Petra Majdič...Tina Maze(str3)...

kar vam pade na pamet
svabo
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 SW, 1.9 MJTD,2004
Mondeo V karavan, titanium,powershift 2016
Kraj: metropola

Ni besed.
Šport spremljam in se z njim ukvarjam že celo življenje,ampak to kar sem učeraj videl od padca,do bolečin,do izmučenosti,in na koncu do "zlate" medalje je zame in za marsikoga nova dimenzija.
Celo življenje je posvetila tem OI 2010 in doživela sanje,kljub športni smoli ki jo itak spremlja večino kariere,predvsem način kako je prišla do "zlate" kolajne je neverjeten.Nikomur ni bila dolžna niti sebi iti na start z 4 zlomljenimi rebri po padcu ampak punca je imela v glavi le eno in za to je šla preko zdravja preko svojih zmožnosti in preko zdravega razuma vsakega človeka :shock:
Še beseda o oraganizatorju:kako je možno tako nevaren jarek poln leda,skal in zraven še dreves ni zavarovan z ograjo,blazinami...Po tem kar so vsi videli kam in kako je Petra padla kako to da v cilju kvalifikacij ni bilo zdravnika ki bi ji nudil pomoč,reva je čakala 2 min da so se zmigal... :x
Priznam da ko je prišla v cilj sem dobil solzne uči ob misli kakšen napor in bolečine je premagovala in trpela za to "zlato"medaljo

Boj ki ga je uprizorila Petra Majdič je močan žarek upanja vsem tistim ki jim je včasih vsega dovolj in ne nejdejo več poti naprej oz. nazaj.

Petra Majdič je daleč najboljša smučarska tekačica na svetu.Sem prepričan da če nebi padla bi vso konkurenco premagala za pol minute najmanj.Tako da se lahko švedinja in poljakinja zahvalita Petri za zlato in srebro medaljo.
Petra Majdič respect za vse kar si pokazala =D>

p.s.Mogoče ta tema sploh ne spada pod rubriko -kar nekaj- :wink:
Zadnjič spremenil svabo, dne So Feb 20, 2010 8:06 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
"I cant" is not an option !
Chuck
Alfist
Alfist
Vozilo: 2002 Alfa Romeo 1.9JTD
Kraj: Sevnica-Krško

Petra je še enkrat več pokazala da ji ni para!

Čestitam!!! =D>
D'oh!

2000 Alfa Romeo 156 1.9JTD wracked
2004 Alfa Romeo GT 2.0 JTS sold
2002 Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD daily driver
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Res je pravi čudež, da se je tako srečno vse skupaj izteklo. Ko se ji je pripetil padec, sem si mislil, ali se lahko Petri še kaj ponesreči, namreč že vsa ta leta jo spremlja smola. Lansko leto ji je za las ušel veliki kristalni globus, letos novoletna turneja, vedno se ji nekaj pripeti, večinoma ne po njeni krivdi.
Vendar Petra se ni dala in čudež je že bil, da je nastopila na kvalifikacijah in se kot 19. uvrstila v četrfinale. Na koncu vsakega šprinta se je skoraj onesvestila in zvijala od bolečin, tako da res kapo dol, da ji je uspelo doseči tako željeno medaljo, za katero je delala vso svojo kariero =D> =D>

Organizacija na letošnjih IO res šepa, omenjeni ovinek je bil povsem nezavarovan, kjub temu da je pod njim 3m luknja s polno kamenja. Tudi ženski smuk, kateri je bil včeraj na sporedu je bil prezahteven za ženske, skoki so bili predolgi in posledično je bilo zaradi tega veliko padcev, kateri se na srečo niso končali s kakimi težjimi poškodbami. Potem smrt gruzijca na sankaški progi, katera je zopet najbolj nevarna na svetu.....
Se mi zdi, da na letošnjih zimskih IO želijo narediti velik spektakel na račun atraktivnosti, vendar jim to ne uspeva najboljše, še posebej pa to ni primerno iz vidika varnosti, saj so tako tekmovalci prevež izpostavljeni.

Sicer pa res smola za Petro, ki ne bo mogla nastopiti na 30km teku in tudi zaključek letošnjega svetovnega pokala ji bo ušel in s tem veliki kristalni globus.......

Sicer je pa tale bron vreden zlata =D> =D> =D>
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Sicer mi njen ponavadi negativen pogled na življenje nikoli ni bil všeč, ampak da na najvišjem možnem nivoju odtečeš 4 šprinte zaporedoma s 4imi zlomljenimi rebri in predrto popljučnico, je pa nekaj tako fascinantnega, da za to sploh nimam pravih besed. Večina ljudi bi imelo resne težave z dihanjem, sploh globokim.

To kar je prikazala predstavlja neverjete in nepojemljive zmožnosti tako človeškega duha kot telesa. Čestitke Petra! Ne predstavljam si kaj bi bilo če bi osvojila zlato (no saj ga si, vsaj za moje pojme).
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time."
Alfa Romeo. Engineered to Excite.
ROBERTH
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Kranj

Bolj ko je družba dekadentna, bolj se športi (gladiatorski boji) izrajajo.

Človek zavrača tak "športni" boj, ljudstvo si ga pa želi.

Kruha in iger (pa če gre vse ostalo k vragu) - stara modrost.
Uporabniški avatar
Alfa33
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW
Kraj: Ljubljana-Vič
Kontakt:

Letošnje zimske olimpijske igre so glede varnosti katastrofa.

Mene samo zanima, kje so bila nosila......da so jo mogli nositi trije oz. štirje. Lahko je tudi takrat prišlo do predrtja popljučnice...
Slika
Uporabniški avatar
SummerJam
Alfist
Alfist

Petri vsa čast! =D> =D> =D> =D> =D>

Kako je iz sebe stisnila vse in še več, je neverjeto! :shock:

Kot je že sama rekla: "Ta medalja je zlata posuta z diamanti!"

Organizacija ZOI, predvsem glede varnosti, pa je pogorela na vsej svoji črti.
Slika
Cuore Sportivo is destiny
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Petra Majdič - Superženska! =D>

Ko sem včeraj gledal polfinale, sem bil šokiran. Ko sem gledal finale, pa sem skoraj jokal =D> Res, brez besed!

Želim ji veliko sreče pri okrevanju.
moofdi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: GT 2.0JTS
155 3.0 V6 24V
Kraj: Radovljica

Včeraj ostal brez besede, res predstava pa volja vredna vsega spoštovanja! =D> =D>
Če je ravno, ni zabavno.
Uporabniški avatar
r2
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Domžale

Borka.

Če samo pomislim kako nekaterim vsaka dlaka smeta....
Uporabniški avatar
Crazy Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

BRAVOOOOOOOOOOOO =D> =D> =D>
Alfa Romeo 145 1.7 8V boxer
Uporabniški avatar
MaStr
Moderator
Moderator
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Giulia Q4 Veloce, 2.2 JTDm
Kraj: Assling (Jesenice)

svabo napisal/-a:Tako da se lahko švedinja in poljakinja zahvalita Petri za zlato in srebro medaljo.
Bo kar Norvežinja :wink:

Petri vsaka čast =D> =D>
Trma in volja sta izraz tvoje osebnosti - edinstvena, enkratna, fenomenalna,...
Vse čestitke!!
Join the dark side:
viewtopic.php?f=8&t=44270" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
Jonas
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Res, vredno vsakega obcudovanja. Vsa cast =D>

Trma trmasta :wink:

Pa mej tako babo ce si upas... :D

LP
Uporabniški avatar
srcnik
Alfist
Alfist
Kraj: Prebold

Vsaka ji čast, z moje strani si zasluži vso spoštovanje!

Če bi le bili vsi slovenci takšni!

Res, KAPO DOL!
Uporabniški avatar
buxter
Alfist
Alfist
Kraj: Ljubno na Gorenjskem

tudi jaz se ji klanjam, kaj je ona vse sposobna naredit, zelo malo ljudi živi.

glede "fantastičnega" organiziranja teh OI: se vidi da je bilo vse kupljeno da so sploh dobili te igre (podkupljevanje komiteja za glasovanje za njih)

VSA ČAST PETRI
Odgovori
  • Informacija