Čuden zvok pri zaviranju

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
jurko82
Alfa Junior
Alfa Junior
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Lendava

Pozdravljeni,

A mi lahko kdo pove kaj več..mam sicer težavo vsak dan zdaj v teh zimskih časih..mi ropota oz..zvok je podoben, kot da bi ble obrabljene zavore(mogoce tudi so newem) !...Ampak to vse mine čez kak 2-3 km ko avto pride na delovno temperaturo vse dela ok. A je to kaj narobe z diski al kaj..al pa sam pac ta mraz pa to..kaka vlaga pa to eni pravijo..

Lahko kaj vec o tem hvala:) =D>
alfistek
Alfa Member
Alfa Member

Korozija, nabere se ti rja na diskih in potem ti drgne dokler se ne zdrgne dol pomladi bo boljše. :D
blagor nam alfistom
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Vseeno malo preveri diske in zavore; diski so lahko zelo obrabljeni (ne smejo imeti velikega roba), ploščice so lahko zelo obrabljene in so prerezani kabli, ki sporočajo obrabo. Bolje preveriti, kot popravljati. In vse kar moraš storiti je, da vzameš sprednje kolo dol in pogledaš. Preglej tudi nivo zavorne tekočine. Če je je premalo, jo dolij.
jurko82
Alfa Junior
Alfa Junior

Ja,sam danes nabavil BRAKE AND CLUTCH CLEANER...piše da pomaga proti umazaniji zavor,oblog preprecuje trenje,korozijo..itd bom ju3 sprobal ce bo kaj boljse... :)
Piki
Alfist
Alfist
Vozilo: AR 156 SW 2.4 JTD 10V
Kraj: Ljubljana

jurko82 napisal/-a:Pozdravljeni,

A mi lahko kdo pove kaj več..mam sicer težavo vsak dan zdaj v teh zimskih časih..mi ropota oz..zvok je podoben, kot da bi ble obrabljene zavore(mogoce tudi so newem) !...Ampak to vse mine čez kak 2-3 km ko avto pride na delovno temperaturo vse dela ok. A je to kaj narobe z diski al kaj..al pa sam pac ta mraz pa to..kaka vlaga pa to eni pravijo..

Lahko kaj vec o tem hvala:) =D>
Meni dela isto. Če bi bile ploščice obrabljene, verjetno zvok ne bi kasneje izginil.
ROBERTH
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Kranj

jurko82 napisal/-a:Ja,sam danes nabavil BRAKE AND CLUTCH CLEANER...piše da pomaga proti umazaniji zavor,oblog preprecuje trenje,korozijo..itd bom ju3 sprobal ce bo kaj boljse... :)
:D
jurko82
Alfa Junior
Alfa Junior

Se opravičujem :D OBNAVLJA TRENJE:)..a je keri ta sprey že sprobal če velja kaj:)..
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

jurko82 napisal/-a:Se opravičujem :D OBNAVLJA TRENJE:)..a je keri ta sprey že sprobal če velja kaj:)..
Ja. Ne valja ništa. :lol:
Odgovori
  • Informacija