Pa, da na kratko najprej povem svojo zgodbo, kako sem se zaljubila v alfe. Po opravljenem izpitu sem se nekako podala na lov za avtom. Ker sem še hodila v šolo si takrat nekega luksuza nisem mogla privoščiti. Želela sem si fiat puntota od letnika 2000 naprej. Nato pa nekega dne slučajno zagledam na nekem parkirišču parkirano 155 TS. Takoj sem se odločila, da je to avto, ki ga želim imeti. Tako sem si domov pripeljala bordo rdečo 155 TS z 1.8 motorjem. Avto mi je super služil, potem sem se pa nekega aprilskega dne zabila v rit enemu roverju in avto dotalka razbila. Malo za tem sem si na hitro nabavila enga Suzukija swifta, ki se je izkazal za nulo od avta. Tako po videzu kot po vožnji. Zato sem se suzukija znebila in si kupila ponovno Alfo 155 1.7 TS.

Ta avto je na žalost končal tragično. Nekako je doživel spontani samovžig iz meni neznanega razloga. Se še danes spominjam občutka kako sem se jokala, ko sem ga vlekla na odpad.

Po tem nesrečnem dogodku sem si spet na hitro nabavila Daewo racerja. Ker mi to nekako ni potegnalo. Sem si potem kupila BMW-ja. Pač zgodbice. Fajn avto, ni ga boljšega to si kupi. In sem si ga.

No ta avto sem vozila leto in nekaj mesecev. Nato sem začela pogrešati alfe. Ker pač za mene BMW nikoli ne bo ALFA.Tako sem si začela najprej ogledovati 156-ke, jih tudi veliko šla gledati, testirati nato pa zagledam v eni avtohiši še 159-ko. Ko sem jo zagledala, se usedla noter, peljala en krog sem vedela, to bo to. Čeprav zaradi malo višje cene in že enega avta doma 159-ke sploh gledat nisem hotela si nisem mogla kaj. Tako sem opustila idejo o 156-ki in si kupila 159-ko.

Avto je uvožen iz Italije. Je letnik 2006 z 2.4 motorjem. Trenutno ima prevoženih okoli 106090km. Oprema je Distinctive, notranjost v bež usnju. Slike notranjosti pa prilepim ko bo avto malo bolj očiščen.
Z avtom sem zaenkrat prezadovoljna. Za mene, ki imam težko nogo, mi je še posebej všeč teh 200KM prav tako pa oblika avta, videz, stabilnost na cesti, v ovinkih.
Na avtu sem zaenkrat zamenjala samo sprednji znak, ki je bil res obupen. Imam pa v načrtu še nekaj malenkosti. In potem bo moja lepotica popolna.
Se opravičujem za izčrpen opis, sem pač ženska, ki veliko govori oziroma piše. In ki se rada hvali z svojo alfico.