Imam 156 1.8 ts letnik 1999. Ko speljem, mi avto cukne, za kako sekundo zgubi moč. Pa pri tem padejo obrati. Ima kdo mogoče podoben problem?
(sem gledal po forumu, pa nisem našel nič pametnega)
lp
žiga
Moderator: Tehnika moderatorji

Brez zamere Unicorn, mogoče je pa problem v tebiUnicorn napisal/-a:Imaš zelo podoben problem, kot sem ga imel s Spiderjem 2.0TS
Te razveselim?
Še danes nihče ne ve kako mi pomagat. Menjal sem totalno vse po vrsti. LMM, svečke, kable, senzor temp. motorja, senzor temp. hladilne tekočine, dal pregledat kat., novo lambdo, ampak RES vse. Če se česa nisem spomnil, lahko kar dodaš seznamu.
Nazadnje sem menjal da dva senzorja temperature in se mi je zdelo da je ok, pa NI.
Pojavlja se pa le ob mrzli mašini ali ko avto res dlje časa stoji. Recimo 8 ur na parkingu. Speljem skoraj čisto normalno, potem pa ob minimalnem dodajanju gasa avto zamori. Zadeva niti ni tako zelo občutna (vsaj meni je, ker vem da sem dodal gas) - ampak le v počasni vožnji s parkirišča. Avto se obnaša kot da bi ga nekdo davil. Recimo da so na pooblaščencu rekli da je vse ok in da niso našli nič takega kar sem opisal. Razlog? Tudi njihov serviser speljuje kot da je na dirki in da je avto ogret - torej kr fajn in bi ga z veseljem malo okrog ušes včasih. Takrat je pač vse ok.
OK - reševanje - česa še nisem naredil, potem pa dvignem roke...
Čistil injektorjev. Zadnja možnost - recimo da so zapacani. Sem na enem forumu (tujem) zasledil da lahko to odpravi mojo "napako" in je tisti ki je to naredil to izničil pri svojem avtu. Bom poskusil enkrat v prihodnosti, sedaj pa avto vozi moja "žena" - ta pa tega ne občuti tako kot jaz in je "ok".

Po forumu brskajo: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti