži, direktnost in tudi vozne lastnosti. Čeprav je morda malenkost premehek za res brutalne vstope v ovinek. Leži drugače odlično. Mogoče je kje čutit malce težek JTD pri zares kratkih ovinkih ampak temu tako ali tako ni namenjena. Pričakoval sem recimo manj udobja. Všeč mi je tudi sama zatesnjenost kabine in občutek pri večjih hitrostih. Torej všeč mi je, da lahko dobro založiš ovinek, hitro ''kruzaš'' po AC in hkrati na drugi strani z njim voziš kot nedeljski upokojenec pa nikjer nima težav. Motor je eden večjih +-ov. Pije res neverjetno malo, je pa zelo prožen in odziven. Zraven tega še lepo zapoje, sploh če pogledamo dizle pri konkurenci.

Mogoče še malo kritike. Notranjost je narejena zelo po mojem okusu, manj pa izdelava določenih spojev (sploh tkanine) in recimo malce italijanski občutek pri izdelavi predalov... Prav tako jo malce izdaja starost pri osrednjem zaslonu in pa udio sistemu, ki ima še celo kaseto #-o Ja vem nisem edini ki je pogruntal nesmisel tega, se bom pa malce poglobil v teme kako se priključi zunanje predvajalnike itd..

Če mi zna kdo svetovat katero olje poleg recimo orig. selenia je najboljše za ta motor + kakšnega dobrega serviserja pa bi bil zelo hvaležen. Lahko tudi p.m.

Aja pa pozdrav vsem alfistom :wave:

Še dve hitri slikci, da bomo vedeli o čem se pogovarjamo.

Slika
Slika
Zadnjič spremenil bvogri, dne Po Jan 07, 2013 9:04 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
rockson
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0

Po pisanju in slikah sodeč je lep primerek tega modela. Po opremi so najine zelo podobne, tudi kar se tiče ohranjenosti.

Vsekakor ti želim veliko varnih in srečnih kilometrov z njo. Vsekakor je to udobna limuzina, ki ne razočara pričakovanj šoferja - če mu je seveda jasno, kaj lahko pričakuje od tega avta.

Udobje, položaj za volanom, vozne lastnosti in motor so vsekakor boljša stran tega avtomobila.
Don't drink and drive, smoke and fly!
Slika
bvogri
Alfa Freak
Alfa Freak

Res je rockson ;;.,

Tvoja je verjetno 150 ne? V želji je bila sicer črna notranjost kot pri tvoji, ampak tale prav tako izgleda super- na slikah morda slabše v živo pa je dobra kombinacija.

Še tole. Moram pohvalit tudi avto uporabnika @žival. Res zelo lepo porihtana alfa! Pa odlično se izkažejo V-max vzmeti, ki jo stršajo in res kar poznajo v voznih lastnostih. Pravzaprav boljšega primerka 166 s te strani nisem peljal...
Uporabniški avatar
punkfan
Alfist
Alfist
Kraj: prestolnica

Videti je krasna(barvno) in solidno opremljena.
Ko bi le delali se karavana...

Zamenjava za Volva? Kako kaze s 540?
Uporabniški avatar
Damijan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Lady "K"
Kraj: Gabrje (nedaleč od Preshgain)

Weri najs! =D>

K' bo cajt, se pa res slišva za en giro.
ziga22
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: 2006 Alfa 159

Lepa ni kaj. Boš enkrat prišel okoli da malo zamenjava avtomobila za eno kratko vožnjo? Samo zanima me občutek, ker 166 še nisem vozil.

So se pa Italjani pri izdelavi res popravili, vidim da je že tale znotraj dobro narejen, 159 pa sploh.

Pa je na sliki zadeva že kaj spolirana? Izgleda veri najs, čeprav je ločljivost preslaba :D
bvogri
Alfa Freak
Alfa Freak

BMW ostane. Zadnič sem imel nekega interesenta pa nažalost ga nebom prodajal za drobiž, glede na to kako redek je E34 540i 6g z M podvozjem i špero. Pride čas, ko bo porihtan v nulo pa ga bom imel za zraven, za vikende in relacije! Odjavil sem ga zaradi ponovnih obveznosti na faksu. Sem pa ga peljal parkrat na morje to poletje (preiskušnje =) )

Drugače ja. Prodali smo enega volvota, drugi je še ostal.Predelan pa je na plin in je moj vsakdanji avto. Alfo nisem keširal jaz , jo pa imam komot ko je doma (popoldne, zvečer...) . Imam pa vedno problem ko se presedem nazaj v volvota. Tako iz bmw-ja kot iz alfe. Pač avto za upokojence mi ne ustreza :roll: Da bi ga prodal sedaj ko je res zrihtan in predelan na plin pa ni racionalno. Saj kot pravim upam da bo kmalu drugi avto, za po mestu..., moj prvi pa bmw zraven pa še alfica v kateri naravnost uživam. Aja nisem pa fanatik nobene znamke. Malo bolj sem nagnjen na BMW predvsem zaradi RWD-ja, 50:50, r6 in V8 bencinarjev ter mogoče na določenih področjih odlične tehnike. So pa tudi ustrezno dražji in tistemu ki RWD ne pomeni veliko je alfa boljša izbira, ker bmw-ja preplačaš.

Ja meni je škoda kaj drugega. Sploh ko pomislim na 75 s katero sem se uvajal v svet driftanja (amatersko). Recimo da ni RWD! Karavana ne rabimo več- hiša je zgrajena :D
Drugače sem šel sprobat kar nekaj teh 166 in me je ta prerpičala. Vžiga b.p, potegne nenormalno dobro za to moč , v podvozju pa ni čutut kakšne večje zračnosti. Še nekaj mi je všeč 310 mm spredaj :D Ga kar grabi! Ima pa nekaj prask in malce se vidi barvanje blatnika spredaj. To je bilo sicer drugotnega pomena. Važno da je tehnično odličen, realni km in da ni bil zaleten...

@Damijan velja!

@ziga22 enako. Naslednič mal več je bilo premalo časa danes da bi se vse pogovorila!
Uporabniški avatar
žival
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Litija

@bvogri: sicer mi je žal, da se nisi odločil za mojo, sam na slikcah tale ne izgleda slabo. =D>
Uporabniški avatar
MaStr
Moderator
Moderator
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Giulia Q4 Veloce, 2.2 JTDm
Kraj: Assling (Jesenice)

Lepa =D> =D> !!
Veliko sreče in zadovoljstva...
Join the dark side:
viewtopic.php?f=8&t=44270" onclick="window.open(this.href);return false;
bvogri
Alfa Freak
Alfa Freak

Ja sreče pri vožnji in čim manj servisiranja si želim tudi jaz :D :D Če bo štimalo zadovoljstvo ne uide. Hvala

@Žival Tvoja je res super, sploh kar se tiče podvozja. Na to stran me je potegnilo predvsem EMŠO :D , pa motor (ki je res občutno zmogljivejši), oprema... pa še kakšna stvar. In cena na koncu. Tvoje sploh nebi prodajal še nekaj let. Sam veš kaj imaš, vožnja je na nivoju....

Pomembno mi je tudi, da ima xsenon, ker stare PFL brez so obup glede tega.
uros86
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: ljubljana

super avto. Veliko sreče z njim.
SubjectX
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

dobrodosel med lastniki 166:D

zelo je lepa tko na prvi uc, bo treba jo se v zivo enkrat vidt.

Drgac pa k si spraseval za olje in serviserja:

Jaz sem poiskusil Strajnarja, Norda in Zego. Do zdaj sem bil pri Zegi se najbolj zadovoljen, resda sem pa tudi placal malo vec.

Olje pa so meni dali notri turbo dizel od selenie..
bvogri
Alfa Freak
Alfa Freak

Ja v živo pridem ko bo kakšno srečanje! Sej pred časom sem bil ko ste imeli v BTC-ju (z volvotim :D :D, mal stran sm ga dal :P )

Ja za zego sem slišal pohvale. Drugače pa se ji nebo godilo slabo v vsakem primeru. :cheers:
bvogri
Alfa Freak
Alfa Freak

Malo meni nepododobne vožnje. KR-LJ stara cesta + lj obvoznica. Pač po omejitvah in na izi. Poraba :verycool: Zdaj koliko pa BC kaj laže pa bomo videli po nekaj računih...

Slika
SubjectX
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

no no:

Slika

:P
Odgovori
  • Informacija