Pozdravljeni,
pregledal sem že okoli 5 vodnikov na tem forumu, kako kupiti alfo. Pregledal sem še malo morje drugih tem vendar nikjer ne najdem primerjave med jtd in ts motorjem za alfo 156. Koliko so stroški servisev za en in drug motor, kaj so hibe bencinarjev - dizlov,... A dvomasni vztrajnik in sklopka sta problema obeh motorjev? Podvozje se zavedam...
Torej, zanima me kaj bi bilo bolje kupiti, jtd ali ts. Vem, da je treba imeti denar za vzdrževanje obeh, ampak bi vseeno rad vedel, kateri je cenejši za vzdrževat,... OK, razumem da je treba gledat ohranjenost vozila, to vsekakor. Kupujem nekje do 3000€, lahko nekaj 100 evrov več. Poleg tega me pa še nekaj drugega zanima:
Kaj mislite, kaj se bolje splača, kupit bencinarja za okoli 2000€ in predelat na plin ali gledat jtd mašine za okoli 3000€? Kje bi lahko imel zanesljivejši avto? Je kdo že predelal na plin?
To so le moje ideje, sanje... 156 se mi dopade, veliko opreme, lep izgled,... Denar glede zavarovanja ni problem, ker prejšnji avto mi je pokazal da je ta strošek še najmanjši proti stroškom popravil, če avto začne zezat. Nisem pa divjak na cesti, tako da hude konjenice pod haubo ne rabim (spodobno konjenico je pa lepo imeti, da avto ni ravno lenivec).
Hvala za pomoč,
rnisan