Šport spremljam in se z njim ukvarjam že celo življenje,ampak to kar sem učeraj videl od padca,do bolečin,do izmučenosti,in na koncu do "zlate" medalje je zame in za marsikoga nova dimenzija.
Celo življenje je posvetila tem OI 2010 in doživela sanje,kljub športni smoli ki jo itak spremlja večino kariere,predvsem način kako je prišla do "zlate" kolajne je neverjeten.Nikomur ni bila dolžna niti sebi iti na start z 4 zlomljenimi rebri po padcu ampak punca je imela v glavi le eno in za to je šla preko zdravja preko svojih zmožnosti in preko zdravega razuma vsakega človeka
Še beseda o oraganizatorju:kako je možno tako nevaren jarek poln leda,skal in zraven še dreves ni zavarovan z ograjo,blazinami...Po tem kar so vsi videli kam in kako je Petra padla kako to da v cilju kvalifikacij ni bilo zdravnika ki bi ji nudil pomoč,reva je čakala 2 min da so se zmigal...
Priznam da ko je prišla v cilj sem dobil solzne uči ob misli kakšen napor in bolečine je premagovala in trpela za to "zlato"medaljo
Boj ki ga je uprizorila Petra Majdič je močan žarek upanja vsem tistim ki jim je včasih vsega dovolj in ne nejdejo več poti naprej oz. nazaj.
Petra Majdič je daleč najboljša smučarska tekačica na svetu.Sem prepričan da če nebi padla bi vso konkurenco premagala za pol minute najmanj.Tako da se lahko švedinja in poljakinja zahvalita Petri za zlato in srebro medaljo.
Petra Majdič respect za vse kar si pokazala
p.s.Mogoče ta tema sploh ne spada pod rubriko -kar nekaj-