Ker imam xenon, je zato prisotno tudi pranje žarometov.. in vsakič ko perem šipo, brizga voda tudi na žaromete (2 x po 3 šobe)... in zdaj v tem slabem vremenu, ko so ceste pretežno mokre, v manj kot 1 tednu porabim 4 l tekočine !!
To je za popizdit !!!
... sem že razmišljal da bi blokiral šobe na žarometih...ampak nesmisel, ker za xenon mora biti čisto steklo...
Bo trik kar v ugašanju luči pomojem. Mi pa ni jasno zakaj imajo avti dandanes (ko je xenon precej bolj pogost) tako majhne posode za to tekočino. Kappa ima recimo kar 8L ne glede če ima praje luči, Thesis pa ima 4L pa imajo vsi xenon+pranje, se takoj sprazni vse skup.
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time." Alfa Romeo. Engineered to Excite.
fantje.....naredite vezje za časovno zamik...torej da moraš držati "špricanje" cca1,5s predno se ti vklopi čiščenje žarometov!
Torej če večkrat brizgneš se ti pranje sploh ne vklopi, vsake toliko pa držiš ročko malo dlje in ti še žaromete spuca
Meni po novem drži "voda" kar nekaj časa, pred tem pa sem ponucal vsebino na poti iz Lj v Mb
lp
Najbrž je dost odvisen od voznika.
Jest (thesis) imam eno posodo zihr za en mesec, moja (GT) jo pa skuri v dveh tednih.
Mal je odvisno tudi od "taktike" kdaj ročno pobrišeš brez uporabe črpalke ... sicer pa tekočina sploh ni tako draga da si jo nekdo, ki ima tak avto ne bi mogel privoščiti.