A se je kdo že vbadu z popravilom pokrova desnega airbaga,ki rad na levem koncu odstopi?To je dost pogost problem pri tastarih armaturah v 156-kah.
Kako se to lahko popravi?A na servisu znajo to zrihtat?
Mene to zelo moti ker je armatura v moji 100% ohranjena edino ta pokrov vse skazi
Jz mam tud ta problem ze nekaj let. Edino kr mi je padlo na "btico" je da mi ga tam kjer je odstopil cist mal prilimal s sekundnim - ampak to bi bilo veretno zeeellllooo slabo v primeru nerece a ne? Tk da sm se s tem sprijaznil ze pred dvemi leti...no ce ma kdo kaksno dobro idejo pa jo z veseljem sprejmem....
zamenjaš čepe, ki držijo pokrov in je !
Čepki so bele barve na koncu pa imajo "kuglico" ki v primeru sprožitve odleti, plastika za max.1€ ima pa jih 6 če se prav spomnim !
Kupiš na servisu, zamenjaš pa najenostavneje tako da pokrov odtrgaš dol in potem menjaš komplet vse čepke in stisneš nazaj.
pokrov ni v fizični zvezi z air bagom, tako da ga lahko brez skrbi odtrgaš ven !, le prej si ćepke nabavi ker se bodo 100% polomili (pa še kakega za rezervo)
Na moji so bili odtrgani nekateri cepki in je fejst strlel stran pokrov. Zamenjal cepke (kurcev 1e za kos bele plastike) ampak zadeva se vedno strli. Problem je menda v tem, da se pokrov zvije zaradi sonca in se enostavno ne prilega vec lepo konturi armaturke. Edina ziher resitev je nakup novega pokrova, vendar 1.) ne vem koliko stane 2.) nisem ziher da bi se odtenek ujemal z odtenkom moje armaturke, tako da tega raje nisem pocel.
Drugace pa vsekakor poskusi zamenjat cepke, mogoce bo pri tvoji pomagalo. Pokrov pa enostavno vtrgas dol, s spodnje strani vleci proti sebi.
Pokrov airbaga je hiba naših alfic. Jaz sem menjal vse čepke, vendar ni nič boljše. Poskusil sem jo tudi malo na roko ukriviti, pa ni nič pomagalo, se bo treba navaditi in spregledati tisto milimetrsko odstopanje, italijanka pač