AR 156 1.9jtd 103kW 2003

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
ivic
Alfa Junior
Alfa Junior

Avto je bil nenapovedano kupljen.

Uporabljam search vendar nikakor ne morm najti nekako na splošnih odgovorov. Lahko mi tudi link prilepite.
Zanima me malo točno o tem motorju. Ima kakšne hibe, kakšne so izkušnje lastnikov in mnjenja poznavalcev. Cirka koliko pridejo servisi na kaj moram paziti, kaj se rado kvari pri teh kilometrnih in nadaljne. Avto ma 137.000 km prevoženih. Poraba kakšna naj bi bila primerna. Moja Vožnja je umirjena z občasnimi sunki. ampak me malo matra poraba naredu sem z njim 300km in je šla polovica tanka. Je to normalno? meni se zdi da ni? Seveda pa še sploh še nisem tankal, nafta bila točena od prejšnjega lastnika in nevem kaj ne notri natočil. Servisiran je redno pri Stepančiču na 20.000km. Avto je pa slovenski od prvega lastnika. Nikoli težje zaleten da bi bilo kaj premakjeno v podvozju in motorju, Če je menjal razbito luč ni glih važno.
Torej lastniki kake izkušnje, poznavalci menja tako na hitro. Pa kak link. Sem si ogromno prebral na forumu o aflicah samo ni bilo konkretno najdeno nič special na ta motor. Hvala
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

Lepa voznja manj kot 6, manj lepa pa kakih dobrih 7 litrov...

Hibe EGR ventil (ce avto ne gre vec kot bi moral in kadi)
LMM,podobni simptomi kot pri EGR
Podvozje - skripanje rok
Dvomasni vztrajnik (precej drag strosek,sicer ni hiba jih je pa zaradi obrabe ze nekaj pocrkalo tu na forumu)

To je to na kratko...drugih izrednih vecjih tezav mislim da ni bilo... Vestno ogrevanje masine in ohlajanje turbine,pa bi moral se dolgo ropotat ce so kilometri realni

Fajn je da je velik servis narejen da ne bo kak jermen sel rakom zvizgat...
Uporabniški avatar
Sektor 13
Alfist
Alfist
Član Alfa Kluba: 0

- AIRBAG lucka -> konektorji pod zicom (sovoznikovim in voznikovim) ali v prtljazniku
- cudno sikanje (zraka) -> pocena cev turbine
- motor se nikakor ne segreje do 85 stopinj -> zanic termostat
- stevcek za gorivo ucasih kaze cist polno ali cist prazno (neglede na kolicino goriva notri) -> vgrajena posebna umetna inteligenca v stevcku !??
- Izguba svetilnosti ekrancka z potovalnim rac. pri visji temperaturi-> slab dizajn ekrancka
- tresoca/trda sklopka -> menjava sklopke
pelev
Alfa Junior
Alfa Junior

Menjan cilinder sklopke, cev turbine in EGR. Roke so občutljive kot so ti že povedali (od poleti 2007, ko sem jo kupil).
Odgovori
  • Informacija