alfa 156-cukne pri speljevanju

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

alfa-164
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Maribor

Imam 156 1.8 ts letnik 1999. Ko speljem, mi avto cukne, za kako sekundo zgubi moč. Pa pri tem padejo obrati. Ima kdo mogoče podoben problem?
(sem gledal po forumu, pa nisem našel nič pametnega)

lp

žiga
Uporabniški avatar
minimi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156GTA

a svečke si pogledu? kolk km pa ma?
alfa-164
Alfa Member
Alfa Member

Svečke so bil pregledane in so ok, avto ma pa 160.000 km.
Merlin
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Koseze

Vsakič ko spelješ ali samo takoj ko jo vžgeš, pa je po parih prevoženih metrih dobro ?
Tudi drugače kaj nihajo obrati v mirovanju, npr. pred semaforjem?
Ko spelješ in prestaviš v drugo ali tudi kaj zgubi moč in pocuka ko daš gas in spustiš sklopko ?
Enyoj your ride! Drive Alfa!

Slika
Uporabniški avatar
Crazy Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

lmm verjetno
Alfa Romeo 145 1.7 8V boxer
alfa-164
Alfa Member
Alfa Member

Cukne, ko je motor hladen, pa speljem, pote, ko je ogret, se to zgodi zelo redko in manj opazno.
Se pravi ko speljem, padejo obrati celo pod tiste obrate, ko je avto v leru. (imam taki občutek kot, da nekaj preklopi, ampak slabo).
Motorček prostega teka v leru pa NE niha, pa avto normalo dela in ne izgublja moči.

Kaj bi bilo možno, da to povzroča menjalnik, ker je namreč hin en sinhron, ki ga pa še nisem zamenjal?

Ko prestavim v drugo avto ne izgubi moči in ne cukne.

lp

žiga
Merlin
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Koseze

Lahko bi bil tudi senzor za temp. motorja, verjetno pa je tudi da je LMM.
Edini način je da se zamenja pa sproba kaj je.
Enyoj your ride! Drive Alfa!

Slika
Uporabniški avatar
minimi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Glede na to da ima kar neki km že za sabo, bi jaz rekel da zna bit kakšna kombinacija lmm in katalizatorja oz. lambda sonda, pa ne me za besedo prjet, samo na glas razmišljam.
Uporabniški avatar
Unicorn
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Dravograd

Imaš zelo podoben problem, kot sem ga imel s Spiderjem 2.0TS

Te razveselim?

Še danes nihče ne ve kako mi pomagat. Menjal sem totalno vse po vrsti. LMM, svečke, kable, senzor temp. motorja, senzor temp. hladilne tekočine, dal pregledat kat., novo lambdo, ampak RES vse. Če se česa nisem spomnil, lahko kar dodaš seznamu.

Nazadnje sem menjal da dva senzorja temperature in se mi je zdelo da je ok, pa NI.

Pojavlja se pa le ob mrzli mašini ali ko avto res dlje časa stoji. Recimo 8 ur na parkingu. Speljem skoraj čisto normalno, potem pa ob minimalnem dodajanju gasa avto zamori. Zadeva niti ni tako zelo občutna (vsaj meni je, ker vem da sem dodal gas) - ampak le v počasni vožnji s parkirišča. Avto se obnaša kot da bi ga nekdo davil. Recimo da so na pooblaščencu rekli da je vse ok in da niso našli nič takega kar sem opisal. Razlog? Tudi njihov serviser speljuje kot da je na dirki in da je avto ogret - torej kr fajn in bi ga z veseljem malo okrog ušes včasih. Takrat je pač vse ok.

OK - reševanje - česa še nisem naredil, potem pa dvignem roke...

Čistil injektorjev. Zadnja možnost - recimo da so zapacani. Sem na enem forumu (tujem) zasledil da lahko to odpravi mojo "napako" in je tisti ki je to naredil to izničil pri svojem avtu. Bom poskusil enkrat v prihodnosti, sedaj pa avto vozi moja "žena" - ta pa tega ne občuti tako kot jaz in je "ok". :lol:
Uporabniški avatar
minimi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Unicorn napisal/-a:Imaš zelo podoben problem, kot sem ga imel s Spiderjem 2.0TS

Te razveselim?

Še danes nihče ne ve kako mi pomagat. Menjal sem totalno vse po vrsti. LMM, svečke, kable, senzor temp. motorja, senzor temp. hladilne tekočine, dal pregledat kat., novo lambdo, ampak RES vse. Če se česa nisem spomnil, lahko kar dodaš seznamu.

Nazadnje sem menjal da dva senzorja temperature in se mi je zdelo da je ok, pa NI.

Pojavlja se pa le ob mrzli mašini ali ko avto res dlje časa stoji. Recimo 8 ur na parkingu. Speljem skoraj čisto normalno, potem pa ob minimalnem dodajanju gasa avto zamori. Zadeva niti ni tako zelo občutna (vsaj meni je, ker vem da sem dodal gas) - ampak le v počasni vožnji s parkirišča. Avto se obnaša kot da bi ga nekdo davil. Recimo da so na pooblaščencu rekli da je vse ok in da niso našli nič takega kar sem opisal. Razlog? Tudi njihov serviser speljuje kot da je na dirki in da je avto ogret - torej kr fajn in bi ga z veseljem malo okrog ušes včasih. Takrat je pač vse ok.

OK - reševanje - česa še nisem naredil, potem pa dvignem roke...

Čistil injektorjev. Zadnja možnost - recimo da so zapacani. Sem na enem forumu (tujem) zasledil da lahko to odpravi mojo "napako" in je tisti ki je to naredil to izničil pri svojem avtu. Bom poskusil enkrat v prihodnosti, sedaj pa avto vozi moja "žena" - ta pa tega ne občuti tako kot jaz in je "ok". :lol:
Brez zamere Unicorn, mogoče je pa problem v tebi :lol: :lol:
Uporabniški avatar
prjatu
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Sem imel oz še imam popolnoma enake simptome. Menjali že veliko stvari, avto še vedno dela enako. Tester seveda ne pokaže nobene napake.

No, zadnjič na rejliju pa sem si zaželel še kakšnega konja več in sem se mi zdi, da prvič, ugasnil klimo. In voila, avto dela kot prerojen. Torej, pri meni je nekaj okoli klime, kaj pa, pa še bomo ugotovili, ali pa tud ne :)
Pravi alfist postaneš šele takrat, ko ti zariba prva alfa

Zaradi slabega vremena bo današnji dan prestavljen na jutri
Cuore Sportivo
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

mogoče je pa vzrok (slab) bencin?
jaz vem da nikoli več ne tankam na Petrolu.
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Jaz bi tudi rekel kaj ve tej smeri...da je kaka voda v gorivu/rezervarju.

Ste probal tankat na drugih bencinskih? Ali pa ko ste tankali v tujini, so se pojavile enake tezave?

LP
pero666
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 166 3.0 V6 & 159 TI

mogoce se ena ideja al pa dve:
kaksen nosilec motorja. Ko avto stoji oziroma ga parkiras nazaj, potem pa zjutraj zalaufas in speljes, pa se masina malo premakne v drugo smer.
Al pa npr sklopka bolj na koncu, pa presunkovito prime v prvi prestavi.
Uporabniški avatar
Unicorn
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Dravograd

Tank sčiščen... tankano na bencinskih Petrol, OMV, Tuš, MOL, Agip
Vedno zvozim do (in nekaj kilometrov v) lučke.

Zadeva ista.

Klima se v Spiderci skoraj ne prižiga, ker se odpre streha :wink:

Nosilci pregledani pri pooblaščencu. Tester ne pokaže nič. Avto se ne zaganja, pa vseeno sčiščen motorček prostega teka...
Odgovori
  • Informacija