Alfa Romeo 159 SW by Leonela

Slikice vaših jeklenih konjičkov
Uporabniški avatar
Leonela
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0

No evo pa sem se odločila, da končno predstavim tudi jaz mojo lepotico.

Pa, da na kratko najprej povem svojo zgodbo, kako sem se zaljubila v alfe. Po opravljenem izpitu sem se nekako podala na lov za avtom. Ker sem še hodila v šolo si takrat nekega luksuza nisem mogla privoščiti. Želela sem si fiat puntota od letnika 2000 naprej. Nato pa nekega dne slučajno zagledam na nekem parkirišču parkirano 155 TS. Takoj sem se odločila, da je to avto, ki ga želim imeti. Tako sem si domov pripeljala bordo rdečo 155 TS z 1.8 motorjem. Avto mi je super služil, potem sem se pa nekega aprilskega dne zabila v rit enemu roverju in avto dotalka razbila. Malo za tem sem si na hitro nabavila enga Suzukija swifta, ki se je izkazal za nulo od avta. Tako po videzu kot po vožnji. Zato sem se suzukija znebila in si kupila ponovno Alfo 155 1.7 TS.

Slika

Ta avto je na žalost končal tragično. Nekako je doživel spontani samovžig iz meni neznanega razloga. Se še danes spominjam občutka kako sem se jokala, ko sem ga vlekla na odpad.

Slika

Slika

Po tem nesrečnem dogodku sem si spet na hitro nabavila Daewo racerja. Ker mi to nekako ni potegnalo. Sem si potem kupila BMW-ja. Pač zgodbice. Fajn avto, ni ga boljšega to si kupi. In sem si ga.

Slika

No ta avto sem vozila leto in nekaj mesecev. Nato sem začela pogrešati alfe. Ker pač za mene BMW nikoli ne bo ALFA.Tako sem si začela najprej ogledovati 156-ke, jih tudi veliko šla gledati, testirati nato pa zagledam v eni avtohiši še 159-ko. Ko sem jo zagledala, se usedla noter, peljala en krog sem vedela, to bo to. Čeprav zaradi malo višje cene in že enega avta doma 159-ke sploh gledat nisem hotela si nisem mogla kaj. Tako sem opustila idejo o 156-ki in si kupila 159-ko.

Slika

Slika

Slika

Avto je uvožen iz Italije. Je letnik 2006 z 2.4 motorjem. Trenutno ima prevoženih okoli 106090km. Oprema je Distinctive, notranjost v bež usnju. Slike notranjosti pa prilepim ko bo avto malo bolj očiščen.

Z avtom sem zaenkrat prezadovoljna. Za mene, ki imam težko nogo, mi je še posebej všeč teh 200KM prav tako pa oblika avta, videz, stabilnost na cesti, v ovinkih.

Na avtu sem zaenkrat zamenjala samo sprednji znak, ki je bil res obupen. Imam pa v načrtu še nekaj malenkosti. In potem bo moja lepotica popolna.

Se opravičujem za izčrpen opis, sem pač ženska, ki veliko govori oziroma piše. In ki se rada hvali z svojo alfico.
:)
Uporabniški avatar
Lucc
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: AR GT
Kraj: Kozina

Lepa!!! Veliko sreče, izogibaj se Roverjem in samovžigom! :D
laški
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Ravne na Koroškem

Lepa, kaj lepa prečudovita... veliko srečnih kilometrov!!!!
Život je takav, čupav i dlakav, glup i zajeban a samo je jedan!!!
Uporabniški avatar
LaserJaMM
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

Spoliraj jo.

Tko da se te bo v odsevu notr vidl.. ce ze svoje fotke ne das gor. :mrgreen:
Uporabniški avatar
Aless
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: ....
Kraj: Bizeljsko / Maribor
Kontakt:

lepa =D>
na cesti pa je tudi fajn videt lepo alfo, za volanom pa kakšno simpatično dekle :)
kača_alfa
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: grosuplje

ful lepa!! škoda k ni rdeča (za moje pojme je najlepša rdeča) =P~ všeč mi je 2.4 jtd v razmerju poraba/moč, tudi sam sem imel BMW serijo 3 pa vidm da je ALFA avto.
silver156
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: spodnja Štajerska

Pa ti si mi največja legenda na tem forumu postala. Namesto Puntota (oz. cliota ali twingota kot 99% tvojih vrstnic) si se odločila za prvi avto alfo 155 :D hehe.
Uporabniški avatar
MaStr
Moderator
Moderator
Vozilo: Giulia Q4 Veloce, 2.2 JTDm
Kraj: Assling (Jesenice)

Kar lepo avtomobilistično zgodovino imaš že za sabo, na žalost z kančkom grenkega priokusa (samovžig :-k ).
Tvoj nick name bi moral biti Lassie - vsakič si se vrnila nazaj k Alfi =D> :lol: .

Alfica (159) je prava lepotica =D> =D> =D> . Ko jo očistiš znotraj le glej, da pade še kakšna slikica notranjosti. In nič bat, opis ni prav nič predolg...
Veliko sreče z njo ti želim!

MaStr
Join the dark side:
viewtopic.php?f=8&t=44270" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
Gregson007
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: LaFa ...... 404
Kraj: Laibach

=D> take rabmo 8)
Slika
Uporabniški avatar
alex146
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: AR Giulia 2.2 & AR Mito 1,4 turbo LPG
Kraj: Ljubljana

lepa zgodba =D>
Uporabniški avatar
Leonela
Alfa Member
Alfa Member

Najprej hvala vsem. :)
Zdaj se izogibam vseh avtomobilov ne samo Roverjev, ker BMW je pa pravi magnet za udarce in nočem, da bi še Alfa to postala. Kar se pa samovžiga tiče je blo pa kot v filmih, ogenj iz vseh koncev, dim čez celi blok, gasilci. Zaradi tega me je strah ponovno imeti bencinarja. Čeprav pogrešam občutek, ki ti ga pri vožnji nudi bencinar.
:D Jaz sem pa komaj našla sliko, da se moj odsev ne vidi noter, zgleda, da ne znam slikati. Pride pa poliranje vseeno ta mesec v poštev ter temeljito čiščenje usnja in notranjosti.
Po dosedanjih občutkih, sem prepričana, da alfe ne zamenjam nikoli več za noben drugi avto. Mogoče si še omislim gdaj v daljni prihodnosti, če mi bodo finance dopuščale in če bo dovolj parkirnih prostorov pred blokom, kakšno Spiderco. In to bo to... :)
dado1
Alfa Junior
Alfa Junior

res si legenda :D tut jst sm hotu svoj prvi avto bordo rdečo alfo 155 1.8TS, jo šel pogledat sam na žalost je bla takrat majčkeno predraga zame in tako je želja po 155 splavala po vodi :(

pa veliko varnih kilometrov z lepotico 159 SW =D>
housexy
Alfist
Alfist
Kraj: ljubljana

Res si nam lepo razložila to svojo zgodbo od malega Swifta do lepe lepotice oblečeno v črno :lol: Naj ti lepo služi, in pa glej da se kdaj kje najdemo, če ne drugače ko nas boš prehitevala na avtocesti :mrgreen: Veliko užitkov s tvojo lepotico 8)
Pri sodobnih Julijah ima največ uspeha Alfa Romeo ;)
Uporabniški avatar
SummerJam
Alfist
Alfist

Lepotica =D> :wink:
(ob alfi manjkaš samo še ti Leonela :mrgreen: )
Slika
Cuore Sportivo is destiny
rnisan
Alfa Junior
Alfa Junior

Ah, trenutno voziš moje sanje za bodoči avto :)
Do not assume. Assumption is mother of all fuck-ups.
Odgovori
  • Informacija