Ročna oz. zajle ročne?

Tehnične teme o modelih 164 in 166

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
bvogri
Alfa Freak
Alfa Freak

Torej pri nizkih temp. v prejšnjem tednu mi je štekala ročna. In sicer mehanizem ni popustil... tako da sem čakal in čakal in na srečo dočakal da se je sprostila. Sicer je po tem, ko mi je drugič preprosto nisem več zategoval, ampak parkiral na ravnem v prestavi. Problem je ker je gib ročne pri meni že podzavesten in tako sem jo še 1x ali 2x ravno na poti. Neprijetno res!!!

Baje so krive zajle, ki so problematične???? Je to res? Se da obstoječe zajle še nekako rešit ali je rešitev samo menjava? Če je kdo že menjal me zanima ali je kaj boljšega kot oriđiđ, da nebo vsake 3 leta enakega problema (166 06'). Zanimivo pred tem je delala ročna povsem b.p. Sedaj pa se mi zdi, da ni več gladkega pomika kljub 10°C+
Uporabniški avatar
Crazy Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana

izolacija zajle poci, notri se nabere voda, in zmrzne, cez cas tudi svinjarija in zategnes jo se, nazaj pa se ne vrne-potrebna bo menjava verjetno
Alfa Romeo 145 1.7 8V boxer
bvogri
Alfa Freak
Alfa Freak

Aha super novice!! :D

Je kaj boljšega od originala??? Ker napr. pri skoraj 15 let starih bmw-ju in volvotu vse dela pa so še original. Pri še ne 4 leta stari 166 pa je že potrebna menjava? :roll:

Da se razumemo, drugače mi alfica služi super!!!
Uporabniški avatar
Crazy Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

verjetno slucaj-original so pomojem kar drage, ce pa drzijo 5 let, pa tudi ni nek strosek, mogoce kaksno dobro kopijo dobit, ki bo verjetno tudi cenejsa, kje pa bi to dobil pa nevem, mogoce anet
Uporabniški avatar
Crazy Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

pa zajle obvezno namazat od znotraj, se ji podaljsa zivljenska doba kar precej
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Stelvio Q4 2.0 MA 280 2019
Alfa Romeo 166 2.5 V6 2001
Kraj: Gorje

Jaz sem jih že v drugo menjal, pa imam Bello "šele" 4 leta (ko sem jo kupil, pa še letos).
Prvič se je ena strgala, sedaj sta pa zarjaveli (nisem nalil olja). Obakrat je bilo pa vse rijasto, kljub plastificirani pletenici. :?
Kupil sem pa neoriginal, za obe skupaj sem dal okoli 50€. Pa eno objemko (nosilec) sem s stare premenjal na novo (je nekam čudno prišlo napeljano z original nosilcem).

Sedaj sem v nove pred vgradnjo nalil olje, da je na drugi strani prišlo ven, ša malce dolil in zamenjal.
Tako mehke ročne še nikoli nisem imel. :mrgreen:

Rabiš pa kako urco ali dve, da jih zamenjaš.
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
Uporabniški avatar
Overs[t]eer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 3.2 GTA

Torej maš zdej "hidravlično" ročno :mrgreen:
bvogri
Alfa Freak
Alfa Freak

Ja nisem prvič slišal za te težave z zajlami pri alfi. Moj kolega jih je na 156 prav tako moral zamenjat. Zamenjava je bila z originalom in zanimivo, letos že ne zateguje ročne ker mu je prav tako 1x zaštekala...

Pač ni problem v strošku, samo če se da bi namontiral nekaj kvalitetnejšega, da se nebi bilo treba s tem več ukvarjat.

Še nekaj... glede tega mazanja. Eni pravijo, da je dobro če namažeš, spet drugi pa da se potem sprime z tisto majhno umazanijo in da morajo biti zajle suhe??? Še sam nevem #-o
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Stelvio Q4 2.0 MA 280 2019
Alfa Romeo 166 2.5 V6 2001
Kraj: Gorje

Hidravlična ravno ni ... :)

Hja nenamazane so meni šle 2 leti, potem se je začelo zatikanje, posledično tudi ni držala v klancu.
Za moje pojme je sigurno boljše, če je namazana, ima pa tudi protiprašne gumice.
Prvič sem namazal samo na koncu a to ni nič pomagalo. Sedaj pa verjetno plava v olju. :lol:
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
Uporabniški avatar
Crazy Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

je tako zajla ima protirpasne gumice, tako da ni sile, vazno da je od znotraj namazana da gladko tece po bolcnu-to je to :)
Uporabniški avatar
žival
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Litija

Jz sm menju 3 leta nazaj z originalom, pa mi je prejšnji teden ročna zmrznila. Tko da zdej bom menjal z metal-tegovimi zajlami, ki so prevlečene s teflonom, ker original očitno nič ne zdrži. :doubt:
Uporabniški avatar
rockson
Alfa Freak
Alfa Freak

žival napisal/-a:Jz sm menju 3 leta nazaj z originalom, pa mi je prejšnji teden ročna zmrznila. Tko da zdej bom menjal z metal-tegovimi zajlami, ki so prevlečene s teflonom, ker original očitno nič ne zdrži. :doubt:
Jaz sem tudi pred menjavo zajl. Zadeva rabi pol ure da spusti. #-o

Originalnih ne grem iskat, ker mi je neumno dati 75€ na kos, medtem ko v Motomatu dobim vse skupaj za dobrih 55€.

Žival - a tele metal-tegove zajle naj bi bile boljše? Sam nimam pojma o teh zadevah. kje se to dobi? Cena?
Don't drink and drive, smoke and fly!
Slika
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Verjetno misli tole:

http://www.bizi.si/podjetje/o-podjetju. ... GzMczOM%3D

Samo če je to res kar tle piše bo švoh z vašimi zajlami... :lol:
Uporabniški avatar
žival
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Litija

Prevlečene so s teflonom, tako da voda ne pride zraven. Jih bo pa treba najverjetneje dol vzet in jih tja nest, ker delajo bolj po naročilu. Cena za obe bo cca 50 eur. Jz jih bom u kratkem menjal, tko da ne morem rečt a so boljše aline. Slabše od tega original skreta ne morjo bit,...

Firma je u LJ, tel:015291426
Uporabniški avatar
Damijan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Lady "K"
Kraj: Gabrje (nedaleč od Preshgain)

Jaz sem dal na mojo Kappo isto namenske, s teflonskim ovojem na pletenici in v bovdnu. Vse skupaj me je prišlo pa manj kot 35€.

To je to
Slika
Odgovori
  • Informacija