Sprememba nastavitve porabe

Tehnične teme o modelih 159, Brera in Spider

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
laški
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ravne na Koroškem

Alfa Romeo 159:
Zanima me, če kdo ve kako se v navigaciji spremeni poraba nafte/bencina. Zdaj imam nastavljeno za Aw.consumption km/l, js bi pa nastavo porabo litrov na 100km (l/100km).
Život je takav, čupav i dlakav, glup i zajeban a samo je jedan!!!
Uporabniški avatar
MaStr
Moderator
Moderator
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Giulia Q4 Veloce, 2.2 JTDm
Kraj: Assling (Jesenice)

Poigraj se z komandami na desni ročki (brisalci)...
V "A trip" in "B trip" vstopiš z pritiskom na prednji strani desne ročke.
Nato si z stranskim stikalom (tudi na desni ročki (gor & dol)) izbiraš nastavitve, ki si jih želiš.

Upam, da sem dovolj jasno razložil...

Lp - MaStr
Join the dark side:
viewtopic.php?f=8&t=44270" onclick="window.open(this.href);return false;
vztrajen
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: ljubljana...trojane....

on ima navigacijo zato dvomim da nastavlja preko ročk...mislim da je nastavitev z vrtečimmi dumbi na navigaciji in pritiskom notr za potrditev...
laški
Alfa Member
Alfa Member

Tako je. Jaz mam navigacijo-torej vse nastavljam preko nje in nič preko ročk na volanu. Vendar nikjer ne najdem možnosti za spremembo nastavitve porabe. Zgleda mi bo moral spet Stepančič nastaviti. Spremembo jezika mi je v 5sek. Tako je to, če poznaš male finte. Jaz pa sem se cel dan matro in mi ni uspelo :roll:
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

laški napisal/-a:Tako je. Jaz mam navigacijo-torej vse nastavljam preko nje in nič preko ročk na volanu. Vendar nikjer ne najdem možnosti za spremembo nastavitve porabe. Zgleda mi bo moral spet Stepančič nastaviti. Spremembo jezika mi je v 5sek. Tako je to, če poznaš male finte. Jaz pa sem se cel dan matro in mi ni uspelo :roll:
A navodil nisi dobil zraven? Če nisi je na forumu link, kjer so navodila v vseh glavnih jezikih, angleški, nemški, italjanski. Malo več branja in manj ekperimentiranja pa bo precej hitrej šlo ;), da ne boš za takšne neumnosti vozil na servis.
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time."
Alfa Romeo. Engineered to Excite.
laški
Alfa Member
Alfa Member

Malo več branja-hm :roll: In bodi brez skrbi da sem obrnil forum podolgem in počrez ampak tega nisem zasledil! Ne navodil nisem dobil zraven! Sem že napisal v enem od drugih postov. V ENG verziji na tem forumu tudi ni nič o tem spisano. Edini link, ki je tu gor je od El Barta (http://aftersales.fiat.com/elum/main.as ... =939000001) ampak mi ni pomagal ker je moja navi malo drgačna. Zgleda je tale od Brere. Za nastavljanje je vse isto do tam, kjer bi moralo pisati ali izbereš l/100km, km/1l oz.v miljah.
vztrajen
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: ljubljana...trojane....

ti rabiš spremebo na tistem področju ki ti kaže l/100 oz 100/l ?
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Nisem mislil branja foruma, ampak branja navodil ;):

Šel sem an tale link od El_barta: http://aftersales.fiat.com/elum/home.aspx

Pa malo na hitro preletel navdila skozi:

Main MENU -> Configurations -> Display -> Measures -> potem pa imaš na voljo ali Farenheite ali Celzije in tri opcije prikaza razdalje ter porabe, izberi l/100 and km.
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time."
Alfa Romeo. Engineered to Excite.
laški
Alfa Member
Alfa Member

Ja sej do tja sem tud jaz pršo in kot že omenjeno tale navigacija ni čist taka kot moja-mam original (od vseh 159). Je že po videzu malo drgačna ampak OK, funkcije bi naj bile podobne. Ampak niso. Pridem do tja"CONFIGURATION" in mi da gor samo Language! Niti Farenhait niti Stopinje kaj šele to za l/100km, milje itd. Saj v tem je fora. če ne bi že mel naštelano.
Ali
Alfist
Alfist

tut jaz se zajebavam s temi navodili za Navi,... krnekaj na tisti FLAR strani, ni to to, pa printat ne gre v redu, skoz nekaj šteka :x

če ma kdo ORIGINAL knjižico za navigacijo bi blo fajn skenirat in pripopat pol gor, al pa mu jo plačam če mi jo skopira in pošlje
BMW v garaži stoji, Alfa te pa čaka.
Maži&106KW
Alfa Junior
Alfa Junior

če imaš navi, klikneš esc, pol greš pod setup in tam mal poglej pa bo jaz sem spremenil
BMW stoji pred garažo, Alfa te pa čaka.
Alfa ni le avto, je način življenja;)
mitoma
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Kranj

Malo se poigraj,mislim da ima par menijev celo podmenije,sigurno pa se da nastavit in itak nimaš kaj zajebat,ker z esc tipko vedno prideš lahko nazaj,kjer si bil! :doubt: :idea: :)
jaka_speed
Alfist
Alfist

Če mene spomin ne vara,se na moji ni dalo vseh spremeb vnest ,če sem dal samo kontakt oziroma pri vgasnjenem motorju.Ko pa sem avto vžgal so bile dostopne še nekatere funkcije
Odgovori
  • Informacija