imam 145 1.4 TS in ko se peljem tam 4-5k rpm mi kar zamori kot da bi zmanjkalo bencina po kakšni sekundi pa dobi nazaj moč in dela vredu 5 sekund pol pa spet ista zgodba, če pa zaviram in zmanjšam obrate na okoli 3k rpm pa dela vredu, brez problema
kaj bi to lahko bilo, če ima kdo izkušnje s tem, Hvala!
Pri takih zadevah je težko zadeti kaj je narobe. Lahko pa pregledaš malo zračni filter in ga spucaš.
A ti tudi čez filter kaj nazaj poka, ko ti zamori?? svečke?
Lahko bi pa bil dovod benzina iz bencinske pumpe... Ugasni avto in poslušaj ob kontaktu če v zadnjem delu avta kaj piska(to mora 2-3 sekundi, če ti b. pumpa dela)
Lahko pa mirne duše izklopiš MAF/LLM in se probaš it pelat in če bo takrat dobro pol imaš zamašen MAF... svetila ti bo lučka za vrbizg, ne sekiraj se, ko ga boš priklopil nazaj ne bo več..
Ali se z avtom voziš? ali ti bolj stoji...ali si ga ravno kupu?... Da mal vemo, kje iskat probleme...
avto sem kupil decembra in do zdaj je bilo vse vredu, vozim se vsak dan 50 km, do zdaj je delal normalno včeraj pa sem menjal lambdo sondo ampak nisem dal nove ampak rabljeno ki mi jo je prinesel prijatel, imel jo je 4000 km pol je pa razbil avto in mi jo dal, dal sem jo še zmerit če deluje pa pravijo da dela k nova, prej pa nikoli ni to delal dokler nisem menjal lambde. čez filter nič ne seka nazaj filter je videt vredu ni nič siv al kej usran.
zakaj si pa menjal lambdo sondo...Z razlogom, ali ...? a ti je preveč pil avto...so obrati v prostem teku skakali od 500-1500 rpm, ali so bili plini preveliki.... a imaš kakšen tak simptom sedaj?
lambdo sem menjal ker nisem opravil tehničnega pregleda zaradi izpustou, zdej k sm se vozu popoldne je pa vredu delou pa sem probal od 130 do 170 kjer je prej to delal, zdaj dela vredu ampak se čuti da moč zdaj ima zdaj ne? no jutri grem po nove filtre pa najbol da še lambdo NOVO kupim.
ROBERTH napisal/-a:Kleme z akumulatorje in jih spojiš (ne na akumulatorju). Jaz pospešim z kontaktom.
Kaj pri tem misliš, daj bolj razločno napiši
Torej, ko je odklopljen accu, dam še kontakt, ki naj bo spraznil vse tiste kondenzatorje, ki skrbijo za ohranjanje "pameti" in v tvojem primeru deformirane pameti (zaradi napačnih vhodov v motorni računalnik)